Yrittäminen

Oletkos koskaan yrittänyt saada kalaa ? Olet pidellyt tuntikausia ongenvapaa kädessäsi, eikä mitään ole tullut. Vähän sama tilanne oli kerran Simon Pietarilla, kun yritti saada elantonsa järvestä:Luuk. 5:5: Tähän Simon vastasi: ”Opettaja, me olemme jo tehneet työtä koko yön emmekä ole saaneet mitään. Mutta lasken vielä verkot, kun sinä niin käsket.”
Ratkaisu tuohon oli, että Jeesus puuttui asiaan ja järjesti sen, mikä Pietarille oli mahdotonta.
Entä oletko mokannut joskus tai useinkin kunnolla ? Hävettää ja nolottaa. Tuntuu, että muut osoittelevat ja salaa naureskelevat. Kuvittelet, että sinua ei enää oikein hyväksytä; toiset karttavat sinua. Tämä on jälleen samanlaista toivotonta yrittämistä eli yrität kantaa vastuuta tekemisistäsi, vaikka et voi asialle yhtään mitään. Et ole osoittautunut luottamuksen arvoiseksi ja sinut on hyljätty. Tällainen yrittäminen ei tosin hyödytä yhtään; ei muuta tilannetta ainakaan paremmaksi. Tällaiseen tilanteeseen on syytä lukea jälleen Raamattua:Ef. 2:8: Armosta Jumala on teidät pelastanut antamalla teille uskon. Pelastus ei ole lähtöisin teistä, vaan se on Jumalan lahja.
1. Joh. 3:2: Rakkaat ystävät, jo nyt me olemme Jumalan lapsia …
Kun olet Jumalan lapsi, se ei ole sinun onnistumisestasi tai epäonnistumisestasi kiinni. Jumala on ottanut sinut lapsekseen oman rakkautensa vuoksi. Pieni lapsikin voi koheltaa, kupsahtaa nurin tai käyttäytyä hullusti. Silti vanhemmat eivät hylkää lastaan, vaan ehkä naureskelevat ja iloitsevat lapsensa aktiivisuudesta. Kuinkahan usein Jumalaa hymyilyttää meidän nolot mokamme ? Itsensä häpeäminen on ihan turhaa yrittämistä, koska Jumala hyväksyy sinut etkä ole ainoa, joka tekee virheitä.
Oletkos suuttunut joskus. Sinua on kohdeltu epäoikeudenmukaisesti ja loukkaavasti. Muut ovat olleet epäreiluja. Sinun mielestäsi olet oikeutettu saamaan toisenlaista kohtelua. Syyttelet muita mielessäsi ja olet pahalla päällä. Oletko siis ainoa maailmassa, jolla on oikea käsitys oikeudenmukaisudesta ? Kuitenkin luonteesta ja kulttuurista riippuen meillä on hyvin erilaiset käsitykset oikeudenmukaisuudesta. Kuka tietää, mikä on oikeudenmukaista. Eiköhän jätetä tämäkin yrittäminen Jumalalle, koska itse emme voi sitä ratkaista:Luuk. 6:37: Älkää tuomitko, niin ei teitäkään tuomita. Älkää julistako ketään syylliseksi, niin ei teitäkään julisteta syyllisiksi. Päästäkää vapaaksi, niin teidätkin vapautetaan.
Room 3:23: sillä kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat vailla Jumalan kirkkautta, mutta saavat hänen armostaan lahjaksi vanhurskauden, koska Kristus Jeesus on lunastanut heidät vapaiksi.
Kun Jumala katselee meitä, sinusta ja minusta löytyy ihan liian paljon epäoikeudenmukaisuutta. Emme todellakaan ansaitse syyttömyyttä, mutta silti saamme lahjaksi Jumalan hyväksynnän Jeesuksen vuoksi. Muitten syyttely vain paljastaa oman nurjan oikeudenmukaisuuskäsitteemme ja on ihan turhaa yrittämistä. Emme voi itse ratkaista, kuka on oikeassa, koska itsekään emme ymmärrä.
Onko elämä raskasta ? Kannat monenlaisia murheita itsesi, läheistesi, ystäviesi tai maailman tilanteiden vuoksi. Murehtiminen taakoittaa elämääsi ja olet masentunut ja peloissasi. Ympärilläsi on asoita, joille et voi mitään. Rukoilet monien ongelmien puolesta. Rukouksen jälkeen jatkat niistä murehtimista ja sillä osoitat itsellesi, että et usko Jumalan huolehtivat asioista. Siksi väsyt ja turhaudut koko uskonelämään. Kuitenkin kysymys on siitä, että yritätä kantaa taakkoja, joita et pysty. Niitä pystyy vain Jumala kantamaan; eli yrität todellisuudessa olla Jumalan vertainen yrittäessäsi hallita mahdottomia asoita. Tähän kannattaa ottaa pari Raamatunkohtaa:1. Piet. 5:7: Heittäkää kaikki murheenne hänen kannettavakseen, sillä hän pitää teistä huolen
Usein käy niin, että viemme murheemme Jeesukselle ja kuitenkin jatkamme sen kantamista. Emme siis luota Jeesukseen. Tarkoituksena on kuitenkin, että heitämme murheemme pois, jos kerran emme niille voi mitään tehdä. Elämä ja koko maailma on Jumalan kädessä; luotetaan siihen.
Psalmi 23:4: Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani. Sinä suojelet minua kädelläsi, johdatat paimensauvallasi.
Entä, jos murheen syyt vain jatkuvat ? Murehtimisella vain lannistut. Ongelmat eivät välttämättä poistu, mutta Jeesus on meidän kanssamme niissä. Hän tietää asioiden oikean laidan ja tulevaisuutesi. Et voi muuta, kuin luottaa Häneen, antaa murheesi Hänen kannettavakseen ja iloita niistä isoista ja pienistä asoista, joita tänään koemme.
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s