Kutsuttu elämän tielle

Tämä aihe tuli ajankohtaiseksi, kun keskusteluissa esitettiin tällainen kysymys:

Hei, uskovaiset, sanokaan nyt rehellisesti, uskotteko ihan oikeasti, että HÄN (Jumala) on olemassa, vai toivotteko vaan sitä? ”

Jokaisella voi olla erilainen, henkilökohtainen vastaus tuohon kysymykseen. Vastaan nyt omasta puolestani.

JEESUKSEN YSTÄVÄNÄ

Ensimmäinen syy uskoa, on tämä: Olen kokenut, että usko Jeesukseen ei ole vain Raamatun tutkimista, sanan soveltamista elämään, rukousta tai uskovien ystävyyttä. Usko on ennekaikkea ystävyyssuhde Jeesukseen, kuten Jeesus itse sanoi:

Johannes 15:15: En sano teitä enää palvelijoiksi, sillä palvelija ei tunne isäntänsä aikeita. Minä sanon teitä ystävikseni, olenhan saattanut teidän tietoonne kaiken, minkä olen Isältäni kuullut.

Ystävää en halua hyljätä, vaikka en aina ymmärrä Häntä. Hän ymmärtää minua kaikissa tilanteissa ja voin avoimesti selvittää Hänen kanssaan asioitani, joita en voi ihmisille kertoa. Koskaan ei tarvitse hävetä tai pelätä Hänen läheisyydessään.

KUTSUMUS JA VALINTA ELÄMÄN TIELLE

Toinen syy uskoa Jumalaan, on se, että haluan olla mukana siinä, minkä tien ja elämän Jumala on suunnitellut meille. En halua olla sivustakatsoja enkä sivuun putoaja, kun Jumala toteuttaa suurta suunnitelmaansa tässä ajassa ja kerran ikuisuudessa. Haluan pysyä siinä lujasti:

2. Pietari 1:10: Pyrkikää siis, veljet, yhä innokkaammin tekemään lujaksi kutsumuksenne ja valintanne. Kun näin teette, te ette koskaan lankea

Mikä se suunnitelma sitten on? Mikä on se tie, joka on luotu meidän kuljettavaksi? Raamattu kertoo, että kaikki, koko maailmankaikkeus, on luotu tämä yhden suuren suunnitelman mukaisesti. Kaikki on olemassa Jeesusta varten:

Kolossalaiskirje 1:16: Hänen välityksellään luotiin kaikki, kaikki mitä on taivaissa ja maan päällä, näkyvä ja näkymätön, valtaistuimet, herruudet, kaikki vallat ja voimat. Kaikki on luotu hänen kauttaan ja häntä varten.

Koska olemme Jeesuksen ystäviä, Hän haluaa meidät tähän mukaan kulkemaan samaa tietä, toteuttamaan samaa suunnitelmaa:

Johannes 17:24: Isä, minä tahdon, että ne, jotka olet minulle antanut, olisivat kanssani siellä missä minä olen. …

Kaikki on olemassa Jeesusta ja uskovien seurakuntaa varten, sitä tavoitetta varten, joka Jumalalla on. Jotain tulevaa varten, jossa Jeesus on pääroolissa meidän uskovien kanssa. Koko luomakunta ja ihmiskunta on tarkoitettu palvelemaan uskovia ja koituu seurakunnan parhaaksi:

Roomalaiskirje 8:28: Me tiedämme, että kaikki koituu niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa ja jotka hän on suunnitelmansa mukaisesti kutsunut omikseen.

Tätä periaatetta on todella vaikea ymmärtää, kun katsoo tämän hetken tilanteita maailmassa. Vihaa ja väkivaltaa on kaikkialle, syyttömät kärsivät ja uskovia vainotaan. Minun tehtäväni ei olekaan ymmärtää sitä, vaan pysyä sillä tiellä, joka vie elämään. Tehtäväni on myös kutsua muita tälle tielle.

TIELLÄ VAELTAMINEN

Suurin tarkoitus ihmisille on tulla sille tielle, joka vie elämään. Sitä varten on Jumala meidät luonut. Paavali halusi tiukasti kulkea sitä tietä:

Apostolien teot 24:14: Mutta sen minä sinulle tunnustan, että kuljen sitä tietä, jota he sanovat lahkoksi, ja näin palvelen isieni Jumalaa.

Koska minut on kutsuttu ja valittu tälle tielle, se on Jeesuksen päätös. Tahdon kulkea sitä tietä juosten, kävellen, ryömien, miten tahansa. Minut on kuitenkin valittu kuljemaan sitä tietä omista heikkouksista ja erehtymisistä huolimatta. Jumala lupaa opastaa minua:

Jesaja 30:21: Aina kun olet eksymässä tieltä, milloin oikeaan, milloin vasempaan, sinä omin korvin kuulet takaasi ohjeen: — Tässä on tie, kulkekaa sitä.

SUUNNITELMA TOTEUTUU

Jokapäiväisen elämän haasteet, velvollisuudet ja vaikeudet usein sumentavat silmämme näkemästä tätä elämän tietä. On syytä nostaa katse Jeesukseen ja rukoille, kuten Paavali rukoili:

Efesolaisille 1:17-18: Minä rukoilen, että Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala, kirkkauden Isä, antaisi teille viisauden ja näkemisen hengen, niin että oppisitte tuntemaan hänet, ja että hän valaisisi teidän sisäiset silmänne näkemään, millaiseen toivoon hän on meidät kutsunut, miten äärettömän rikkaan perintöosan hän antaa meille pyhien joukossa.

Pyydetään Pyhää Henkeä avaamaan mielemme ja näyttämään se valtavan aseman, mikä meillä on Jeesuksen rinnalla sekä nyt että iankaikkisuudessa. Kerran tie vie sinne, missä suuri suunnitelma toteutuu:

Matteus 24:31: Suuren torven soidessa hän lähettää enkelinsä neljälle ilmansuunnalle kokoamaan kaikkialta, maan kaikista ääristä ne, jotka hän on valinnut.

Kerran sitten saamme olla toteuttamassa Jeesuksen kanssa Jumalan suurta suunnitelmaa:

Ilmestys 22:5: …He hallitsevat kuninkaina aina ja ikuisesti.

Uskon, että hallitseminen ei ole sitä, mitä hallitsijat täällä tekevät. Se on jonkin suuren asian toteuttamista, jota varten koko maailma on luotu. Se on meille täysin käsittämätön ja siksi niin suuri ja ihmeellinen:

1. Korinttolaisille 2:9: …”mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mikä ei ole ihmisen sydämeen noussut ja minkä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat”.

En tahdo olla sivustakatsoja tällä tiellä enkä jäädä sivuun. En mielelläni ota voimakkaasti kantaa opillisiin kysymyksiin. On olemassa niin monenlaisia tulkintoja ja minä voin olla väärässä. En halua minkään asian olevan tärkeämpi, kuin henkilökohtainen suhde Jeesukseen ja pysyminen elämän tiellä. Kumpa saisin omalta osaltani vahvistaa muiden halua pysyä tiellä ja kutsua monia muitakin elämän tielle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s