Onko uskovalla oikeuksia ?

Mitä oikeuksia meillä uskovilla on? Jos vaadit Jumalalta sinulle kuuluvia oikeuksia, niin lähtökohtana on tämä Raamatun kohta:

Room. 3:23 sillä kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat vailla Jumalan kirkkautta,

Mitään oikeuksia emme voi vaatia. Ei mikään hyvä, mitä meillä on, kuulu meille luonnostaan. Siinä mielessä Jumala on epäoikeudenmukainen, kun antaa meille hyvyyttään. Tuo edellinen jae jatkuu ’mutta’ -sanalla, eli syntisten ihmisten toivottomaan tilanteeseen on ratkaisu:

Room. 3:24 mutta saavat hänen armostaan lahjaksi vanhurskauden, koska Kristus Jeesus on lunastanut heidät vapaiksi.

Kaikki hyvyys, mitä saamme, on annettu armosta, lahjaksi. Armo perustuu Jeesuksen ristinkuolemaan ja rakkauteen meitä kohtaan. Siksi Raamattu sanoo:

Joh. 1:12 Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi, kaikille, jotka uskovat häneen.

Ensimmäinen ja tärkein oikeus, minkä saat lahjana, on oikeus tulla Jumalan lapseksi. Kun turvaat Jeesuksen sovitustyöhön, otat Hänen armonsa vastaan, sinulla on täysi oikeus olla Jumalan lapsi, Taivaan perillinen, rakastettu, hyväksytty Jumalan perheen jäsen. Paljon enemmän kuin äidit ja isät rakastavat ja huolehtivat lapsistaan, Jumala rakastaa ja huolehtii sinusta.

Suomalainen helposti nöyristelee Jumalan edessä, eikä uskalla olla varma, pääseekö perille Taivaaseen. Kuitenkin meillä on oikeus olla varmoja pelastuksesta. On Jeesuksen ristintyön aliarvioimista, jos epäilemme sen riittävyyttä pelastukseen.

Room. 8:16 Henki itse todistaa yhdessä meidän henkemme kanssa, että olemme Jumalan lapsia.

Kun Jeesus Kristus on elämämme herra, perillepääsy on ihan varmaa. Sinulla on oikeus olla varma pelastuksesta.

Room. 8:1 Mikään kadotustuomio ei siis kohtaa niitä, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa.

Sinulla on myös oikeus tulla kuulluksi. Jumala erityisesti odottaa, että kuulisi, mitä sydämelläsi on. Hän on luvannut ottaa rukouksesi huomioon ja vastaa niihin. Ei tosin aina, kuten sinä haluat, vaan viisaammin, ottaen huomioon muut ihmiset, tulevaisuuden ja seikat, joista et voi olla tietoinen. Kaikki tapahtuu kuitenkin sinun parhaaksesi.

Matt. 7:7 Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan.

8 Sillä jokainen pyytävä saa ja jokainen etsijä löytää, ja jokaiselle, joka kolkuttaa, avataan.

Nämä ovat kaikki hienoja oikeuksia. Otetaan väliin pari asiaa, johon uskovilla ei ole oikeutta. Koska sinulla ei luonnostaan ole mitään oikeuksia, ei ole myöskään oikeutta vaatia hyvitystä tai kostoa mistään, mihin kuvittelet olevasi oikeutettu.

Room. 12:19 Älkää ottako oikeutta omiin käsiinne, rakkaat ystävät, vaan antakaa Jumalan osoittaa vihansa. Onhan kirjoitettu: ”Minun on tuomio, minä maksan tekojen mukaan” — näin sanoo Herra.

(Älkää itse kostako …, vanha käännös) Puolustaminen on eri asia. Meidän ei tarvitse antaa muitten riistää itseämme tai käyttää muuten hyväksi. Puolustaminen korjaa tilannetta, kosto saa vain pahaa aikaan.

Vaikeissa ihmissuhteissa tekee mieli arvioida toisen tekemisiä tuomitsemalla syylliseksi. Et voi tietää, mitä toinen kokee ja missä ongelmissa hän on. Sinulla ei ole oikeutta tuomita ketään syylliseksi Jumalan edessä. Siksi Raamatussa on kehoitus:

Luuk. 6:37 Älkää tuomitko, niin ei teitäkään tuomita. Älkää julistako ketään syylliseksi, niin ei teitäkään julisteta syyllisiksi. Päästäkää vapaaksi, niin teidätkin vapautetaan.

Ojentaminen, opastaminen ja tukeminen ilman tuomiota auttaa selviytymään ahdingoista ja ongelmista. Siihen sinulla on oikeus.

Kun asiat menee pieleen omassa elämässä, tuntuu, ettei ole oikeutta lähestyä Jumalaa. Jos kuvittelet itsesi vanhempana, jonka lapsi häpeää tekemisiään, eikä uskalla tulla lähellesi, haluatko silti lapsen luoksesi ja syliisi? Vielä enemmän Jumala haluaa sinut lähelleen, armon ja rakkauden ilmapiiriin myös silloin, kun on paha ja syyllinen olo.

Ps. 51:19 Murtunut mieli on minun uhrini, särkynyttä sydäntä et hylkää, Jumala.

( Jumalalle kelpaava uhri on särjetty henki …, vanha käännös)

Sinulla on oikeus armoon luottaen tulla Jumalan rakkauden ilmapiiriin, oli sitten ihan mikä tilanne ja tunnelma tahansa. Sitä juuri Taivaan Isä odottaa ja sillon juuri opit tuntemaan Isän rakastavaa sydäntä ja löydät henkilökohtaisen suhteen Häneen.

Hepr. 4:16 Astukaamme sen tähden rohkeasti armon valtaistuimen eteen, jotta saisimme armoa ja laupeutta, löytäisimme avun silloin kun sitä tarvitsemme.

Uskovilla on oikeus julistaa Jeesuksen nimessä voittoa kaikissa pahan hyökkäyksissä, vaaratilanteissa ja sairauksissa. Tämä oikeus on annettu ilman mitään muita ehtoja myös sinulle. Sinä voit missä ja milloin tahansa, tilanteen tullen julistaa Jeesuksen voittoa. Jumala haluaa näyttää voimansa tälle maailmalle uskovien kautta.

Mark. 16:17 Ja niitä, jotka uskovat, seuraavat nämä tunnusmerkit: Minun nimissäni he ajavat pois pahoja henkiä. He puhuvat vierailla kielillä. 18 He tarttuvat käsin käärmeisiin, ja vaikka he juovat tappavaa myrkkyä, se ei vahingoita heitä. He panevat kätensä sairaiden päälle, ja nämä paranevat.

Kun olet elämässäsi haasteiden edessä, mietit varmaan, osaatko, jaksatko ja uskallatko mennä eteenpäin? Onko edes tarkoitettu, että sinä pieni ihminen lähdet suuriin haasteisiin. Siinä on tärkeä muistaa, että sinulla on oikeus saada Pyhän Hengen voima. Sinulla on oikeus olla rohkea ja toimia Jeesuksen nimessä, Hänen valtuuksillaan.

Luuk. 11:13 Jos kerran te pahat ihmiset osaatte antaa lapsillenne kaikenlaista hyvää, niin totta kai teidän Isänne paljon ennemmin antaa taivaasta Pyhän Hengen niille, jotka sitä häneltä pyytävät.

Seuraavana vaikeammin ymmärrettävä oikeus: uskovilla on oikeus olla iloisia ja toivorikkaita aina ja kaikissa tilanteissa. Ei ole tilannetta maailmassa, jota Jumala ei hallitsisi. Hän joutuu sallimaan ihmisten pahuutta ja sen seurauksia, mutta kaikki kääntyy uskovien parhaaksi.

Room. 12:12 Toivokaa ja iloitkaa, ahdingossa olkaa kestäviä, rukoilkaa hellittämättä.

2. Kor. 12:10 … Juuri heikkona olen voimakas.

Sinulla on oikeus olla voimakas, vaikka olet heikko!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s