Vapauteen

Uneksitko vapaudesta, että mikään ei rajoita elämääsi. Sekä uskovat että uskosta osattomat hakeutuvat kuitenkin monenlaisiin kahleisiin. Orjuus on ahdistavaa ja se täyttää mielen. Se saa aikaan monenlaisia muita ongelmia. Jos haluat vapautta, hae kaikki kahleesi ja tuo valoon. Se voi vaatia rohkeutta. Tässä on aluksi joitakin esimerkkejä, missä tarvitsemme vapautta.

Vapaaksi ihmispelosta

1. Kor. 7:23 Jumala on ostanut teidät täydestä hinnasta. Älkää ruvetko ihmisten orjiksi!

Tämä ihmisten orjuus on näkyvissä joka paikassa. Muut ihmiset määrittelevät, kuka ja millainen olet. Sosiaalinen media on täynnä sitä. Epävarmat ihmiset yrittävät kuvilla ja sanoilla esittää jotakin. He odottavat ja kerjäävät muiden kommentteja, millainen hän on. Siinä esitetään jotain kaunista ja vahvaa, että muitten kehujen tukemana uskoisi itse, että on sellainen, mitä esittää. Liian monet ihmiset ovat täysin muitten ihmisten arvioinnin orjina. Sama henki pyrkii myös seurakuntiin. Usenhan me rohkaistumme tai masennumme muitten sanoista ja käytöksestä. Muut saavat määritellä, mikä olet. Uskovakin on usein ihmisten orjana. Muitten rohkaiseminen on tärkeää. Joskus vain itsekin huomaan, että jos joku kehuu, tulee paine yrittää olle sen kehumisen arvoinen. Kuvittele, jos Jumala yksin määrittelisi, kuka ja millainen olet!

1. Joh. 3:1 Katsokaa, kuinka suurta rakkautta Isä on meille osoittanut: me olemme saaneet Jumalan lapsen nimen, ja hänen lapsiaan me myös olemme. Tästä syystä maailma ei meitä tunne, eihän se tunne häntäkään.

Jumala määrittelee, kuka olet: Jumalalle olet ainutlaatuinen, rakastettava, Taivaan Isän lapsi. Vaikka tarvitsemme muitten kannustusta ja rohkaisua, mutta anna Jumalan kertoa, mikä olet, kun Hän katsoo sinua Jeesuksen rakkauden ja sovitustyön kautta.

Vapaaksi uhkakuvista

Uutiset ovat täynnä pelottavia raportteja eri puolilta maailmaa. Jumala tietää kuitenkin ihan tarkkaan tulevaisuuden ja on siellä sinua odottamassa. Hän on jo järjestänyt kaiken tulevaisuudessa valmiiksi. Ruoki mieltäsi sillä, mitä Jumala on, ei uhkakuvilla ja masentavilla uutisilla.

Jer. 29:11 Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.

Kun kylvät mieleesi Jumalan suuruutta ja mahdollisuuksia, Hän saa kasvamaan toivon ja turvallisuuden siinä kasvualustassa. Vaikka mitä maailmanlaajuisia katastrofeja olisi tulossa, uskovat voivat käydä rohkeina eteenpäin:

Luuk. 21:28 Kun nuo tapahtumat (lopun ajat) alkavat, nostakaa rohkeasti päänne pystyyn, sillä teidän vapautuksenne on lähellä.

Vapaaksi jatkuvasta syyllisyydestä

Lannistaako sinua oma luonteesi? Äkkipikaisuutesi tai arkuutesi ärsyttää. Virheet masentavat, joita teet aina uudestaan. Koko ajan huono omatunto vaivaa. Mitä Jumala sinusta ajattelee? Jos äiti kannustaa lastaan kompuroimisesta ja kiukuttelusta huolimatta, vielä enemmän Jumala kannustaa ja tukee sinua. Olet heikko, Jumala tietää sen ja siksi vahvistaa ja tukee sinua kärsivällisesti. Siksi meille on annettu ohje Raamatussa:

San. 24:16 Vaikka hurskas seitsemästi kaatuisi, hän nousee jälleen …

Sinun syyllisyytesi on ratkaistu jo ristillä. Olet kompuroiva, oikukas Jumalan lapsi, jota Hän niin paljon rakastaa.

Jes. 53:6 …. Mutta Herra pani meidän kaikkien syntivelan hänen (Jeesuksen) kannettavakseen.

Sinun ei tarvitse itse ratkaista syyllisyydentunnettasi. Jumala tietää paremmin:

1. Joh. 3:20 jos se (sydämemme) meitä jostakin syyttää. Jumala on meidän sydäntämme suurempi ja tietää kaiken.

On Jeesuksen lunastustyön halveksimista, jos pysyt kahleissa, vaikka vapaus on hankittu rakkaudella ja verenvuodatuksen kautta. Ihmiset voivat tosin syyllistää, mutta ei Jumala!

Gal. 5:1 Vapauteen Kristus meidät vapautti. Pysykää siis lujina älkääkä alistuko uudelleen orjuuden ikeeseen.

Vapaaksi loukkauksista

Muiden tekemät virheet ja varsinkin loukkaukset pysyy pitkään muistissa. Ne voivat täyttää mielesi ja pilata elämäsi. Huomaatko, että olet itse kahleissa? Kaikessa tässä on kyse vain sinusta itsestäsi, oletko negatiivisten tunteittesi orja. Vapaudu sinä itse ensin omista kahleistasi, niin voit auttaa muitakin. Jos ajattelet, että ansaitset parempaa kohtelua, mieti, millaista kohtelua Jeesus sai, kun hänet ristiinnaulittiin.

Kol. 3:13 Pitäkää huolta, että tulette toimeen keskenänne, antakaa anteeksi toisillenne, vaikka teillä olisikin moittimisen aihetta. Niin kuin Herra on antanut teille anteeksi, niin antakaa tekin.

Kun vapaudut loukkauksien ja anteeksiantamattomuuden orjuudesta, olet voimakas!

2. Kor. 12:10 Siksi iloitsen heikkoudesta, loukkauksista, vaikeuksista, vainoista ja ahdingoista, joihin joudun Kristuksen tähden. Juuri heikkona olen voimakas.

Tarvitsetko remonttia?

Elämän remonttiaikoja: Kun muutimme Ruovedelle Mustajärven koululle, eräästä kohtaa toisen talon kattoa oli vuotanut vettä yhden seinän sisään vuosikausia. Koko eteisen ulkoseinä, osa lattiasta ja katosta sekä osa viereisen huoneen seinästä piti purkaa kokonaan pois. Talo oli avoin tuulelle ja sateelle; myös naapureille. Oli paljon sotkua ja kaaosta. Myös uudelleen rakentaminen sai aikaan sotkua ympäristöön. Lopputulos on kuitenkin siisti. Ehkä sinunkin elämääsi on tullut jokin ongelma, joka vaivaa mieltäsi, etkä voi olla vapaa. Remontti on välttämätön, että vapautuisit.

Tässä edellä on ollut joitakin asioita, missä tarvitsemme vapautta, ei toki kaikkea. Itse tiedät, missä tarvitset ja kaipaat vapautta. Mieti missä tarvitset täysremointtia elämääsi? Ehkä pelkäät, että remontti vain tekee kaiken pahemmaksi. Sotkut leviävät ja olet haavoittuvainen ja liian heikko kestämään. Pelkäät ehkä, että valo paljastaa liikaa.

Miten vapautua?

Orja ei voi vapautua omin keinoin; et sinäkään. Tarvitset Lunastajan ja Opastajan vapautuaksesi. Jeesuksen lunastustyö riittää ja Pyhä Henki on opastajasi ja auttajasi. Jumala tekee sen, mitä itse et pysty tekemään.

Joh. 14:26 Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä minun nimessäni lähettää, opettaa teille kaiken ja palauttaa mieleenne kaiken, mitä olen teille puhunut.

Luuk. 18:27 Jeesus vastasi: ”Mikä on ihmiselle mahdotonta, se on mahdollista Jumalalle.”

Ruoki itseäsi sillä, mitä Pyhä Henki muistuttaa ja löydät Raamatusta. Jumala antaa kasvun, sinun tehtäväsi on ruokkia.

Vapautuminen voi olla jopa kaaoottista. Kun Jumala on kohdannut ihmisiä, on ollut itkuherätystä ja nauruherätystä. On ollut hengellistä juopumista tai muuta outoa käytöstä, kun Jumala siivoaa ihmisen sydäntä.

Jumalan rakastettu

Et voi odottaa itseltäsi onnistumista, mutta armoon turvaten uskallat käydä vapauteen.

1. Joh. 1:8-9 Jos väitämme, ettemme ole syntisiä, me petämme itseämme eikä totuus ole meissä. Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.

Sano itsellesi: ’olen syntinen, mutta Taivaan Isä rakastaa minua, siksi voin olla vapaa kahleista’

Room. 8:15 Te ette ole saaneet orjuuden henkeä, joka saattaisi teidät jälleen pelon valtaan. Olette saaneet Hengen, joka antaa meille lapsen oikeuden, ja niin me huudamme: ”Abba! Isä!”

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s