Liian myöhään (lehtikirjoitus)

Eräs nuori mies oli rakastunut tyttöön ja kosi tätä. Rakkaus oli molemminpuolista, mutta tytöllä oli omat kuvitelmansa avioliitosta: Se oli sääntöjä ja velvollisuuksia. Ei voinut tehdä vapaasti mitä halusi. Tyttö ei halunnut menettää vapauttaan, mutta ei halunnut täysin kieltäytyäkään. Hän ehdotti, että kun ensin elän tämän elämän vapaana, niin tule sitten kosimaan sairasvuoteella, kun elämässä ei ole enää muuta odotettavissa. Silloin vastaan myöntävästi. Olisiko niin, että myöntävä vastaus on suunniteltu annettavaksi liian myöhään.

Tämä kuviteltu tarina ei ole kuvittelua, kun on kyse suhteesta Jumalaan. Tämä on totta monen kohdalla: Hengellisiä asioita kartetaan, kun kuvitellaan elämän sisällön olevan pelkkiä sääntöjä, kieltoja ja täydellisyyteen pyrkimistä. Usein ajatellaan, että usko on eräänlainen aate, jolla on hengellisiä ja moraalisia tavoitteita; yksi aate muitten rinnalla. Koska kuitenkin haluaa päästä kerran perille Taivaaseen, niin monet suunnittelevat mielessään: sitten kun olen kuolemaisillani, kun elämä on takana, sitten tulen uskoon ja yritän viimeiset hetket elämästäni elää uskovana. Voi käydä niin, että ratkaisua siirretään liian myöhäiseen hetkeen.

Mitähän se uskovana oleminen sitten oikeastaan on ?

Raamatussa Jeesus antaa ymmärtää, että usko on ennen kaikkea ystävyyssuhde. Jeesus kutsuu opetuslapsiaan ystävikseen: Joh. 15:15. Tämä ystävyys muuttaa minua ja sinua samoin, kuin ystävien välinen rakkaus muutta asioden tärkeysjärjestystä ja suhtautumista muihin ihmisiin. Tätä painottaa Raamatussa Jeesuksen kehoitus Joh. 13:34 ”Niin kuin minä olen rakastanut teitä, rakastakaa tekin toinen toistanne.”

Lisäksi Jeesus on luvannut olla meidän kanssamme ikuisesti: Matt. 28:20. Myös vaikeina aikoina Herra on luvannut kukea rinnallamme, kuten Daavid runoilee: Psalmissa 23. Vaikka Daavidin elämä kulki välillä läpi pimeiden laaksojen, hän koki, että Herra kulkee hänen kanssaan suojellen, johdattaen ja opastaen elämän valinnoissa. Meidänkään ei tarvitse kokea epätoivoa ja yksinäisyyttä tai pelätä vääriä valintoja, kun pyydämme Jeesusta kulkemaan rinnallamme ja opastamaan elämässä eteenpäin.

Kolmas seikka, minkä Jeesus lupaa seuraajilleen on yltäkylläinen elämä. Se lupaus on myös Raamatussa: Johannes 10:10. Se ei tarkoita helppoa elämää, vaan haasteita, taisteluja ja voittoja. Tätä samaa näkyy nuoret erityisesti etsivän, kun seuraa heidän nettipelaamistaan tai kun suuri yleisö seuraa innostuneena urheilukilpailuja. Jumala on luonut ihmisen ja Hän tietää, mikä todella antaa elämälle sisältöä. Emme elä turhaan, vaan voimme toimia niin, että siitä on iankaikkista merkitystä ja kerran varma voitto odottamassa.

Onhan toki mahdollista pelastua viimeisillä hetkillään, ja hyvä niinkin. En kyllä omalla kohdallani luottaisi, että siihen olisi mahdollisuus. Haluan siksi jo tänään viettää täysipainoista elämää Jeesuksen rinnalla

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s