Mitä Jeesus koki sinun puolestasi

Jeesus tuomittiin ristille, jotta meidän ei tarvitse kärsiä sitä, mitä Hän kärsi.

Jeesus oli hyljätty. Ihmiset hylkäsivät hänet, jopa opetuslapset. Jumala, Isä hylkäsi hänet:

Jes. 53:3 Hyljeksitty hän oli, ihmisten torjuma, kipujen mies, sairauden tuttava, josta kaikki käänsivät katseensa pois. Halveksittu hän oli, me emme häntä minään pitäneet.

Hän oli hyljätty, että me olisimme valittuja, rakkaita Jumalalle.

Kol. 3:12 Te, jotka olette Jumalan valittuja, pyhiä ja hänelle rakkaita …

Jos koet yksinäisyyttä, tunnet, että sinut on unohdettu, käänny Jeesuksen puoleen. Usko Jeesukseen on henkilöhtainen ystävyyssuhde. Hänelle sinä olet tärkeä. Viivy kahdenkesken hänen kanssaan!

Jeesuksen rakkaus ei kuitenkaan ole sellainen, kuin eräs pikkutytttö tarkoitti: Hän halusi hypätä kolmannen kerroksen ikkunasta ulos, mutta isä ei sallinut. Pettyneenä tyttö sanoi: ”sä et rakasta minua”. Jumalan rakkautta on joskus vaikea ymmärtää, mutta voit täysin luottaa siihen.

Jeesus kantoi myös meidän kipumme ja sairautemme ristillä.

Jes. 53:4 Ja kuitenkin: hän kantoi meidän kipumme, otti taakakseen meidän sairautemme. …

Jumala osoittaa rakkautensa parantamalla kivuista ja sairauksista, kuten Jeesus teki aikoinaan. Raamattu kehoittaa meitä rukoilemaan parantumista ja lupaa vastata rukouksiin.

Luuk. 9:11 … Hän puhui heille Jumalan valtakunnasta ja paransi kaikki, jotka olivat avun tarpeessa.

Tämä ei ole kuitenkaan automaattista. Jos aina paranisimme kaikista vaivoista, eläisimme ikuisesti. Jokainen meistä kuolee jostain syystä, jos Herran tuleminen viipyy.

Jokainen ihminen on tekojensa perusteella syyllinen ja Jumalalle kelpaamaton. Jokainen ansaitsee sen seurauksena rangaistuksena helvetin. Jeesus meni puolestamme tuonelaan, Hänet tuomittiin ja rangaistiin ja Hän hankki meille voiton.

Jes. 53:5,6 vaikka meidän rikkomuksemme olivat hänet lävistäneet ja meidän pahat tekomme hänet ruhjoneet. Hän kärsi rangaistuksen, jotta meillä olisi rauha, … … Mutta Herra pani meidän kaikkien syntivelan hänen kannettavakseen.

Vastoinkäymiset koetaan toisinaan ikäänkuin Jumalan kostona virheistä ja pahoista teoista. Armo jää kokematta, pelko ja masennus voi vallata. Jeesuksen ristinkuoleman vuoksi saamme armon, anteeksiannon ja hyväksynnän Häneltä, kun tunnustamme virheemme.

Room. 5:20 … Mutta missä synti on tullut suureksi, siellä on armo tullut ylenpalttiseksi.

Room. 8:1 Mikään kadotustuomio ei siis kohtaa niitä, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa.

Vastoinkäymiset voivat olla kuritusta, kun Jumala ohjaa ja opastaa joskus ikävälläkin tavalla. Jumalan kuritus on kiitoksen aihe, jotta emme eksyisi elämässämme.

(Sananl. 1:8 Kuule, poikani, isäsi kuritusta äläkä hylkää äitisi opetusta,)

Vielä yksi pahuus, jonka Jeesus kantoi ristille on kirous.

5. Moos. 21:23 … sillä puuhun ripustettu on Jumalan kiroama.

Jeesus oli kirottu meidän edestämme ristinpuulla. Jos sinua kirotaan, haukutaan ja osoitellaan, se ei kohdistu sinuun, vaan Jeesukseen. Jos sinä et kelpaa ihmisille, kelpaat kuitenkin Jumalalle.

Sananl. 26:2 Kuin lentävä lintu, kuin liitävä pääsky on aiheeton kirous: se ei yllesi jää.

Me voimme olla varmat siitä, että minkään pahuuden ei tarvitse vahingoittaa ja lannistaa meitä. Jeesus kantoi ne kaikki ristillä. Me saamme olla vapaita ja turvata Häneen ja antaa Hänen ohjata elämäämme.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s