Ja Pietari lähti kalaan !

Pietari lähti kalaan, kun oli tapahtunut suuria ihmeitä ja kaikki odottivat jotain uutta tapahtuvaksi. Tuntuu vähän oudolta, mutta kun tarkemmin katsoo, meidän elämässämme on usein tuollaisia tilanteita. (Joh 21:3)Tilanne oli seuraava: Opetuslapset olivat ymmärtäneet, että Jeesus on luvattu Messias. Kuitenkin Jeesus tuomittiin kuolemaan ja kaikki utopiat romahtivat. Muutaman synkän päivän jälkeen ylösnoussut Jeesus ilmestyi opetuslapsille muutamia kertoja. Opetuslapset ymmärsivät, että Jeesus on voittanut kuoleman ja suuret utopiat ehkä heräsivät uudelleen. Sitten tuli seuraava arkipäivä. Mitään ei tapahtunutkaan. Pietari ei voinut vain istua ja odottaa, vaan tehdä jotakin. Ainoa asia, mitä hän osasi tehdä hyvin, oli kalastaminen. Muut kalastaja-opetuslapset olivat samaa mieltä: Jos ei kerran mitään muutakaan ole näköpiirissä, niin tehdään sitten sitä, mitä osataan.
Onko tuttu tilanne ? Olet kokenut Jumalan läsnäolon ja saanut ehkä profetioita, että uusia asiota on tulossa elämääsi. Tunteet ovat korkealla. Sitten tulee maanantai, mitään ei tapahdu. Sitten tiistai, ei mitään erikoista. Alat miettimään, pitäisikö kuitenkin vain jatkaa sitä normaalia arkielämää: kotiaskareita ja ansiotyötä. Se tuntuu kuitenkin ikäänkuin luovuttamiselta. Työ ei tunnu enää niin mielekkäältä. Mitä pitäisi tehdä ?
Kun Jeesus ilmestyi sitten kalastajille seuraavana aamuna, ei hän moittinut, vaan siunasi runsaasti heidän työnsä. Sen jälkeen hän kutsui Pietaria uudelleen hengelliseen työhön. Näyttää siltä, että kalastusreissu oli ihan sitä, mitä Jeesus odottikin heidän tekevän. Opetuslasten ei tarvinnut olla huonolla omallatunnolla, kun Jeesus löysi heidät arkitöistä, vaikka oli aikaisemminkin kutsunut heitä hengelliseen työhön.
Jospa Jumala odottaa sinultakin, että teet tunnollisesti sen työn, mitä teet, ellei muuta kutsua tule. Koet elämäsi turhauttavaksi ja epäilet, oletko ollenkaa oikealla tiellä Jumalan suunnitelmissa. Kuitenkin se arkityö on ehkä juuri sitä, mitä Jumala sinulta tällä hetkellä odottaa ja haluaisi runsaasti siunata sitä. Älä turhaan kärsi huonoa omaatuntoa, vaan tee työsi Herralle. ”Kaikki, mitä teette, se tehkää sydämestänne, niinkuin Herralle eikä ihmisille” (Kol 3:23). Tuota Raamatun jaetta käytetään usein väärin, että tylsä ja turha työ voi tuntua mielekkäämmältä, jos kuvittelet, että teet sen Herralle, vaikka et teekään. Todellisuudessa se tarkoittaa, että kaikki arkipäivän työ on Herralle Jumalalle arvokasta ja se tehdään nimenomaan Hänelle ilman kuvitteluja.
Paavalilla oli väliin sama tilanne: Vaikka hän sapatteina kävi julistamassa Sanaa synagookissa, arkipäivänä ei ollut mitään hengellistä työtä. Silloin hän harjoitti omaa ammattiaan (Apt. 18:3). Luukas harjoitti omaa ammattiaan koko ajan: hän oli lääkäri ja tutkija. Hänen työllään oli valtava siunaus Paavalille matkoilla ja mikä valtava siunaus meille on, kun Raamatussa niin moni kirje on Luukaksen käsialaa: Evankeliumin ja apostolien tekojen lisäksi moni Paavalin kirje.
Arkipäivän työ ja vastuun ottaminen perheestään on Jumalalle yhtä arvokasta, kuin hengellinenkin työ. Siitä nimenomaan Jumala palkitsee omiansa: Matt. 24:45-47. Siis tee hyvin jokapäiväinen työsi, Jumala on varannut siihen suuren siunauksen. Ole myös valmis, kun elämäntilanne muuttuu ja Jumala tarvitsee sinua johonkin muuhun työhön.
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s