Kaljaa ja makkaraa

Seuraavaa tekstiä ei kannata ottaa ihan tosissaan.

Ennen vedenpaisumusta ihmiset elivät jopa tuhannen vuoden ikään. Jumalalla oli senvuoksi yksi ongelma: kun lähes tuhatvuotiset ukot päättivät, mihin yhteiskunnan ja tekniikan kehitystä viedään, pysyttiin aina niissä lapsuuden turvallisissä periaatteista. Mikään ei kehittynyt eteenpäin eikä mitään uutta voitu kokeilla. Vedenpaisumuksen jälkeen Jumalalla oli juoni, miten asia korjataan. Hän antoi ihmisten ruuaksi myös eläimet (1.Moos 9:3). Tunnettua on, että varsinkin punainen liha lisää sairastumisriskiä ja siksi ihmisen elinikä lyheni. Toinenkin asia edisti sukupolven nopeampaa vaihtumista, jonka Nooa itse sai aikaan: viini (1.Moos.9:20-21). Tunnettua on myös, että liika alkoholin juominen lyhentää myös elinikää. Nämä kaksi asiaa yhdessä saivat aikaan sen, että sukupolvet vaihtuivat noin kymmenen kertaa  nopeammin. Tuhatvuotiaat ukot eivät enää päättäneet asoista. Uusia ideoita oli helpompi kokeilla. Näin maanviljelys, teollisuus ja lääketiede alkoivat kehittyä todella nopeasti. Seurauksena on tämä nykyinen pitkällekehittynyt tietoyhteiskunta.

Kun asiat sanotaan selvällä suomenkielellä, niin kalja ja makkara varmistavat sen, että yhteiskuntamme kehittyy eikä jarrumiehet paljoa häiritse eteenpäin menoa.  Kun vielä todetaan sen, että historia opettaa, että ihminen ei opi historiasta mitään, niin erilaiset trendit ja muotivirtaukset saavat aikaan sen, että eteenpäinmeno on usein kokeilua, erehdyksiä ja ajoittaista paluuta aikaisempaan.

Olisi hyvä omalta kohdalta varmistaa, että emme ole jarrumiehiä, mutta teemme harkittuja valintoja pitäytyen tärkeimpiin elämänohjeisiin, mitä Raamattu meille esittää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s