Jumalan käden kosketus

Koetko itsesi unohdetuksi ? On todella paljon ihmisiä, jotka kokevat niin. Uskovistakin voi tuntua, että oma nimi on unohtunut Jumalan rekisteristä ja vaikuttaa, että sinua ei ole Jumalan mielestä edes olemassa. Jumalan käden kosketus tavalla tai toisella herättää sinut ja minut huomaamaan, että olemme sittenkin olemassa ja Jumalalle tärkeitä. Kosketus voi olla rohkaiseva, lohduttava tai vaikka nuhteleva, satuttava. Siitä kuitenkin tietää, että Jumala ei ole unohtanut, vaan seuraa tarkasti elämäämme.

Jeesus halusi koskettaa kädellään erityisesti lapsia (Matt. 19:13-15). Tuo kosketus varmasti merkitsi sekä lapsille että äideille paljon. Muistan lukeneeni eräästä lähetyssaarnaajasta, jolta paikalliset äidin pyysivät, että koskettaisivat heidän lapsiaan. Jumalan lähetin kosketus merkitsi heille, että heidän lapsensa ovat tärkeitä myös Jumalalle.

Jeesus paransi sairaita usein koskettamalla (Matt. 8:3) joko panemalla kätensä sairaan päälle tai koskettamalla muulla tavalla. Kun seurakunnissa ja rukouspiireissä halutaan siunata jotakuta, lasketaan kädet hänen päälleen ja rukoillaan (tosin ei näin korona-aikaan). Samoin apostolien aikana rukoiltiin Pyhän Hengen täyteyttä panemalla kädet päälle (Apt. 8:17). Myös silloin, kun lähetettiin julistustyöhön, se tehtiin siunaten panemalla kädet lähetettävän päälle (Apt. 13:3). Kun sinun puolestasi rukoillaan näin, se tarkoittaa, että olet tärkeä muille ja he tahtovat olla tukenasi. Samalla he osoittavat, että olet myös tärkeä Jumalalle.

Jumalan käden kosketus muuttaa elämää ja antaa uuden suunnan. Kun Jeremia koki olevansa liian kelvoton uuteen tehtävään, Jumala kosketti hänen suutaan (Jer. 1:4-9) ja antoi hänelle sanat ja rohkeuden julistustehtävään. Samoin Jesaja tunsi itsensä saastaiseksi, jolloin puhdistava hiili Jumalan alttarilta antoi varmuuden syntien sovituksesta. Sen jälkeen hän oli valmis vastaamaan Jumalan kutsuun (Jes 6:5-8). Jaakob koki toisenlaisen kosketuksen. Hän oli kohtaamassa veljeään ja oli pelokas. Hän oli epävarma, oliko Jumalan johdatuksessa. Silloin ’muuan mies’, Jumalan lähettämä enkeli paini hänen kanssaan ja satutti häntä (1.Moos 32:24-28). Näin Jaakob tajusi, että hän oli tärkeä Jumalalle ja hän oli siunausten tiellä. Myös taistelun tai jopa tappion kautta voimme kokea Jumalan käden kosketusta, tuntea omaa kelvottomuuttamme, mutta myös kokea Jumalan läheisyyttä ja huolenpitoa.

Eräänlainen Jumalan käden kosketus on myös selkeä sanoma tai puhe. Paavali sai kuulla Jeesuksen sanat ja nuhtelun, joka täysin käänsi hänen elämänsä suunnan (Apt 9:3-6). Daniel murehti kansansa tilaa ja tulevaisuutta ja sai lupauksia ja ilmoituksia tulevasta (Dan 9:2,3,20-22). Se antoi uutta lohdutusta ja rohkaisua. Job sai kärsiä paljon. Hänen kritiikkinsä Jumalaa kohtaan loppui nuhtelun sanoihin (Job 40:1-5). Job nöyrtyi ja koki Jumalan läheisyyttä (Job 41:5). Jobin elämä muuttui ja hän sai vastaanottaa uusia siunauksia. Jokin lause Raamatusta voi myös koskettaa ja auttaa ymmärtämään jotain, joka muuttaa elämän suunnan. Siksi on tärkeä lukea Sanaa rukoillen ja pyytää Pyhää Henkeä avaamaan sitä ja koskettamaan elämääsi.

Jumalan käden kosketusta ovat myös voimakkaat kokemukset. Pyhän Hengen kaste muutti täysin opetuslasten elämän ja julistustehtävän (Apt 2:1-4). Aabraham koki jopa synkkää kauhua Jumalan kosketuksessa (1.Moos 15:5,6,12,18), mutta sitten Jumala teki hänen kanssaan liiton ja suuret lupaukset, jotka koskivat koko maailmaa. Ne nostivat ja kantoivat häntä eteenpäin. Pietari taas koki olevansa hyvin syntinen ja kelpaamaton, mutta Jeesuksen läheisyydessä pelko ja syyllisyys hävisivät ja Pietari oli valmis seuraamaan Jeesusta (Luuk 5:8-11).

Jumalan käden kosketuksen seurauksena sinun ja minun elämämme saa jotain uutta. Raamattu kehoittaakin koko ajan uudistumaan (Room 12:22). Vanhat rasitteet ja entinen elämä saa väistyä, kun Jumala luo uutta (Jes 43:19).

Rukoile ja odota Jumalan käden kosketusta. Sinä olet tärkeä ja rakkauden arvoinen Jumalalle.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s