Pyhitys

Kun pyhitytään, meistä tulee pyhiä ja lopulta pyhimyksiä. Tätäkö pyhitys tarkoittaa ? Yhteiskristillisessä rukousillassa löysimme kolme erilaista pyhitystä:

1.
Pyhittämisellä tarkoitetaan Raamatussa yleisemmin jonkin valitsemista ja varaamista pelkästään Jumalalle. Esimerkiksi uhrilahjat, sapatti, papit ja koko Isrelin kansa pyhitettiin Herralle. Ei siinä ollut mitään pyhitysprosessia, vaan se oli kerralla pyhitetty. (1.Moos 2:3, 2.Moos 29:44, Hes 37:28)

2.
Kun ihminen ottaa Jeesuksen vapahtajakseen, hän on myös kerralla pyhä (1.Kor 1:2) Jumalan silmissä Jeesuksen sovitustyön vuoksi. Jumala on se, joka pyhittää ihmisen Pyhän Hengen kautta. (1.Tess 5:23, 1.Piet 1:2)

3.
Raamattu kehoittaa pyrkimään pyhitykseen (Hebr 12:14). Sillä tarkoitetaan erottautua vahingoittavista elämäntavoista ja asioista (Room 6:19, 1.Tess 4:3, 2.Kor 7:1). Kyseessä on siis turvallisten elämän rajojen tunnistamista ja sen mukaan elämistä. Pyhä Henki ja Raamatun sana saa aikaan meissä sen, että huomaamme ja ymmärrämme, mikä on meille hyväksi (Joh 17:17).

Pyhitys voi siis olla myös epäonnistuneen tai rikkinäisen uskovan valinta: hän tunnustaa tarvitsevansa Jumalan hoitavaa huolenpitoa ja haluaa oppia elämään ehyempää ja Jumalan hänelle valittua elämää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s