Armolahjojen opettelua

Lapsi oppii vähitellen puhumaan. Ensin hyvin yksinkertaisia sanoja. Myöhemmin kokonaisia lauseita. Myös kielilläpuhumisen armolahja toimii usein samalla tavalla. Ensin puhe voi olla muutaman sanan toistoa, myöhemmin monipuolisempaa. Myös muut armolahjat ja seurakuntavirat voivat toimia samalla tavalla: Ensin opetellaan jotain pientä, sitten armolahja toimii monipuolisemmin ja voimakkaammin.

Efes. 4:11 Hän antoi seurakunnalle sekä apostolit että profeetat ja evankeliumin julistajat, sekä paimenet että opettajat, 12 varustaakseen kaikki seurakunnan jäsenet palvelutyöhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen.

Miten näitä armolahjoja sitten voisi aloitella ja opetella ?

Apostolin armolahjaa voit toteuttaa pienimuotoisesti, kun saat sydämellesi aloittaa jotain uutta ystäväpiirissäsi, naapurustossa tai sukulaisten keskellä. Voit saada uuden tavan tuoda evankeliumia esille tai uuden tavan rakentua ja vahvistua uskossa.

Profetoimisen armolahjaa voit toteuttaa rukoilemalla toisten puolesta. Kun koet, että Jumala haluaa kohdata häntä jollain tavalla, sano se ääneen rukouksessa.

Evankeliointiin meitä onkin paljon kehoitettu ja rohkaistu. Voit olla evankelistana omassa lähipiirissäsi olemalla avoimesti ja vilpittömästi uskova, jolta muut voivat kysellä hengellisistä asioista.

Paimenen armolahjaa voit opetella, kun näet jonkun tarvitsevan opastusta ja huolenpitoa hengellisissä asoissa. Voit olla ymmärtäväinen kuuntelija ja sielunhoitaja toiselle.

Opetuksen armolahjaa voit aloitella, kertomalla ja jakamalla muille, mitä olet Raamatusta löytänyt, miten Jumalan sana on rohkaissut, rakentanut ja avautunut uudella tavalla.

Näin armolahjoissa palvellen voimme raivata tietä Pyhän Hengen toiminnalle seurakunnassamme ja omalla paikkakunnallamme.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s