Minkä kokoinen Jumala sulla on?

 
Millä mittaat Jumalan suuruutta? Mitä enemmän meillä on kiitoksen aihetta, sitä suuremmalta Jumala tuntuu. Se on yksi tapa mitata. Kun rukouksissa luettelemme mielessämme: olen saanut sitä ja tätä, olen parantunut siitä, olen kokenut jotain… Meidän mittamme kasvaa tiettyyn pituuteen, kunnes emme enää muista muuta kiitettävää. Siihen meidän Jumalamme suuruus jää! Jos on vähän kiitettävää, meillä on mitätön Jumala, jos enemmän, vähän suurempi. Jumalamme on tietyn mittainen, jota suurempaan emme usko Hänen pystyvän. Näinkö me mittaamme Jumalaa?Kun tällaisen ”pikkuJumalan” kanssa kuljemme ja törmäänne kaveriin, jonka ongelmat on suuremmat, kuin meidän Jumalamme, olemme täysin avuttomia. Samoin, jos omassa elämässämme tulee vaikeuksia, jotka ylittävät meidän mittamme, lannistumme, emmekä usko apua löytyvän. Me koemme, kuten Daavid: ”muut kyselevät joka päivä: missä on sinun Jumalasi” (Ps 42:4,11). Emme uskalla olla avoimesti uskossa ja häpeämme hengellisiä asioita ja pientä Jumalaamme. Onko tuttua?
Meidän Herramme on kuitenkin suuri, Hänelle on annettu kaikki valta taivaassa ja maanpäällä (Mark 28:18-20). Meidän mittamme ei koskaan riitä mittaamaan Hänen suuruuttaan. Hän on yli kaiken. Mitäpä jos lopetamme kokonaan mittailemisen, ja luotamme Häneen: Hän on kaikkivaltias. Niin, mutta onnistuuko se, ei uskottelu tunnu riittävän?
Gideon koki myös Jumalan pieneksi, kun Herra kutsui vapauttamaan kansa midianilaisten käsistä: ”Jos Herra on meidän kanssamme, niin missä sitten ovat kaikki Hänen ihmeelliset tekonsa” (Tuom 6:12). Gideon epäili rehellisesti, mutta kaipasi suurempaa Jumalaa ja lähti toimimaan sen mukaan. Suuren Jumalan hän löysikin, mutta ei mittamalla. Sitä odotusta, kaipausta ja toivomista usko nimittäin on: ”Usko on luja luottamus siihen mitä toivotaan, ja ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy” (Hebr 11:1).
Danielin tovereilla oli suuri Jumala. He eivät mitanneet rukousvastausten perusteella: ”vaikka ei vastaisikaan, niin me emme palvele sinun jumaliasi” (Dan 3:18). Jumalan vastauksia ei läheskään aina ymmärrä ja niitten perusteella mittaaminen eksyttää meidät. Aivan turha yrittää mitata Jumalaa.
Yksi avain asiaan on: kaipaatko Herran kosketusta, kaipaatko Pyhän Hengen täyteyttä, kaipaatko Jeesusta henkilökohtaisesti? Jos näin on, Jeesus sanoo: ”Kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman ja te tulette olemaan minun todistajiani…” Pyhä Henki korottaa Kristusta ja Hengen kasteen koettuamme olemme ylpeitä suuresta Jumalastamme ja uskallamme kertoa siitä avoimesti ja ihmeitä tapahtuu!
Toinen avain on ylistys: me korotamme Jeesusta, koska Hän on sen arvoinen. Meidän mittamme voi näyttää mitä vain, mutta unohdetaan se ja ylistetään Herraa. Eletään täysillä ja aidosti Hänelle ylistäen ja palvoen, niin saamme nähdä suuren, mittaamattoman Jumalan. Kun avaamme Hänelle sydämemme ilman estoja ja pelkoja, saamme kokea Hänen läheisyyttään ja suurta luottamusta ja rohkeutta!
Haluatko jatkaa Jumalan mittaamista?
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s