Ikuisuutta varten

Miksi ihminen on olemassa? Mikä on se todellinen elämänsisältö, jota varten elämme? Elämän tarkoitus ja tähtäin loppuu monille kuolemassa. Se ei ole kuitenkaan totuus. Tuttu Raamatun jae kertoo muuta:

Joh. 3:16: Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.

Jeesus kuoli edestämme, että voisimme Jumalan edessä syyttöminä saada iankaikkisen elämän. Se on se tärkein elämän tarkoitus. Toki myös tässä ajallisella elämällä on merkitystä ja sisältöä. Sitä ei tosin vaikuta olevan kaikilla maailman huono-osaisimmilla. Kuitenkin iankaikkinen, näkymätön elämä on se varsinainen elämän tarkoitus, jota varten Jumala on meidät kaikki luonut. Jumala on näkymättömässä maailmankaikkeudessa ja se on ainoa, mikä on ikuista. Kaikki näkyvä on katoavaa vuosien ja/tai miljardien vuosien kuluessa.

2. Kor. 4:18: Emmekä me kiinnitä katsettamme näkyvään vaan näkymättömään, sillä näkyvä kestää vain aikansa mutta näkymätön ikuisesti.

Jeesus elää nyt ikuisuudessa ja Hän tahtoisi nähdä sinut ja minut siellä, koska se on todellinen elämän tarkoitus.

Joh. 17:24 ”Isä, minä tahdon, että ne, jotka olet minulle antanut, olisivat kanssani siellä missä minä olen.

Kaikkiin muihin valintoihin Jeesus sanoi Taivaalliselle Isälle: tapahtukoon Sinun tahtosi, mutta tässä Raamatun jakeessa Jeesus sanoo: minä tahdon. Hän oli niin varma, että Jumalan tahto on, että elämme ikuisesti Taivaassa Hänen kanssaan, koska sitä varten me olemme olemassa.

Mikä on sitten tämä ajallinen maailma ja mikä on se todellinen maailma? Raamattu kertoo, että näkymätön on aina ollut ja on iankaikkista. Tämä näkyvä maailma on luotu väliaikaisesti ihmistä varten:

Hepr. 11:3: Uskon avulla me ymmärrämme, että maailmat on luotu Jumalan sanalla: näkyvä on syntynyt näkymättömästä.

Tämä elämä ei siis ole sitä todellista, lopullista elämää, vaan ikäänkuin varjoa todellisuudesta. Todellisuus on iankaikkisessa Taivaassa. Kaikki jumalanpalvelustehtävät ja ehkäpä monet muutkin asiat ovat pelkkää varjoa tai yksinkertaistettua kuvaa todellisuudesta:

Hepr. 8:5: Heidän palveluksensa on kuitenkin vain taivaallisen palveluksen kuva ja varjo.

Täällä ajassa tunnemme toisemme todella huonosti. Et voi lukea toisten ajatuksia ja et ymmärrä aina läheisimmänkään ystäväsi tekemisiä. Täällä meille jää valtavasti ratkaisemattomia kysymyksiä ja epäselvyyksiä. Iankaikkisuudessa kaikki selviää; ei jää mitään epäselvää, kuten Raamattu kertoo:

1. Kor. 13:12: Nyt katselemme vielä kuin kuvastimesta, kuin arvoitusta, mutta silloin näemme kasvoista kasvoihin. Nyt tietoni on vielä vajavaista, mutta kerran se on täydellistä, niin kuin Jumala minut täydellisesti tuntee.

Näkyvän ajan lopussa Raamattu kertoo, että on vielä ajallinen 1000 vuoden jakso, jota uskovat hallitsevat Jeesuksen kanssa. Silloin ei ole mitään pahuutta maailmassa. Se on kuin esimerkki siitä, millainen maailma olisi ollut ilman syntiinlankeemusta. Siellä uskovat hallitsevat Jeesuksen kanssa. Se on kuin työharjoittelua ikuisuutta varten:

Ilm. 20:6: Autuaita ja pyhiä ovat ne, jotka pääsevät osallisiksi ensimmäisestä ylösnousemuksesta! Heihin ei toisella kuolemalla ole valtaa, vaan he ovat Jumalan ja Kristuksen pappeja ja hallitsevat Kristuksen kanssa tuhat vuotta.

Koska pahuutta ei silloin ole, myös eläinten julmuus on poissa. Petoeläimet ja muut elävät sovussa keskenään. Kukaan ei tee toisilleen pahaa. Se on varmasti mielenkiintoista aikaa:

Jes. 11:6: Silloin susi kulkee karitsan kanssa ja pantteri laskeutuu levolle vohlan viereen, vasikka ja leijonanpentu syövät yhdessä ja pikkupoika on niiden paimenena.

Kun ajallinen maailma on tehtävänsä tehnyt, aika loppuu ja alkaa ikuisuus. Siellä sitten on se varsinainen elämän sisältö, jota varten meidät on luotu:

Ilm. 22:5: Yötä ei enää ole, eivätkä he tarvitse lampun tai auringon valoa, sillä Herra Jumala on heidän valonsa. He hallitsevat kuninkaina aina ja ikuisesti.

Ikuisuus on käsittämätön tila. Siellä ei enää mitata aikaa, ei ole kelloa, eikä tarvi odotella mitään. On suuri arvoitus, mitä siellä sitten tehdään ja millaista se elämä on. Ilmestyskirjassa Johannekselle kerrotaan jotain siitä, mutta sitä ei kerrota meille:

Ilm. 10:4: Kun nämä seitsemän ukkosta olivat jylisten puhuneet, minä rupesin kirjoittamaan, mutta silloin kuulin taivaasta äänen, joka sanoi: ”Sulje sinetillä se, mitä seitsemän ukkosta puhuivat, älä kirjoita sitä muistiin.”

Miksi sitä ei kirjoitettu Raamattuun. Uskoisin niin, että on kyse niin valtavista asioista, että ainoa tapa ymmärtää sitä, on väärinymmärrys. Ihmisen aivot ja käsityskyky ei riitä alkuunkaan tajuamaan, mitä Taivaassa tapahtuu.

Jotain vinkkejä Jeesus kuitenkin antoi vertauksessaan talenteista:

Matt. 25:15: Yhdelle hän antoi viisi talenttia hopeaa, toiselle kaksi ja kolmannelle yhden, kullekin hänen kykyjensä mukaan.

Luuk. 19:17: Kuningas sanoi hänelle: ’Mainiota! Olet hyvä palvelija. Koska aivan vähässäkin olet ollut uskollinen, saat hallintaasi kymmenen kaupunkia.’

Palvelijoille uskottiin jotain hoidettavaa kykyjensä mukaan, joka sitten toteutui valtavasti suurempana myöhemmin. Tässä voisi kysyä, millaisia kykyjä, haaveita, tavoitteita sinulla on? Tosin meidän tavoitteemme ovat lähes aina kopioita joittenkin muitten elämästä. Ihailemme idolejamme ja asetamme tavoitteen näin ihan maalliseen mittaan. Voisiko sinulla olla haaveita tai tavoitteita ihan omasta sydämestä, jotka eivät ole kopiotu muualta? Jumala on luonut meidät kaltaisekseen ja veikkaan, että on mahdollista löytää jotain niistä haaveista, joita Jumala on yksilöllisesti luonut ja jossa kokisimme varsinaisesti elämäntarkoituksemme toteutuvan. Löytyi niitä tai ei, niin ikuisuudessa saamme toteuttaa juuri sitä moninkertaisena, mitä todella sisimpämme haluaa.

Yksi harmi kuitenkin jää, Ne, jotka eivät usko Jeesukseen, jäävät ilman tätä kaikkea !

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s