Jumalan rakkaus

Jumalan rakkaus on aktiivinen. Hän toimii ja vaikuttaa rakkautensa mukaan. Jos vertaa muihin uskontoihin tai maallistuneeseen kirkkoon, niin tällaista Jumalaa ei tunneta. Kenties vain hyväksyvä, passiivinen sivustakatsoja on tyypillinen ’jumala’ monissa kansoissa tai sitten vaativa, helposti suuttuva ja etäinen. Jos ajattelee laajemmin, niin Jumalan rakkaus vaikuttaa olevan se perimmäinen syy, miksi olemme olemassa; miksi maailmankaikkeus on luotu.

Jumalan suuri rakkaus sinänsä on käsittämättömän suuri ja se on hyvä kristityn ymmärtää (Efes. 3:17-20). Se on voimakas eikä mikään voi meitä erottaa siitä, kun pidämme siitä kiinni (Room 8:39). Jumalan rakkaus on maailmankaikkeuden suurin voima, joka ei koskaan lopu (1.Kor 13:13). Vaikka pettyisit ihmisiin, seurakuntiin tai olosuhteisiin, niin Jumalan rakkaus on se, jota aina riittää (Hoos 14:3). Kun pysymme Jumalan rakkaudessa, se vie varmasti perille (Juuda 1:21).  Jumalan rakkauden hyväksyminen omalle kohdallemme on oma valintamme. Jos pidämme sen valinnan lujana, emme koskaan horju tai lankea Jumalan tahdosta (2.Piet 1:10).

Jumalan rakkaus toimii ja vaikuttaa meissä ihmisissä, kun annamme sille tilaa. Suurin rakkaudenosoitus oli Jeesuksen ristinkuolema syyllisenä meidän edestämme, jotta me olisimme syyttömät Jumalan edessä ja meillä olisi armo, mihin turvautua (Room 5:8).

Toinen Jumalan täydellisen rakkauden vaikutus on, että se poistaa pelon ja antaa rauhan ja turvallisuuden (1.Joh 4:17-18). Maailman tapahtumat lähellä ja kaukana voivat näyttää uhkaavilta ja hallitsemattomilta tai oman elämämme perustukset voivat horjua. Kuitenkin kaikkivaltias Jumala rakkaudessaan pitää meistä huolen.

Pyhän Hengen vaikutuksesta saamme kokea Jumalan läheisyyttä ja rakkautta (Room 5:5). Pyhä Henki avaa meidän ymmärryksemme tajuamaan tuota rakkautta ja tuo meidät lähelle Jumalaa, Taivaallista Isää.

Jumalan rakkauden tavoite on myös, että itse opimme rakastamaan toisiamme (1.Joh 4:12). Kun ymmärrämme, miten Hän meitä rakastaa, saamme antaa sitä rakkautta ja hyväksyntää lähimmäisillemme. Kun ymmärrämme, miten paljon olemme saaneet anteeksi Jumalalta, Hänen rakkautensa saa meissä aikaan, että armahdamme toisiamme, vaikka olisi aihetta syyttää (1.Piet 4:8).

Jumalan rakkaus myös aktivoi meitä. Kun itse olemme kokeneet sitä, haluamme kertoa ja näyttä sitä muillekin. Kun Jeesus teki niin paljon rakkaudesta meihin, meissäkin voi syntyä halu toimia ja auttaa muitakin pääsemään sisälle Jumalan rakkauteen (2.Kor 5:14).

Kun Jumala rakastaa sinua, Hän iloitsee sinusta; sinä olet tärkeä ja läheinen Jumalalle (Sef 3:17). Jumalalle rakkauden osoittaminen ei ole velvollisuus vaan Hän todella iloitsee, että voi osoittaa sitä sinulle. Pysy siis Jumalan rakkaudessa !

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s