Tavoitteena nirvana!

Onko sun tavoitteena saavuttaa persoonaton nirvana, johon sulaudut ja menetät oman itsesi? Siellä kaikki henkilökohtaiset mielipiteet, tunteet ja haaveet sulautuisivat pois, sulla ei olisi mitään omaa. Itämaista kotoisin olevat erilaiset uususkonnot ovat tavoitteiltaan usein tämäntyyppisiä. Sä liityt johonkin mystiseen yhteishenkeen, joka lupaa paljon ja joka hallitsee sua niin, että sun oma persoonallisuus menettää merkityksensä jonkin suuremman persoonattoman hyväksi.Raamattu taas kertoo, että Jumala on persoona ja itseasiassa kolme persoonaa, jotka omalla persoonallisella tavallaan rakastavat toisiaan. Johanneksen evankeliumin 17. luku kertoo, miten Jeesus juttelee Taivaallisen Isän kanssa. Jeesuksella on oma tahto ja omat tavoitteet siinä, että Hän rakastaa meitä yksilöinä ja tahtoo meidät luokseen (24 jae). Se todellinen yhteys, mikä on Jumalassa ja minkä Hän tahtoisi olevan meissä, perustuu yksittäisten persoonien väliseen vapaaehtoiseen rakkauteen, jossa jokaisella on täysin oma tahto. Raamattu kertoo lisäksi, että jokainen persoona on itse vastuussa siitä, mitä tekee ja hänen elämänsä on ainutlaatuinen, vain hänelle itselleen kuuluva.
Uususkonnoilla on lähinnä kaksi perusoppia:

  1. Jumala on persoonaton, kaikkialla oleva, joka itseasiassa on koko luomakunta, jonka kanssa ei voi löytää henkilökohtaista kontaktia. Jumaluus on etäistä ja välinpitämätöntä. Kolmen persoonan Jumala on vaikea ymmärtää ja siksi monilla muillakin uskonnoilla juuri Jumalan persoonaa vääristellään ja selitellään.
  2. Ihmisen tavoitteena on löytää sama persoonaton olotila. Oma persoona ei ole ainutlaatuinen, vaan riippuvainen menneisyyden persoonista (sielunvaellus) ja mitä ”pyhemmäksi” ihminen pääsee, sitä persoonattomammaksi hän tulee, kunnes täydellisyydessä tavoittaa ”0-tason” eli nirvanan eli valaistuksen tms. Rakkaus ei ole henkilökohtaista, vaan sellaista yleistä suvaitsevaisuutta ja luonnon kunnioitusta. Et ole välttämättä itse vastuussa teoistasi, koska et ole oikeastaan persoona. Pahaa ja hyvää ei oikestaan ole.

Saatana kammoaa rakkautta ja pelkää Jumalan tulevaisuuden suunnitelmia. Siksi uususkonnoissa pyritään mitätöimään juuri nämä asiat.
Jumala on luonut ihmisen persoonaksi, ja tämän persoonan henkilökohtaista rakkautta Hän ikävöi, niin kuin sinäkin ikävöit henkilökohtaista, ainutlaatuista ja ”salaista” suhdetta Jumalaan. Hänellä on jokaiselle omalleen ainutlaatuinen, omakohtainen suunnitelma iankaikkisuudessa.
Haluatko ottaa oman paikkasi suuressa Jumalan suunnitelmassa vai onko tavoitteenasi menettää persoonallisuutesi ja pitää suurimpanan päämääränäsi mitättömyyttä?

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s