Minä olen sitä mieltä !

Jos sinulla on vahva mielipide, olet merkittävä persoona. Mitä vahvempi mielipide, sitä enemmän sinua arvostetaan. Entä, jos sinulla ei ole selvää mielipidettä? Silloin sinua ei kuunnella eikä arvosteta; olet merkityksetön. Tällainen näyttää olevan näinä aikoina yleinen asenne. Vieläpä niin, että mielipiteellä ei tarvitse olla mitään todellisuuspohjaa, kunhan on vain vakuuttava. Silloin ei aina halua eikä uskalla katsoa avoimesti tosiasoita, koska mielipiteen horjuessa myös itsensä arvostus alkaa horjua.

Tuhansia vuosia sitten oli eräs Johannes Kastaja, joka vankilassa ollessaan epäili, oliko hänen tunnistamansa henkilö sittenkään Messias (Matt. 11:2-5). Kun hänen lähettiläänsä kysyivat itse Jeesukselta, mitä Hän sanoisi itsestään, vastaukseksi ei tullutkaan selvää mielipidettä, vaan käskettiin viedä viesti: ”Kertokaa Johannekselle, mitä näette ja kuulette”. Johannes sai muodostaa mielipiteensä siitä, mitä todella tapahtui; ei kuvitelmien perusteella eikä siitä, mitä mieltä joku oli. Vastaava tilanne oli myös silloin, kun Jeesuksen opetuslapsi kertoi ystävälleen, että oli löytänyt Messiaan (Joh. 1:45-46). Mielipide ei vakuuttanut ystävää, mutta hän sai ohjeen: ”Tule, niin näet”. Jälleen mielipide muodostui siitä, mitä oikeasti tapahtui.

Luuloihin perustuva, vahva mielipide on kuin laivan peräsin, joka on tiukkaan lukittu tiettyyn asentoon. Laiva seilaa suoraan ja vakuuttavasti, mutta ennenpitkää sen matka voi pysähtyä karikkoon tai jatkua ilman päämäärää. Viisas kippari tarkistaa jatkuvasti suuntaa ja korjaa peräsimen asentoa todellisen tilanteen mukaan. Ehkäpä mielipiteitten ja ennakkoluulojen sijasta tarvitsemmekin avoimia silmiä ja nöyrää mieltä, että voisimme välttää elämän karikot ja harharetket.

Onko sitten huono asia olla varma jostakin? Kun varmuus löytyy todeksi koetuista, kaikkein merkittävimmistä arvoista ja iankaikkisuuden toivosta, ei ympäristön painostukset ja mielipiteet tarvitse enää järkyttää sitä. Jeesuksen opetuslapset löysivät tämän varmuuden ja olivat valmiit jopa kuolemaan sen vuoksi. Paavali kuvaa tätä varmuutta näin (Room. 8:38-39): ”Olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, eivät enkelit, eivät henkivallat, ei mikään nykyinen eikä mikään tuleva eivätkä mitkään voimat, ei korkeus eikä syvyys, ei mikään luotu voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on tullut ilmi Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.” Jumalan rakkaus kantaa iankaikkisuuteen asti jokaista, joka siihen turvaa. Tätä mieltä minä olen !

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s