Matka uuteen maahan (tarina on arvoitus)

Sinun kotimaatasi uhkaa tuho ja siksi sinulle on järjestetty pitkä matka uuteen maahan. Sinulla on täydet mahdollisuudet selvitä matkasta. Matkan järjestäjä ja johtaja on suunnitellut ja tehnyt kaikki valmiiksi matkaa varten. Hän on uuden maan omistaja ja hänellä on suunniteltuna reitit ja ajoneuvot, millä matkustaa. Hän tietää tarkalleen kaiken, mitä matkalla tulee tapahtumaan ja siksi kaikki on niin tarkkaan valmisteltu. Matkan tarkoituksen on saada sinut sinne, missä hän on. Erityisen mahtavat suunnitelmat hänellä on perilläoloa varten.Sinut on kutsunut matkalle ystäväsi, joka on myös maksanut kaiken valmiiksi. Hän on ollut mukana matkan suunnittelussa ja on valmistautunut sinun perilletuloon. Hän haluaa matkustaa kanssasi koko pitkän matkan. Jos tulee ongelmia tai eksyt matkalla, hän on kustantanut erityisjärjestelyt, että pääset takaisin reitille. Hän jaksaa odottaa sinua, jos on viivytyksiä. Hän jaksaa tuoda sinut vaikka miten kaukaisilta harharetkiltä omalla kustannuksellaan. Hän on tosi ystäväsi.
Matkan opas ohjaa sinua reitillä. Hän tarjoaa parhaat virkistymismahdollisuudet. Hän ohjaa sinut vahvistavien ruokien ääreen. Opas näyttää sinulle reittiä ja suunnitelmaa eteenpäin ja selostaa, miten eri matkan vaiheista parhaiten selviytyy. Opas antaa sinulle sekä suunnistusvälineet itsellesi että erilaisia tarvikkeita muitten matkalaisten auttamiseksi. Hän myös opastaa niitten käytössä.
Matkalla on siis paljon muitakin ihmisiä. Tarkoitus on, että autatte myös toinen toistanne selviytymään matkan vaikeista etapeista. Käyttäkää oppaan antamia välineitä toistenne tukemiseksi ja rakastakaa toistanne, niinkuin matkan kustantanut ystäväsi sinua rakastaa. Hyvää matkaa!
Vaikka näin hyvä matka on järjestetty, kaikki eivät halua mukaan. Toisia ei koko homma kiinnosta. He haluavat mieluummin jäädä omaan tuhoutuvaan maahansa. Toiset haluavat uuteen maahan, mutta mieluummin kustantavat sen itse. Vanhan maan raha on niin arvotonta, vaikka sitä olisi paljonkin, että kenenkään rahat ei riitä lipun ostoon. Lipunmyyjiä kyllä on, mutta kun siitä on maksanut koko elämänsä, huomaa joutuneensa kyytiin, jolla ei ole mitään päämäärää tai se vie kokonaan väärään suuntaan.
Matkalle lähteneittenkin joukossa on monia, jotka haluavat järjestää omia piknikkejä omalla kustannuksella, eivätkä halua opasta mukaan. He eksyvät aina oikealta reitiltä ja jäävät nälkäisenä harhailemaan. Toiset heistä erehtyvät väärään suuntaan menevien kyytiin, koska siihen voi lipun ostaa itsekin. On joitakin, jotka eivät enää halua palata, vaikka matkalle kutsuja tarjoaa ilmaista kyytiä takaisin reitille. Opas on valmis tarjoamaan vahvistavaa ruokaa ja ystävällä on valmiiksi maksettu matka takaisin lähtökohtaan, mistä he eksyivät. Paljon aikaa tietenkin kuluu hukkaan ja kunto on heikentynyt.
Matkalle lähtijät oppivat helposti eri matkustustyylit. Hyvin monet kuvittelevat siksi osaavansa omin päin perille saakka ilman opasta. Siinä kohden, missä pitäisi vaihtaa junaa, nämä haluavat mieluummin matkustaa samassa junassa ja joutuvat sivuraiteille. Sivuraiteetkin vievät jonkin aikaa suurinpiirtein samaan suuntaan, mutta ellei ajoissa hyppää kyytistä, ne kaartuvat vähitellen takaisinpäin vanhaa maata kohden.
Parhaiten selviytyvät matkasta ne, jotka seuraavat tarkkaan opasta ja hänen ohjeitaan ja tutkivat matkanjohtajan tekemää reittisuunnitelmaa eivätkä jätä matkalle kutsunutta ystäväänsä hetkeksikään. Sitä vähemmän hidastuksia tulee, mitä nopeammin kehtaa harhaan jouduttuaan ottaa vastaan ilmaiskyytin takaisin.
Ja sitten ei muuta kuin matkaan!
Tämä tarina on arvoitus: ketkä ovat nämä matkan järjestäjä, matkalle kutsuja ja maksaja sekä opas? Mitä eri matkan tapahtumat tarkoittavat? Ymmärtämiseen on avuksi sivun loppupuolella olevat raamatunkohdat:
——
Matkan suunniteltu tarkoitus: 1.Tim 2:4-6 ”.. joka tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden.”
Suunniteltu päämäärä: Joh 14:1-4 ”Älköön sydämenne olko levoton. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun. Minun Isäni kodissa on monta huonetta – enhän minä muuten sanoisi, että menen valmistamaan teille asuinsijan. Minä menen valmistamaan teille sijaa mutta tulen sitten takaisin ja noudan teidät luokseni, jotta saisitte olla siellä missä minä olen. Te tiedätte kyllä tien sinne minne minä menen.”
Ystävä on kanssamme: Matt 28:20 ”Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.”
Opas ohjaa ja opettaa: Joh 14:26 ”Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä minun nimessäni lähettää, opettaa teille kaiken ja palauttaa mieleenne kaiken, mitä olen teille puhunut.”
Paluu harharetkiltä, opas ei jätä: Ps 51:11-15 ”Käännä katseesi pois synneistäni ja pyyhi minusta kaikki pahat tekoni. Jumala, luo minuun puhdas sydän ja uudista minut, anna vahva henki. Älä karkota minua kasvojesi edestä, älä ota minulta pois pyhää henkeäsi. Anna minulle jälleen pelastuksen riemu ja suo minun iloiten sinua seurata, niin opetan tiesi sinusta luopuneille, ja he palaavat sinun luoksesi.”
Väärän ja oikean junan lipunmyyjä: Joh 10:10 ”Varas tulee vain varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut antamaan elämän, yltäkylläisen elämän.”
Kehoitus sinulle: 1.Tim 6:12 ”Käy uskon jalo kilpailu ja voita omaksesi ikuinen elämä, johon sinut on kutsuttu ja jonka olet tunnustanut päämääräksesi, kun monien todistajien läsnä ollessa lausuit hyvän tunnustuksen.”
Päämäärä häämöttää: 2.Tim 4:7 Olen kilpaillut hyvän kilpailun, olen juossut perille ja säilyttänyt uskoni.”
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s