Jumalan rakkaus

Kun puhutaan rakkaudesta, ihmisten suhteissa se on hyvin epämääräinen käsite. Se tarkoittaa usein jotain ihan muuta, kuin sanan alkuperäinen merkitys on. Vaikka oikea rakkauden merkitys tajuttaisiinkin, itse rakkaus on hyvin häilyvää, heikkoa ja jopa pettävää. Kun puhutaan Jumalan rakkaudesta, on kyseessä selvä, täsmällinen käsite, joka on lisäksi maailmankaikkeuden suurimpia voimia (1. Kor. 13:13).

Kun Jumala loi ihmisen, Hän loi ihmisen kaltaisekseen (1. Moos. 5:1). Siis myös rakkaus on jollain tavalla olemuksessamme. Miten se rakkaus sitten näkyy ? Rakkaus haluaa kohteen, jolta saa vapaaehtoista vastarakkautta ja jonka kanssa voi jakaa kaiken, mitä omassa elämässä on ja mitä omistaa.

Pikkupoikana sitä haaveli, että voisi pelastaa jonkun prinsessan suuresta vaarasta ja kokea vastarakkautta. Sehän on useiden tarinoiden juoni ja osoittaa, mitä ihminen sisimmässään kaipaa.

Avioliitto on hyvä kuva siitä, miten Luojan rakkaus on luotuna myös meidän sieluumme (1. Moos. 1:27). Myös muunlainen sydänystävyys kuvaa sitä samaa. Jumala haluaisi jakaa kaiken sinun ja minun kanssamme kerran Taivaassa. Tällä hetkellä Hän on ikäänkuin kihlannut uskovat, että voisi johdattaa heidät kirkkauteensa (2. Kor. 11:2). Jeesus itse kuvasi tätä kaipausta rukoilemalla, että uskovat voisivat olla Hänen kanssaan sitten kerran (Joh. 17:24). Se yhdessäolo kerran toteutuu, kun olemme ’hallitsijoita’ kolmiyhteisen Jumalan kanssa aina ja ikuisesti (Ilm. 22:5).

Miten se Jumalan rakkaus nyt sitten näkyy käytännössä? Selvin osoitus siitä on Raamatun pienoisevankeliumi (Joh 3:16), jonka mukaan Jumalan rakkaus toteutuu siten, että Jeesus tuomittiin syyllisenä, että meidät syylliset voitaisiin julistaa syyttömiksi ja voisimme periä iankaikkisen elämän. Erityisen hieno asia monissa rakkautta kuvaavissa Raamatunkohdissa on se, että todellisessa rakkaudessa on kyse Jumalan rakkaudesta, ei meidän vajavaisesta vastarakkaudesta (1. Joh. 4:10). Kun opimme tuntemaan Jumalan rakkauden niin panemme elämämme Hänen rakkautensa ja armonsa varaan. Siinä rakkaudessa pysymällä, voimme kokea, että Jumala on kanssamme, emmekä halua luopua siitä (1. Joh. 4:16). Eiköhän Jumalan rakkauden kokeminen ja Hänen suunnitelmansa meidän kohdallemme saa ainakin jotain vastarakkautta (1. Joh. 4:19), vaikka se onkin vajavaista.

Mitä Jumalan rakkaus sitten vaikuttaa? Jo tällä hetkellä voimme kokea, että meillä on tavallaan yhteinen tiimi kolmiyhteisen Jumalan kanssa (Joh 14:20). Tämä yhteys on maailmankaikkeuden tärkein ja voimakkain tiimi. Siinä yhteydessä on syytä pysyä mukana (Joh 15:9). Tämä Jumalan rakkaus, joka tuli ilmi Jeesuksessa, yhdistää kaikki tässä rakkaustiimissä olevat keskinäiseen yhteyteen (Joh 15:12). Tämä yhteys – seurakunta – on suurin voima myös näkymättömässä maailmassa (Ef. 3:10).

Miten voit päästä sisälle Jumalan rakkauteen? Maan päällä ollessaan Jeesus osoitti käytännössä Jumalan rakkautta. Kun Hän palasi taivaaseen Isän luo, Hän lähetti Pyhän Hengen meille. Hänen kauttaan Jeesuksen/Jumalan eli koko kolmiyhteisen Jumalan rakkaus on annettu meille (Joh 15:26). Pyhän Hengen täyteys on myös sitä, että Jumalan rakkaus oikein vuodatetaan sydämiimme (Room. 5:5, vanha käännös). Kun saat Pyhän Hengen kasteen ja koet ja tajuat, että olet läheinen ja rakas koko maailman Luojalle ja valtiaalle, se kyllä antaa rohkeutta elää sen mukaisesti (Ap. t. 4:31). Rakkauden kokemisen yksi seuraus on tietenkin ilo (Ap. t. 13:52).

Tässä vaiheessa on syytä kääntyä Jumalan puoleen ja kertoa, miten on ikävä kokea Pyhän Hengen kosketusta ja Hänen rakkauttaan. Pyydetään sitä yhdessä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s