En ole robotti (lehtikirjotus)

Tuohon otsikossa olevaan toteamukseen on otettava toisinaan kantaa, kun käyttää internetin palveluja. Se varmistaa, että käyttäjä on ajatteleva ihminen etkä roskamainoksia syöttävä robottitietokone.

Ihminen ei halua olla tahdoton robotti, vaan haluaa ajatella itsenäisesti. Vapaa tahto on arvokas asia, paitsi silloin, kun sitä käytetään väärin. Kun valintoja tehdään itsekkyyden ja vihan pohjalta, syyttömät kärsivät ja maailma näyttää hyvin epäoikeudenmukaiselta. Silloin voi tulla mieleen, miksi Jumala ei tehnyt noista toisista kuuliaisia robotteja. Helposti tulee syytettyä Jumalaa siitä, että Hän sallii vihanpidon ja sodat. Kyse on kuitenkin ihmisten omista valinnoista.

Jumala otti todella ison riskin, kun antoi ihmiselle vapaan tahdon. Se näyttää vievän ihmiskuntaa tuhoa kohti. Kuitenkin, tuskin kukaan haluaa alistua ohjelmoidun robotin tasolle tekemään kaiken vain oikein. Väärät valinnat ovat meidän oikeutemme, josta haluamme pitää kiinni viimeiseen asti.

Kun Jumala loi ihmisen, Hän kehoitti: ”täyttäkää maa ja ottakaa se valtaanne.” (1.Moos 1:28) Jumala on siis uskonut meidän hallintaamme tämän maapallon. Jokainen voi omalla kohdallaan ottaa vastuun siitä, miten käyttää Jumalan antamaa vapaata tahtoa. Kun itse saa turvata siihen armoon, jonka Jeesus hankki uhraamalla itsensä, ymmärtää paremmin armahtaa ja arvostaa lähimmäisiään; jopa ihan vapaasta tahdostaan.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s