Totisesti ylösnoussut !

Pääsiäisenä muistellaan Jeesuksen kuolemaa. Kun seurakunnissa on ehtoollinen, muistellaan myös Jeesuksen kuolemaa ja toisinaan ihan hautajaistunnelmissa. Jeesus ei kuitenkaan jäänyt hautaan, vaan Hän nousi kuolleista. Kerron pienen tarinan, joka ehkä vähän selvittää, mitä eroa on, jos Jeesus on vain kuollut tai myös noussut kuolleista. Jeesuksen omaa tapaa noudattaen kerron vain itse vertauksen; lukija saa miettiä sen merkitystä.Kaksi valtakuntaa kuninkaineen, sotapäälliköineen ja kansalaisineen asui kahdessa suuressa laaksossa. Laaksojen välissä oli vuoristoinen metsikkö ja kuninkaanlinnat sijaitsivat kauempana metsiköstä, toisilla puolin laaksoja. Rauhallinen elämä rikkoutui, kun vuoristoon pesiytyi rosvojoukkoja. Ne ryöstivät laakson kyliä järjestelmällisesti ja polttivat taloja. Kansalaiset joutuivat pakenemaan kauemmaksi vuoristosta aina kuninkaanlinnoihin saakka. Siellä he pelkäsivät ja kärsivät nälkää.
Sitten sotapäälliköt päättivät yhdessä tehdä jotain. He kokosivat sotakuntoiset miehet ja hyökkäsivät rosvoja vastaan. Vähitellen he tuhosivat rosvojoukot ja ajoivat rippeet vuoriston yli kauas. Nyt oli rauha palannut laaksoihin ja rosvot voitettu. Toinen sotapäällikkö riensi omaan kuninkaanlinnaansa ja julisti, että rosvot on hävitetty. Kansa iloitsi ja vietti suurta juhlaa. Sitten kansa lähti valloittamaan ja ottamaan haltuunsa kaikki kylät ja pellot, mitkä olivat menettäneet rosvoille. Jälleenrakentamisen ja onnellisuuden aika alkoi.
Toinen sotapäällikkö koki jo tehneensä velvollisuutensa ja meni kotiinsa nauttimaan lepoa. Kansa jäi kuninkaanlinnaan pelkäämään. Vaikka rosvojoukkoja ei enää näkynyt, kansa jäi pitkäksi aikaa varmuuden vuoksi kuninkaanlinnaan turvaan kärsien nälkää ja kurjuutta.
Mitä tästä opimme ?
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s