Rukous saa aikaan ketjureaktion!

Rukousvastaukset ja muu eteenpäin meno on ikäänkuin piilossa kirjakäärön sisällä. Näin on koko maailman tapahtumatkin: Ilm. 5:1-5, 6:1.. nähdään, että lopunajan suunnitelmat toteutuvat vasta, kun on joku, joka avaa kirjakäärön sinetit ja avaa kirjan sitä mukaa. Kirjakääröstä löytyy kauan odotettuja tapahtumia, mutta myös yllätyksiä ja salaisuuksia, joista ei etukäteen ilmoiteta mitään (Ilm 10:12-13).Jeesuksen elämästä oli kirjakäärö (Hebr. 10:7) ja samoin meidänkin elämän suunnitelmista. Mutta miten me voimme avata oman kirjakäärömme?
Otetaan esimerkki Danielin elämästä. Ensin Daniel koki suuren tarpeen rukoilla (Dan 9:3-). Rukous käynnisti ketjureaktion: taivaalliset voimat lähtivät liikkeelle ja Daniel sai lisäevästystä (Dan 9:20-23). Rukouksen suurin merkitys lieneekin, että Herra saa valmistella rukosvastausten varalle ja opastaa meitä. Vaikka kuinka haluaisimme vaikka istua jakkaralla, se on mahdotonta, ennenkuin olemme saaneet siihen vähintään kolme jalkaa. Rukousvastaukset eivät välttämättä tule heti, mutta ketjureaktio käynnistyy heti: taivaaseen lähtee sana, sinä itse alat muuttua, henkivalloissa alkaa taistelut kohti voittoa. Mutta jos lopetamme rukouksen, ketjureaktio pysähtyy ja jää odottamaan, haluammeko sen todella etenevän.
Rukouksessa viipyessämme opimme tuntemaan Jeesusta henkilökohtaisesti. Se taas mahdollistaa uusien rukousvastausten etenemisen (2Piet 1:3). Toinen asia, mikä vie ketjua eteenpäin, on, että panemme elämässämme täytäntöön Jumalan tahtoa (1Joh 3:22) eli ”teemme sitä, mikä on Hänelle otollista”. Jos taas alamme epäilemään Jumalaa (Jaak 1:5-7) panemme lisää sinettiä kääröön, ja ketjureaktio kulkee takaperin.
Kirjakäärössä voi odottaa yllätyksiä, joita emme osanneet edes rukoilla. Ehkä saamme myös uusia elämän haasteita vielä suurempia tavoitteita kohden. Kirjakäärömme jatkuu ja jatkuu. Lopulta se toteutuu iankaikkisuudessa käsittämättömissä mittasuhteissa. Niitten pohjana on kuitenkin se, miten täällä elämässämme olemme käärineet kirjaa ja murtaneet rukoussinettejä eli hoitaneet meille varatut leiviskät (Luuk 10:16-17).
Eikö olisi jo aika lähteä murtamaan kirjakäärön sinettejä kestävällä rukouksella ja iloisin odotuksin!
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s