Löytyykö elämää? (Lehtikirjoitus)

”Tylsää, ei oo mitään tekemistä.” Tällaisen kommentin kuulee usein lapsilta. Elämässä täytyy olla mielenkiintoa, jännitystä, tavoitteita ja haaveita. Terve lapsi ja terve aikuinen haluaa sisältöä elämäänsä. Kun elämässä on mielenkiintoa ja varsinkin, jos saa jotain isompaa aikaan, elämä tuntuu merkitykselliseltä.

Jotkut valtaa pitävät johtomiehet tekevät mitä tahansa, jotta nimi jäisi historiaan. Oman maineen ja tavoitteiden saavuttamiseksi voidaan maksaa miten suuri ja järkyttävä hinta tahansa. Tällaisia on sekä historiassa että nykypäivänä. Toisten elämäntyö taas jää historiaan hyvässä mielessä taiteen tai tieteen muodossa. Politiikka ja monenlainen muu aktivismi tarjoaa mahdollisuuden muuttaa yhteiskuntaa ja tuntea olevansa merkittävä.

Jotkut saavutukset unohtuvat heti, joitakin muistetaan muutamia vuosia, jopa vuosikymmeniä. Suurimmat saavutukset jäävät historiaan jopa tuhansiksi vuosiksi. Tällaiseksi ihminen on luotu, hän haluaa olla merkittävä. Hän tavoittelee jollain tavalla ikuisuutta, ettei elämä menisi hukkaan. Kaikkein suurimpia elämän saavutuksia onkin ne, joilla on merkitystä oikeasti ikuisuuteen saakka.

Jos ei ole mitään tavoitteita eikä ole halua saada mitään aikaan, elämä menettää merkityksensä. Tällaisia ihmisiä on nykyään lisääntyvässä määrin. Ehkä tavoitellaan jotain hyvänolontunnetta omaan pahaan oloonsa kyseenalaisin keinoin. Omalla elämällä eikä muittenkaan elämällä ole paljoa merkitystä. Seurauksena on viha, katkeruus, väkivalta ja itsetuhoisuus. Kun Jumalan luoma elämän kaipuu puuttuu, seuraukset ovat tuhoisat.

Kun tavoitteena on ikuinen elämä, on elämä täynnä merkitystä. Sellaisen mahdollisuuden Jumala tarjoaa kaikille. Aikoinaan opetuslapset lähtivät seuraamaan Jeesusta löytääkseen elämän, jossa tavoitteet tähtäävät pitemmälle, kuin jokapäiväiseen selviämiseen. Vaikka kalastus toi jotain elämänsisältöä (Matteus 4:18-22) tai verojen kerääminen oli tuottoisaa (Mark. 2:14 ), he kaipasivat elämää, jolla on merkitystä ikuisuuteen saakka. Sitä he todella saivatkin kokea Jeesuksen seurassa. Paavalilla oli todella isot tavoitteen, kun hän taisteli puhdasoppisen juutalaisuuden puolesta vainoten kristittyjä (Apost. 22:3-4). Sitten hänkin löysi todellisen elämänsisällön (Filip. 3:8). Tuon löydön yhtenä seurauksena oli, että kristinuskon perusajatus on pohjana länsimaiden oikeuskäsitteeseen. Vielä isompi seuraus oli, että ikuisen elämän toivo kristillisen evankeliumin muodossa on levinnyt kaikkialle maailmaan. Todellinen elämän sisältö löytyy, kun seuraat Jeesusta.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s