Yksinäisyyden siunaus

Seurakunta on yhteisö, jossa ollaan yhdessä, rohkaistaan ja tuetaan toisiaan. Uskova tarvitsee seurakuntaa. Jeesus lupaa Sanassaan: ”Sillä missä kaksi tai kolme on koolla minun nimessäni, siellä minä olen heidän keskellään” (Matt.18:20). Kun Jeesus kohtasi aikoinaan yksilöihmisiä, ne olivat useimmiten yksinäisiä. Yksinäinen mies oli sairastanut 30 vuotta, eikä hänellä ollut ketään auttajaa (Joh. 5:5-8). Eräs nainen oli sairastanut 12 vuotta ja tuli väkijoukon keskellä, mutta yksin kohtaamaan Jeesusta ja sai terveyden (Matt.9:20). Kanaanilainen vaimo tuli yksin juutalaisten keskelle ja pyysi Jeesusta parantamaan tyttärensä (Matt. 15:22). Pietari oli yksin Jeesuksen kanssa, kun Jeesus kysyi tuon ratkaisevan kysymyksen: ”Rakastatko minua” ja antoi Pietarille hengellisen tehtävän seurakunnassa (Joh.21:16). Paavali oli yksin sokeana kolme päivää Damaskoksessa paastoten, kunnes hän sai näön ja täysin uuden elämäntehtävän (Joh.21:16).

Näissä kaikissa nähdään, että suurimmat muutokset ja siunaukset elämässä tapahtuu, kun on yksin kohtaamassa Herraa. Ei ole ketään yllyttämässä, rohkaisemassa eikä neuvomassa. Ei ole edes ketään esirukoilijaa rinnalla. Henkilökohtainen suhde syntyy suoraan Herran Jeesuksen kanssa, eikä riipu silloin eikä jatkossakaan muista.

Vielä selvemmin yksinäisyyden siunauksen näkee Vanhan Testamentin puolelta, kun Jumala kutsuu ja valtuuttaa uuteen tehtävään. Mooses paimensi yksin erämaassa lampaita, kun Jumala kutsui hänet Israelin kansan vapauttajaksi ja johtajaksi (2. Moos. 3:5). Gideon oli yksin puimassa viljoja vihollisilta salassa, kun Jumala kutsui hänet Israelin vapauttajaksi (Tuom. 6:11-12). Elia sain pelon ja masennuksen jälkeen uuden voiman ja viimeiset tehtävät, kun hän oli yksin luolassa Horebin vuorella (1.Kun.19:9-12).

Paljon muitakin tapauksia löytyy yksinäisistä kohtaamisista Herran kanssa. Kaikissa tilanteissa elämän suunta kääntyy parempaan, saadan uusi voitelu ja rohkeus sekä koetaan suuria siunauksia. Yksinäisen kohtaamisen jälkeen sitten jatketaan yhdessä muitten kanssa. Voidaan siis sanoa, että elämän vaelluksessa, risteyksissä ollaan aina yksin, mutta tietä vaelletaan yhdessä.

Kun olet yksin, muista, että juuri silloin elämäsi suunta voi kääntyä pysyvästi parempaan päin, kun etsit Jumalan kohtaamista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s