Yhteys ja yhteinen visio

Raamatussa on monia kehoituksia siitä, miten seurakuntaa tulisi hoitaa henkilökohtaisella tasolla. Tässä esimerkkejä:

Gal. 6:2 Kantakaa toistenne taakkoja, niin te toteutatte Kristuksen lain.

Ap. t. 18:4 Joka sapattina Paavali kävi keskusteluja synagogassa

Ap. t. 19:9 … Paavali … vei opetuslapset mukanaan. Siitä alkaen hän opetti ja keskusteli päivittäin Tyrannoksen koulussa.

Uskovilla voi olla monenlaisia taakkoja ja kysymyksiä, jotka painavat mieltä. Raamatun esimerkkien mukaan näitä tulisi hoitaa kuuntelemalla toisiamme ja keskustelemalla etsiä vastauksia. Tämä on ihan välttämätöntä erityisesti silloin, kun hengellisistä asiosta tietämätön tulee uskoon ja opettelee uskonelämän alkeita. Myös uskovien kesken voi kehittyä ongelmia, jos avoin, välitön keskustelu puuttuu. Miten voimme käytännössä toteuttaa toistemme taakkojen kantamisen? Entä miten toteutamme sen, että itse pääsisimme vapaaksi ja selvyyteen ongelmallisissa asioissamme? Monissa seurakunnissa uskovat tulevat tilaisuuksiin kuuntelemaan puheenvuoroja, musiikkia ja saarnaa. Sen jälkeen lähdetään kotiin. Mitään asiota eikä taakkoja jaeta muitten kanssa. On selviydyttävä yksin tai ystävien tukemana, jos sellaisia on. Miten me voisimme varmistaa, että seurakunta tulisi hoidettua henkilökohtaisella tasolla?

Rukouskokoukset ovat ihan sitä varten, että voisimme rukoilla toistemme puolesta ja kantaa Jumalalle asiamme. Kaikkia asioita ei voi eikä kannata tarkemmin esittää yleisesti, mutta jos tarvitset esirukousta, kerro se tai pyydä vaikka vierustoveria rukoilemaan puolestasi. Millä muulla tavalla voisimme toimia? Tämä on kysymys, johon en tiedä vastausta.

Kun seurakunnan yhteys toimii ja perustus on kunnossa, on toinenkin tärkeä asia jaettavaksi keskenämme: Se, mitä uutta Pyhä Henki vaikuttaa ja haluaa antaa seurakunnalle. Jumala puhuu Henkensä kautta monella tavalla. Monesti tässä käytetään nimeä ’näky’ tai ’visio’ kuvaamaan Pyhän Hengen antamaa sisäistä kehoitusta ja intoa, mihin Jumala haluaa suunnata. Se voi olla todellinen näky, haave, unelma, kutsumus tai Hengen vaikuttama murhe tai taakka jostakin asiasta. Sen eteen on valmis näkemään vaivaa ja kärsimään. Onko sinulla välillä sellainen mieli, kuin Jesajalla:

Jes. 64:1 Oi, jospa sinä halkaisisit taivaat ja astuisit alas, niin että vuoret järkkyisivät sinun edessäsi

Onko sinulla syvä sydämen halu nähdä Jumalan ilmestyvän voimassaan? Oletko valmis panemaan elämäsi likoon sen edestä. Otetaan tähän yksi esimerkki Raamatusta, miten näky vaikutti uskovissa:

Apt. 16:9-10 Yöllä Paavali näki näyn. Makedonialainen mies seisoi hänen edessään ja pyysi: ”Tule meren yli tänne Makedoniaan ja auta meitä.” Kun Paavali oli nähnyt tämän näyn, me hankkiuduimme heti lähtemään Makedoniaan, sillä ymmärsimme, että Jumala oli kutsunut meidät julistamaan evankeliumia siellä.

Paavali jakoi näkynsä muiden kanssa. Muutkin saivat samanlaisen sisäisen halun toteuttaa sitä näkyä. Paavalin kutsumus oli hänen syy, miksi elää. Se oli elämän kokoinen kutsumus, jonka vuoksi Paavali ja monet muut saivat nähdä vaivaa ja kärsiä, mutta myös nähdä ihmeitä ja johdatusta.

Näky voi myös olla Hengen antama rukoustaakka, jonka eteen et voi tehdä muuta, kuin rukoilla. Et välttämättä edes näe tuloksia, mutta se voi olla sinulle koko elämän suuruinen tehtävä, jonka vuoksi olet valmis tekemään mitä vain.

Daniel sai tällaisen rukoustaakan, kun hän kirjoituksista löysi, mitä Jumala halusi kansansa Israelin kanssa tehdä:

Dan. 9:2 … minä, Daniel, kirjoituksia tutkiessani havaitsin, että Herra oli ilmoittanut profeetta Jeremialle niiden vuosien määrän, jotka Jerusalem oli oleva raunioina, ja se luku oli seitsemänkymmentä vuotta.

3 Minä käännyin Herran, Jumalani, puoleen armoa pyytäen, paastosin, pukeuduin säkkivaatteeseen ja istuin maan tomussa.

4 Minä rukoilin Herraa, Jumalaani, tunnustin syntini …

19 Herra, kuule! Herra, anna anteeksi! Herra, kuuntele ja täytä pyyntömme! Auta pian, kunniasi tähden, Jumalani!

Daniel ei voinut tehdä muuta, kuin rukoilla. Hän ei edes nähnyt vastauksia rukoukseensa Israelin kansan paluusta maahansa. Se oli kuitenkin pakottavana painona hänen sydämellään taistella rukouksissa kansansa puolesta.

Mitä sinä odotat tänään Jumalalta? Mikä on sinun näkysi? Mikä on se mieltäsi täyttävä asia, jonka Jumala haluaisi toteuttaa omalla paikkakunnallasi? Meillä monilla voi olla näkyjä, siitä mitä Pyhä Henki tahtoisi vaikuttaa; ehkä eri puolilta, eri tavalla näkyviä siitä, mitä Jumala on tekemässä keskellämme. Kerro muillekin näkysi, jotta he voisivat innostua rukoilemaan lisää ja myös toimimaan sen hyväksi. Se voi olla Jumalan vaikuttama syy olla juuri siinä, missä olet tänään, syy siihen, että elät, olet olemassa ja asut täällä. Se voi olla syy siihen, että tapaat tiettyjä ihmisiä tai syy siihen, että olet työpaikallasi.

Oma visioni on, että uskovat omalla paikkakunnallani kokoontuisivat yhteen, kasvaisivat uskossa, parantuisivat ja eheytyisivät. Ja että he keskittyisivät evankeliumin ydinasiaan ja toteuttaisivat kukin Pyhän Hengen antamaa näkyä. Että meidän seurakunta olisi valmiina vastaanottamaan herätyksen, kun uusia ihmisiä alkaa tulla jatkuvasti etsimään pelastusta. Näin Jumala voisi ilmestyä konkreettisella tavalla täällä ihmeiden kautta ja pelastaen paljon ihmisiä uskon tielle. En tiedä, näenkö sitä tapahtuvan koskaan, mutta se on unelmani.

Tapahtuuko tämä Jooelin ennustus sinun kohdallasi?

Joel 3:1 Tämän jälkeen on tapahtuva, että minä vuodatan henkeni kaikkiin ihmisiin. Ja niin teidän poikanne ja tyttärenne profetoivat, nuorukaisenne näkevät näkyjä, vanhuksenne ennusunia.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s