Kristittyjen yhteys

Uskovien kristittyjen yhteys toimii – tai pitäisi toimia – seurakunnan sisällä ja myös erilaisissa kotisoluissa ja yhteiskristillisissä kokoontumisissa. Yhteys vahvistaa, auttaa, tukee ja nostaa. Yhteyttä voi harjoittaa monella eri tavalla: esirukous, sielunhoito, yhteinen kokeminen, auttaminen, rinnalla kulkeminen, rukousyhteys, yhteinen näky, kasvaminen, opetus, perheyhteys.

Esirukouksessa Raamattu kehoittaa rukoilemaan julkisen vallan ja koko maan puolesta (1.Tim 2:1-2). Uskovien puolesta kehoitetaan myös rukoilemaan, että usko toimisi käytännössä (2.Tess 1:11). Vastuunkantajien puolesta on myös tärkeä rukoilla, koska he ovat samanlaisia vajavaisia ihmisiä heikkouksineen ja väsymisineen (Efes 6:19).

Yhteinen kokeminen, toistemme taakkojen kantaminen on tärkeä yhteyden muoto, etteivät yksittäiset uskovat masentuisi omiin ongelmiinsa (Gal 6:1-2). Saamme iloita ja surra yhdessä ja lisätä keskinäistä luottamusta (1.Kor 12:26). Kun jollakin menee huonosti, tarvitsee apua ja sielunhoitoa, uskovien yhteys pitäisi olla armoa ja luottamusta korostava; toista ymmärtävä, vaikka voi olla vaikeaa ymmärtää täysin erilaista ihmistä (Room 15:1, Juuda 1:22-23).

Käytännön apu on joskus myös tarpeen, kun nykypäivänä köyhyys on yhä yleisempää (Jaak 2:15-16). Nyky-yhteiskunnassa ihmiset ovat yhä enemmän yksinäisiä ja tarvitsevat joskus vain kuulijaa ja rinnallakulkijaa (Matt 25:35). Yksi unohdettu asia on vastuunkantajien yksinäisyys. Pastorin tai muun luottamushenkilön oletetaan pärjäävän aina hyvin. Valitettavasti toisinaan kuulee loppuunpalamisista ja elämän hajoamisista myös saarnaajien ja pappien keskuudessa. He tarvitsevat erityisesti tukea, ymmärtämistä ja esirukousta. Paavalilla oli onneksi yksi uskollinen rinnallakulkija matkoillaan (2.Tim 4:10-11). Tämä Luukkaan esimerkki on hyvä toteuttaa käytännössä.

Yhteinen rukous ja yhteiset tavoitteelliset rukousaiheet yhdistävät uskovia. Kun kaikki ovat saaneet sydämelleen rukoilla oman paikkakunnan ja seurakuntien puolesta, Pyhä Henki vie eteenpäin hengellisiin voittoihin ja antaa rohkeutta (Apt 4:31). Yhteisessä rukouksessa on suuri siunaus. Se yhdistää hengelliseksi perheeksi, jossa jokainen jäsen on tärkeä (Apt 4:32). Yhteisessä kokoontumisessa uskovat käyttävät Jumalan antamia armolahjoja tai vaikkapa vain kertovat kokemuksiaan ja sillä tavalla vahvistavat toinen toistensa uskoa (1.Kor 14:26). Uskovat opettavat, rohkaisevat, virkistävät, nostavat ja opastavat toinen toistansa. Erityisesti seurakunnan vastuunkantajilla on tällainen tehtävä (Apt 2:42).

Tällaista kristittyjen yhteyttä toivoisin kaikkiin uskovien kokoontumisiin, erityisesti seurakuntiin.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s