Lopun ajan tapahtumat

Lopun ajan tapahtumien aikataulukko:Ehdota täydennyksiä tähän, varsinkin asiaan liittyviä raamatunkohtia !

Kesto Raamatunpaikat Tapahtumat maan päällä Tapahtumat taivaassa
määräämätön aika Monia viimeisiin aikoihin liittyviä ennustuksia valtakunnista ja niitten vaiheista. Matt 24:15 (temppeli) Ennustukset toteutuvat ja uusi temppeli rakennetaan Jerusalemiin.
3.5 vuotta Matt 24:4-26, 25:1-5, Ilm 6:1-11 Suuri ahdinko, sotia, nälänhätää, maanjäristyksiä. Uskovia vihataan. Vääriä profeettoja. Evankeliumi julistetaan kaikille kansoille. .
lyhyt aika Matt 24:29-31, 25:6-10, Ilm 6:12-17, 7:1-17 Jeesus tulee, aurinko ja kuu pimenee, uskovat nousevat Jeesusta vastaan ylös. Keskiyö. 144000 israelilaista merkitään sinetillä. Suuri valkoinen joukko taivaassa, jotka ovat tulleet ahdistuksesta (uskovat).
3.5 vuotta Ilm:8:7-13, 9,10… Ilm 16:18, Ilm 19:6-9 Vihan aika, vitsauksia, tuhoa, valtava maanjäristys, salamoita, ukkosenjylinää. Taivaalliset häät alkavat
lyhyt aika Ilm 20:1-6 Perkele sidotaan syvyyteen 1000 vuoden ajaksi Ensimmäinen ylösnousemus päättyy.
1000 vuotta Ilm 20:6,  Tuhatvuotinen valtakunta Kristuksen hallinnassa.
lyhyt aika Ilm 20:7-9 Perkele päästetään vapaaksi, villitsee kansat ja lopulta voitetaan Sota leviää taivaaseen ? Toinen ylösnousemus, jossa kuolleet tuomitaan.
Aika loppuu, ikuisuus alkaa Ilm 10:5-7, Ilm 21:1-5 . . . Maa ja meri katoavat Uusi taivat ja uusi maa
Tuleeko Jeesus vuonna 2000? Joutuuko uskovat vihan aikaan ennen Jeesuksen tuloa?Lopun ajoista on monenlaisia tulkintoja. Joitakin niistä perustellaan irrallisilla raamatunlauseilla sieltä täältä. Toiset tulkinnat on yleisesti niin hyväksyttyjä, ettei uskalleta kyseenalaistaa. Mielestäni selvin tapahtumien kulku käy ilmi Jeesuksen omista sanoista: Matteus 24:3-42. Siinä Jeesus itse kertoo opetuslapsille kaiken tärkeimmän, mitä uskovien on tiedettävä lopun ajoista.
MITEN Jeesus tulee takaisin?
Eniten Jeesus varoittaa vääristä kristuksista. Lopun aikana on yhä enemmän erilaisia guruja, profeettoja, jeesuksia ja muita superihmisiä. He asettavat itsensä ylemmäksi muita ja haluavat olla jonkinlaisena välittäjänä tai viestintuojana Jumalan ja ihmisten välillä. He ovat kaikki 2000 vuotta jäljessä ajastaan. Jeesus tuli jo ihmiseksi maanpäälle ja suoritti tehtävänsä niin, ettei toista kertaa tarvitse.
Kun Jeesus tulee toisen kerran maanpäälle, se on ihan erilaista: Niinkuin salama leimahtaa idästä länteen, niin on Jeesuksen tulemus (jae 27). Eikä Jeesus tule maan päälle, vaan uskovat nousevat Häntä vastaan yläilmoihin (I Tess 4:17). Koko maailma näkee ja kokee Jeesuksen toisen tulemisen.
MITÄ TAPAHTUU ennen Jeesuksen takaisintuloa?
Ensinnäkin kaikenlaiset sodat ja varsinkin kansojen eli etnisten ryhmien väliset sodat lisääntyvät koko ajan (jakeet 6,7). Samalla luonto liittyy ’sotaan’ mukaan: maanjäristyksiä ja sääkatastrofeja (jae 7), jotka auheuttavat viljelyn romahtamisen ja nälänhätää. (Kumpa Suomessa säilyisi maanviljely! ). Tämä ei kuitenkaan vielä ole vielä varsinaista lopun aikaa (jae 8).
Seuraava vaihe on, että uskovien vainot lisääntyvät. Onha niitä ollut paljonkin ja on vieläkin, mutta ne laajenevat ehkä maailmanlaajuisiksi (jae 9). Syynä voi olla, että uskovat leimataan syyllisiksi maailman ongelmiin. Tässä tilanteessa tulee selvä ero uskovien ja uskonnollisten välille (jakeet 10-13). Uskonnolliset mukautuvat maailman vaatimuksiin tai menevät ”gurujen” mukana helpompaan uskonnollisuuteen.
Kaiken tämän keskellä, aivan loppuun asti, evankeliumi leviää uskovien kautta suurella voimalla ympäri maailman (jae 14). Uskovia ei siis järjestelmällisesti tapeta, mutta jotkut joutuvat maksamaan uskonsa hengellään, kuten nytkin jossain maailman kolkassa. Vainoajat ovat täysin voimattomia Pyhän Hengen voiman edessä.
Seuraavat jakeet 15-20 on käsittääkseni tarkoitettu lähinnä Israelissa oleville uskoville sekä messiaanisille juutalaisille, jae 21 myös muille. Antikristus tulee pyhään paikkaan (olisiko juutalaisten temppeli Jerusalemissa, jota ei vielä ole). Siitä alkaa ahdistuksen aika koko maailmalle. Se koskee kaikkea elämää maan päällä; ei pelkästään uskovia. (jae 22). Tässä voidaan viitata myös vihan aikaan, joka jatkuu sen
jälkeen, kun uskovat on ’tempaistu’ ylös Jeesusta vastaan. Myös uskonnollinen sekamelska pahenee. (Jakeet 23-27).
Sitten alkaa tapahtumaan nopeammassa tahdissa. Avaruudessa tapahtuu järkyttäviä asioita, joita kaikki pelkäävät. (jae 29, Ilm 6:12-17) Jeesus tulee hakemaan uskovat mukaansa niin selvällä ja huomiotaherättävällä tavalla, että kaikki sen tajuavat. (jakeet 30-31) Uskovat viedään Jumalan valtaistuimen luo. (Ilm 7:9) Tähän hetkeen päättyy Jeesuksen oman kertomuksen ajan mukainen kertomus, koska sen jälkeen tapahtumat eivät enää kosketa uskovia.
Kaikki merkittävimmät asiat tapahtuvat yhden sukupolven aikana (jae 34). Jeesuksen tulemus on maailmalle yllätys, niinkuin varas yllättää ryöstettävänsä, mutta kaikki näkevät ja tajuavat sen.
Jeesus jättää kertomatta, mitä uskovien ylösoton jälkeen tapahtuu. Sitä on kerrottu Ilmestyskirjan 8 luvusta alkaen. Silloin alkaa varsinainen ahdistuksen ja vihan aika, kun paholainen antikristuksen ja muitten petojen muodossa hallitsee maailmaa ja toteuttaa ”haaveitaan”. Jos jotain kiinnostaa, voin kertoille toisen kerran, mitä tapahtumia silloin on tulossa.
Tuleeko Jeesus vuonna 2000?
Ajan ja hetken tietää vain Isä Jumala, mutta tapahtumien kulku lienee selvä uskoville, joten he osaavat ainakin aavistaa Jeesuken tulemuksen läheisyyden. Mutta onko vuosi 2000 kriittinen vuosi?
Jeesus syntyi n. 4-7 vuotta ennen ajanlaskun alkua. Syynä oli jonkin munkin tms. virhearvio. Nyt elämme siis vuotta 2003-2006. Vuosi 2000 on jo siis mennyt!
Toisaalta Jeesuksen syntymä ei vielä ratkaissut yhtään mitään. Vanhan liiton laki oli voimassa ja sitä Jeesuksen perhekin noudatti tarkasti. Kun Jeesus paransi sairaita, oli laki edelleen voimassa: Jeesus käski mm. pitalista parantuneitten näyttää itsensä papeille ja uhrata lain vaatimat uhrit
Vanha liitto uhreineen menetti merkityksensä vasta, kun Jeesus huusi ristillä: ’se on täytetty’. Tämä uhrien ’voiman’ häviäminen on kuulemma todettu juutalaisten omassa historiassa. Tästä vasta alkoi Uusi liitto ja uuden testamentin aika. Nyt elämme siis oikeastaan vuotta 1973-1976.
Ainoa vuoden 2000 merkitys on juhlia jonkin munkin virhearviota. No juhlimisen aihe sekin!

Voiko pelastua ylösoton jälkeen?
Ihmisten pelastumista marttyyrikuoleman kautta ylösoton jälkeen perustellaan mm Ilm,6:9-11. Sen jälkeen avaruuden voimat järkkyvät Ilm 6:13-16, kuten Jeesus myös kertoi jae 29. Tämän tapahtuman jälkeen vasta uskovat nousevat Jeesusta vastaan hänen oman kertomuksensa perusteella. Siis marttyyrit ovat ennen ylösottoa. Ilm 7:1-8 kerrotaan enkelien touhuista maan päällä ja heti sen jälkeen ilmestyy suuri, lukematon valkopukuisten joukko taivaaseen.
Maan päälle jää kuitenkin 144000 Jumalan sinetillä merkittyä juutalaista. Myöhemminkin kerrotaan mahdollisista muista ”pyhistä” maan päällä Illm 14:12. Näyttää siltä, että ylösoton jälkeen meidän pakanain aika loppuu (sehän alkoi Jeesuksen kuollessa) ja alkaa jälleen juutalaisten aika näitten sinetillä merkittyjen johdolla. Muut ihmiset eivät millään tavalla käänny Jumalan puoleen Ilm 16:9,21. Sen ajan uskovat laulavat taivaassa Mooseksen ja Karitsan (=Messiaan, Jeesuksen) virttä Ilm 15:3, vähän niinkuin messiaaniset juutalaiset tällä hetkellä.
Voiko ylösoton jälkeen kääntyä juutalaisuuteen ja pelastua? Sitä ei suoraan sanota, mutta kyllä uskovia silloin pelastuu jonkinlainen joukko Ilm 15:2-3, jotka ovat selvinneet pedon merkin ym. kahleista. Mitään varmaa ei näistä asioista voi sanoa, mutta mitä lähempänä tapahtuvat ovat, sitä selvemmiksi se tulevat.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s