Miksei Jumala tee mitään?!

Onko tuttu kysymys? Katsotaanpa, mitä Raamattu sanoo, kenelle on annettu tehtäväksi ja mitä? Nimittäin ihmisellekin on annettu tehtäviä. Raamattu kertoo näin:Matt 7:13: Menkää sisään ahtaasta portista.
No, tuo tehtävä tuntuu järkevältä, jokainenhan haluaa taivaaseen ja uskoville se on itsestäänselvyys.
Mark 16:15: Hän sanoi heille: Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille.
No, onhan tuokin hyvä ja tärkeä asia, että voimme auttaa muitakin uskontielle. Joskus vain tuntuu, että se on jonkinlainen rasite. Pitäisi ja pitäisi, mutta… No voihan joku viisas uskova väittelemällä ja todistelemalla saada jonkun hyväksymään hengelliset tosiasiat, mutta eihän se ketään kuitenkaan pelasta? Olisihan se tehokasta, jos Jumala itse tulisi julistamaan evankeliumia. Tuo tehtävä on kuitenkin annettu meille.
Room 12:15: Iloitkaa iloitsevien kanssa, itkekää itkevien kanssa.
Tuo on jo aika vaikea asia, että pitäisi välittää muista ihmisistä, myös niistä ärsyttävistä. Pitäisikö iloita, kun jollakin menee paremmin kuin mulla? Vaikeaa! Pitäisikö ottaa osaa muitten suruun, kun asia ei mitenkään mulle kuulu? Pitäisikö välittää ja rakastaa niitä, jotka ovat vähän syrjässä? Miten helpolla pistetään tuollaiset asiat Jumalan piikkiin: rukoillaan toisten puolesta hiukkasen ja odotetaan, että Jumala välittää ja rakastaa ja rohkaisee ja kuluttaa aikaansa. Mutta kaikki tuon on annettu meille tehtäväksi!
1.Moos 2:15: Herra Jumala asetti ihmisen Eedenin puutarhaan viljelemään ja varjelemaan sitä.
Ettäkö ihmisen vastuulla on varjella ja huolehtia silloin Eedenistä ja nyt koko maapallosta? Eikö Jumalaa yleensä patisteta lopettamaan sotia ja väkivaltaa, ettei syyttömät pienet lapset joudu kärsimään? Tuo varjeleminen onkin annettu meille ihmisille! Tämän tehtävän olemme ainakin hoitaneet tosi huonosti. Maapallo on melko pilalla ja pelkästään ihmisten touhujen seurauksena.
Matt 10:8: Parantakaa sairaita, herättäkää kuolleita, puhdistakaa spitaalisia ja ajakaa pois pahoja henkiä. Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa.
Nyt meni jo liian pitkälle! Eikö nuo asiat ainakin ole pelkästään Jumalan tehtäviä! Kuka meistä kelpaa herättämään kuolleita? Kuitenkin, juuri nuo tehtävät on annettu ihmisille. Ei Jumala astu taivaasta alas ruumishuoneelle ja herättele kuolleita.
Mutta eihän nuo tehtävät onnistu millään ihmiseltä? Eihän meillä ole siihen mitään mahdollisuuksia! Kuitenkin meille nuo tehtävät on annettu. Koko homman ideana onkin se, että Jumala järjesti meille mahdollisuuden selviytyä. Ensinnäkin Hän antoi mahdollisuuden vastaanottaa Pyhän Hengen voima:
Apt 1:8: Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin, ja te olette minun todistajani Jerusalemissa, koko Juudeassa ja Samariassa ja maan ääriin saakka.
Kun tunnemme Jeesuksen henkilökohtaisesti ja saamme kokea Pyhän Hengen kasteen, on selvää, että olemme rohkeita ja innokkaita, kun emme esittele omia juttujamme, vaan Jumalan mahdollisuuksia.
Meidän tehtävämme on pahojen asioitten ja voimien vastustamista ja voittamista.
Efes 6:12: Emmehän me taistele ihmisiä vastaan vaan henkivaltoja ja voimia vastaan, tämän pimeyden maailman hallitsijoita ja avaruuden pahoja henkiä vastaan.
Meillä ihmisillä ei ole mitään omia keinoja selviytyä henkimaailman taistelussa. Jos luet efesolaiskirjettä eteenpäin, niin huomaat, että Jumala antoi kaikki tarpeelliset varustukset selviytyäksemme voittajina. Hän antoi voiman, oikeuden ja valtuudet vastustaa pahan voimia. Meillä on siis oikeus Jeesuksen nimessä voittaa henkivallat. Kyseessä ei ole ollenkaan meidän omat kykymme tai vahvuutemme, vaan kaikki on Jumalalta varattuna vain meidän käyttöömme.
Tämä taistelu on kuin työnjohtotehtävä: Jumala on järjestänyt työmaan, työmiehiä, työkoneita, materiaalia ja kaikkea tarpeellista. Hän on pomo ja Hänellä on idea ja suunnitelma, miten kaikki toteutetaan. Hän tarvitsee vain meidät työnjohtajiksi, koska tämä maa on annettu ihmisen vastuulle. Hän ei halua toimia omin päin. Meidän tehtävämme on ymmärtää Jumalan suunnitelmat. Paras keino on rukouksessa palaveerata ja hakea suunniteman tavoitteita ja toteutustapoja.
Jer. 23:22: Jos he olisivat olleet läsnä ja kuulleet, mitä minä päätin tehdä, he julistaisivat kansalleni minun päätökseni ja saisivat sen kääntymään pahoilta teiltään ja pahoista teoistaan.
Tässä raamatunpaikassa Jumala valittaa, kun ihmiset eivät halunneet viettää aikaa Hänen kanssaan, että olisi löytynyt keinot pelastaa kansa pahuudelta. Haluatko sinä olla mukana Jumalan suunnitelmissa?
Työmiehiksi ja toteuttajiksi on Jumala asettanut enkelit ja energiaksi Pyhän Hengen. Kun vietämme aikaa rukouksessa, se on sitä työnjohtoa ja saa aikaan liikettä henkimaailmoissa: enkelit lähtevät liikkeelle toteuttamaan niitä ideoita, joita sinä Jumalan kanssa haluat saada aikaan.
Dan 10:12: Hän sanoi minulle: ”Älä pelkää, Daniel. Sinun sanasi kuultiin ensimmäisestä päivästä alkaen, jolloin nöyrästi pyysit ymmärrystä Jumalalta. Minä olen tullut sinun sanojesi vuoksi. Persian enkeliruhtinas on vastustanut minua kaksikymmentäyksi päivää, mutta Mikael, yksi suurimmista enkeliruhtinaista, tuli auttamaan minua. Tästä syystä minä olen viipynyt siellä.
Tässä Daniel toimi työnjohtajana ja vietti aikaa Jumalan kanssa. Seurauksena oli, että enkelit lähtivät liikkeelle hankkimaan voittoja ja Jumalan suunnitelmat alkoivat mennä eteenpäin.
Haluatko sinä ottaa vastaan ne tehtävät, joitka Jumala on sinulle suunnitellut ja varannut myös mahdollisuuden toteuttaa ne? Haluatko pitää palaveria Jumalan kanssa ja saada ihan uutta sisältöä ja potkua omaan elämääsi ja varsinkin muitten elämään?
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s