Mitä Taivaassa tehdään ?

Onkohan sinulle tullut mieleen kysyä Jeesukselta samaa, kuin Pietari: ”Me olemme luopuneet kaikesta ja seuranneet sinua. Mitä me siitä saamme?” (Matt. 19:27) Jos päämääränä on päästä taivaaseen soittamaan harppua ja ylistämään miljooniksi vuosiksi, tuntuuko tuo kovin mielekkäältä? Ensin täällä ajassa meillä on monenlaisia suunnitelmia, tavoitteita ja utopioita ja sitten kaikki loppuu, kun siirtymme ajasta ikuisuuteen. Onko näin ?Kun tavoite ja päämäärä on epäselvä, niin tämä ajallinen elämäkin on toisinaan hukassa. Toiset yrittävät saada mahdollisimman pajon jotain aikaan, niinkuin esimerkiksi Paavali taisteli Jeesuksen seuraajia vastaan (Apt. 26:9). Tänäänkin on monenlaisia kiihkoilijoita, jotka epätoivoisesti haluavat tehdä jotain suurta: hyvää tai pahaa. Vastakohtana tälle toiset päättelevät, ettei kannata vaivata itseään, kun päämääräkin on epäselvä. Tällaisia olivat esimerkiksi Kreetalaiset Raamatun aikaan (Tiit. 1:12).
Katsotaapas ensin, millaisiksi Jumala on meidät luonut ja mitä on tarkoitus tehdä täällä ajassa maan päällä. Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa; itsensä kaltaiseksi (1.Moos 1:27, 5:1). Jumala on luoja tälläkin hetkellä (Jes. 43:18-19). Hänellä on suuria suunnitelmia tulevaisuuden varalle, Hän tähtää koko ajan eteenpäin, tavoitteisiin, tuloksiin ja unelmien toteutumisiin. Toinen merkittävä Jumalan luonteenpiirre on, että Hän halusi voittaa pahan tehdäkseen hyvää ihmisille; Hän rakastaa meitä niin suunnattomasti. Jumala otti todella ison riskin luodessaan ihmisen, joka voi itse valita oman tiensä. Näyttää siltä, että Jumala tykkää suurista haasteista.
Me ihmiset olemme monessa mielessä Jumalan kaltaisia. Me kehitämme myös koko ajan uusia asioita ja haluamme mennä eteenpäin suunnitelmissa. Jo pienet lapset haluavat edetä ja voittaa esim. kännykkäpeleissä. Haluamme saada toiminnallamme tuloksia: joko rahaa tai muunlaisia voittoja. Mitä haastavampi tehtävä ja mitä suurempi riski sitä mahtavampi tunne, kun vihdoin voitamme. Mietippä vaikka Suomalaisten suhtautumista jääkiekkoon… Jos vertaa ihmistä vaikkapa lehmään: lehmä on tyytyväinen, kun saa pari kertaa päivässä ruokaa ja muistetaan lypsää. Sillä ei ole suunnitelmia tai tavoitteita, joissa se pyrkii menemään eteenpäin.
Kun meillä ihmisillä on niin voimakas tahto mennä eteenpäin, myös sielunvihollinen pyrkii käyttämään sitä hyväkseen. Miten monella ihmisellä meneekin todella lujaa, mutta väärään suuntaan. Synti voi ohjata elämämme tuhoon (Hebr. 3:13). Seurauksena on väsymys, toivottomuus, umpikuja, viha, katkeruus yms. mitkä ovat nykypäivän yleisiä ilmiöitä. Siksi on tärkeää osata vaihtaa suuntaa ja kääntyä, kun huomaa eksyvänsä (Apt. 3:29). Sitä ei onneksi tarvitse omin voimin ja keinoin yrittää, vaan Pyhä Henki ohjaa ja neuvoo, kun sitä pyydämme (Room. 8:14, Jes. 30:21).
Entä sitten Taivaassa ? Pysähtyykö eteenpäin pyrkiminen siihen, kun siirrytää iankaikkisuuteen ? Esimerkkinä, mitä oma isäni sanoi: hän sairasti ja totesi päivää ennen poismenoaan: ”Tämä on sitä Jumalan korkeakoulua!”. Yliopistosta tai muusta koulusta ei valmistuttua siirrytä eläkkeelle tai toimettomaksi. Päinvastoin: Se, mitä on opiskeltu ja harjoiteltu, toteutetaan oikeasti vasta valmistuttua; työelämässä. Samoin Taivaassakin toteutetaan oikeasti sitä, mitä täällä elämässä on vain epämääräisesti tavoiteltu etsiessämme elämän suuntaa.
Jeesus kertoi monta vertausta, millainen on Taivasten valtakunta. Taivasten valtakunta on isännän kaltainen, joka antoi palvelijoilleen talentteja heidän kykyjensä mukaan (Matt. 25:15). Tämä ’kyky’ on käsittääkseni se eteenpäinpyrkimisen tahto, jonka Jumala on luonut meihin. Sitä on toisinaan vaikea löytää itsestään, mutta jos olisimme nuoria ja terveitä eikä tavoitteitamme olisi pilattu median ja väärien esikuvien kautta, niin ehkä löytäisimme helpommin, mitä todella haluamme tehdä elämällämme eli millaisiksi Jumala on meidät luonut. Seuraava vaihe tuossa Jeesuksen vertauksessa oli, että isäntä antoi esim. kymmenen talentin hoitajalle hallintaansa kymmenen kaupunkia (Luuk 19:17). Se oli se todellinen tehtävä, johon isäntä palvelijansa halusi sen ’alkukoulutuksen’ jälkeen. Samoin Taivaassa Jumala antaa meille sen varsinaisen aseman, jota varten Hän on meidät ja kaikki muutkin ihmiset luonut.
Toisessa vertauksessa Taivasten valtakuntaa verrataan sinapinsiemenestä kasvavaan sinappipuuhun (Luuk. 13:19). Pieni siemen on kuin meidän maallinen elämämme. Se näyttää joskus melko vaatimattomalta ja jopa surkealta. Epäonnistumiset, väsymys, sairaudet yms. pitävät sen melko piilossa, mutta kun siemen on kuitenkin Jumalan kädessä, siitä kasvaa se todellinen näyttävä elämä, jota varten sinapinsiemen ja myös meidät on luotu. Elämäämme ohjaavat väärät tavoitteet ja kuvitelmat eivät kasva hedelmää Taivaassa ja sellaisten tavoitteleminen menee täysin hukkaan. Siksi on tärkeää etsiä rukouksessa oikeaa suuntaa ja tavoitteita elämäämme, että se pienikin siemen voi pysyä hengissä Jumalan kädessä.
Millainen Taivas sitten on ja mitä me siellä teemme ? Raamattu vastaa siihen melko käsittämättömästi: ”mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mitä ihminen ei ole voinut sydämessään aavistaa, minkä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat.” (1.Kor. 2:9). Meidät ihmiset on luotu niin suureen asemaan ja Taivas on niin mahtava, että on mahdotonta sitä käsittää näillä päässämme olevilla aivoillamme. Kuitenkin siellä ei ole rajoituksia: aika on loppu, ei ole viivettä; ei odottamista (Ilm. 10:6 Amplified Bible). Me hallitsemme siellä aina ja iankaikkisesti Jeesuksen kanssa ja meillä on rajoittamattomat mahdollisuudet; mikään aika, resurssit tai mikään muu ei voi meitä rajoittaa (Ilm. 22:5).
Ikuisen tulevaisuutesi vuoksi sinun jokapäiväisillä suunnan valinnoillasi on todella valtava merkitys. Haluatko opetella valitsemaan oikein ? Pyydä Pyhää Henkeä opastamaan; pyydä Jeesusta ystäväksesi !
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s