Kuoresta ulos (Lehtikirjoitus)

Joitakin vuosia sitten haudoin muutamia kananmunia lämpölaatikossa. Se ei onnistunut kovin hyvin, mutta yhdessä munassa oli sinnikäs tipu. Se sai itse rikottua kuoren ja alkoi touhuamaan aktiivisesti. Tuosta tipusta tuli lasten lemmikki. Muut eivät kuoriutuneet. Jos olisin auttanut niitä kuoriutumaan, ne olisivat olleet kuitenkin liian heikkoja elämään.

Ihmisilläkin on monenlaisia kuoria ympärillään aiheuttaen yksinäisyyttä ja ahdistusta. Jotkut murtautuvat läpi, toiset jäävät oman ahtaan kuorensa sisään. Jos omaa tahtoa ja pyrkimystä ei ole, muitten kannustus ja apu vaikuttaa turhalta. Vaikka kaipaa elämäänsä jotain muuta, ei omia voimia muutokseen tunnu löytyvän ja kuoret ovat liian vahvoja: ”Kuka tällaisesta välittäisi? Tämä on minun kohtaloni! En osaa olla muitten kanssa! Miten muut suhtautuvat? Jään kuitenkin taas ulkopuoliseksi! En halua leimautua tuollaiseksi! Ei ole sopivaa näyttää heikkouttaan ja tunteitaan!” Tällaisia erilaisia kuoria voi löytyä ympäriltämme. Miten nämä kuoret voisi murtaa?

Ystävyys antaa voimaa; tosin moni ystävyys on melko etäistä. Itse olen kokenut, että yksi ystävyys antaa riittävästi voimaa: Jeesus on luotettava ystävä, kuten hän sanoo opetuslapsilleenkin: ”Minä sanon teitä ystävikseni” (Joh. 15:15). Siellä oman kuorensa sisällä voit sinäkin löytää tämän ystävyyden. Jeesus kehoittaakin rukoilemaan suljetun oven takana (Matt. 6:6) ja usein Hän itsekin rukoili yksinäisyydessä. Jeesus lupaa ottaa sinut vastaan, kun lähestyt Häntä (Joh. 6:37). Kun tietää olevansa Taivaan Isän hyväksytty, löytyy rohkeutta murtaa kuoria. Niinkuin kananmunasta ulos murtautuva tipu löytää uuden, valoisan elämän, niin mekin saamme löytää uuden elämän. Vanhat rajoittavat kuoret tuntuvat merkityksettömiltä; ne voi jättää taakseen (Jes. 43:18-19). Jeeus sanoo: ”Minä olen tullut antamaan elämän, yltäkylläisen elämän” (Joh. 10:10).

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s