Onko sulla mielikuvitusjumala?

Onko sun Jumalasi rakennettu sun omassa mielikuvituksessasi! Oletko rakentanut itsellesi muitten puheitten, Raamatun kertomusten, omien oikeudenmukaisuuskäsitysten ja maailmankuvan mukaisen jumalan, joka on teoriassa sulle se ”ihannejumala”, mutta käytännössä olet niin monesti pettynyt siihen?Vai onko sinun Jumalasi todellinen persoona, jonka rakkautta ja läheisyyttä voit ihan konkreettisesti kokea ja jonka luonteenpiirteet ja viisaus yllättää sinut silloin tällöin? Onko Jumala sulle ystävä, jonka kanssa välillä riiteletkin tai ainakaan et ymmärrä kaikkia Hänen tekosiaan ja kuitenkin ystävyytesi, rakkautesi Häneen on kaiken yläpuolella, jonka varjossa muut asiat menettää merkityksensä?
Jos voisit muokata ystäviesi luonteita juuri sellaisiksi, kuin kuvittelet heidän olevat, seurauksena olisi, että koskaan et kokisi odottamattomia yllätyksiä tai tyrmääviä rakkaudenosoituksia, kun itse olet masentunut. Jos sun Jumalasi on oman mielikuvituksesi tuotetta, häneltä on turha odottaa yllätyksiä. Ehkä Todellinen Jumala kyselee sydämeltäsi lupaa kohdata sua, mutta sä torjut tuon oudon Jumalan, joka ei täytä sun asettamia edellytyksiä ja maailmankäsityksiä.
Koska mielikuvutusjumala ei ole todellinen, usko ei toimi. Se voi ehkä täyttää sun asettamasi kriteerit, mutta se ei ole sellainen toimiva, uudistava, parantava, voimaa antava ja rakastava Jumala, mitä salaa sydämessäsi joskus toivot tai olet toivonut. Ehkä sun mielikuvitusjumalasi kutistuu joksikin ”suureksi voimaksi” tai pelkästään maailmankäsitykseksi.
Sanotaan, että kukin tulee uskollaan autuaaksi. Jos mielikuvitusjumalaan tai mielikuvitusmaailmankäsitykseen uskomisesta voi tulla autuaaksi, niin se pitää paikkansa, mutta mitähän se sellainen autuus on? Todelliseen Jumalaan uskominen ei ole sun omaa uskomista eikä ainakaan uskottelua vaan Hänen uskoaan, joka TOIMII ja ELÄÄ!
Yllättävän monella uskovallakin on Jumala kutistumassa mielikuvitusjumalaksi, jolta ei enää odotetaan mitään yllätystä. Vuosikymmenien ”uskonvaellus” on latistunut niin, että tavoitteiden sijasta on enää kauniita haaveita ja ihmeitten odotuksen sijasta on outojen ilmiöiden pelko.
Älä tyydy uskottelemaan vaan avaa sisimpäsi Elävälle Jumalalle!
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s