Yksi turha elämä (lehtikirjoitus)

Kun Brasiliassa katupartio surmaa katulapsen, on ehkä ajatuksena se, että jällen yksi lapsi syntyi ja eli turhaan. Tämä voi tuntua kaukaiselta meille Suomalaisille. Kuitenkin monet täälläkin kokevat, että oman elämän tarkoitus ja sisältö on hukassa. Täällä sitä yritetään hetkisen nauttia elämästä ja sitten se on ohi. Monet särkyneet unelmat ja tavoitteet lisäävät turhan elämän tunnetta.

Jumala on kuitenkin varannut meille jotain parempaa. Kun kävin katsomassa omaa isääni, kun hän kärsi syövän kourissa muutamaa päivää ennen poismenoaan, hän totesi: ”Tämä on sitä Jumalan korkeakoulua”. Hän ymmärsi jotain siitä, mitä Jumala ilmoittaa Raamatussa: ”minä annan teille tulevaisuuden ja toivon” (Jeremia 29:11). Korkeakoulu ja opiskelu ei ole se lopullinen elämän sisältö, vaan se on valmistautumista tulevaan elämään. Näin isänikin ymmärsi ja oli valmiina siihen, mitä hänelle oli varattuna iankaikkisuudessa.

Raamatussa kerrotaan, kuinka kaksi rikollista oli tuomittu kuolemaan ristiinnaulitsemalla, samalla kertaa, kun Jeesus ristiinnaulittiin. Heidän elämänsä näytti päättyvän ilman toivoa, turhaan elettynä. Kuitenkin toinen heistä luotti kaikesta huolimatta, että Jumala antaa tulevaisuuden ja toivon. Tämä rikollinen pyysi: ”Jeesus, muista minua, kun tulet valtakuntaasi” (Luukas 23:42). Hän sai nähdä sen tulevaisuuden, mikä Jeesukseen luottaville on luvattu.

Tulevaisuus ja toivo ei koske ainoastaan iankaikkista elämää, vaan myös tämänhetkistä tilannetta. Juuri nyt uusi toivo ja elämän sisältö voi olla todellisuutta elämässäsi. Jeesus sanoo: ”Minä olen tullut antamaan elämän, yltäkylläisen elämän.” (Johannes 10:10). Kaiken tämän turhalta tuntuvan elämän keskellä saat omistaa todellisen toivon ja elämän tarkoituksen. Se antaa kestävyyttä ja voimia selvitä elämäsi haasteista ja antaa myös sisäisen turvallisuuden ja rauhan.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s