Hyvä Paimen

Jeesus on Hyvä Paimen. Psalmi 23 kuvaa hyvin sitä:
1 Daavidin virsi. Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu.
2 Viheriäisille niityille hän vie minut lepäämään; virvoittavien vetten tykö hän minut johdattaa.
3 Hän virvoittaa minun sieluni. Hän ohjaa minut oikealle tielle nimensä tähden.
4 Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en minä pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani; sinun vitsasi ja sauvasi minua lohduttavat.
5 Sinä valmistat minulle pöydän minun vihollisteni silmien eteen. Sinä voitelet minun pääni öljyllä; minun maljani on ylitsevuotavainen.
6 Sula hyvyys ja laupeus seuraavat minua kaiken elinaikani; ja minä saan asua Herran huoneessa päivieni loppuun asti.

Jeesus ei vain periaatteessa ole Hyvä Paimen. Verrataanpa miten oikea lammaspaimen toimii: Lampaat ovat melko avuttomia ja voivat syödä myrkyllisiä kasveja. Jos lammas joutuu selälleen, se ei välttämättä pääse itse siitä jaloilleen. Lampaitten hyvinvointi on hyvin riippuvaista paimenen huolenpidosta.

Kun paimen suunnittelee lampaiden viemistä ulos, hän kulkee ensin yksin reitin niityille ja purolle ja varmistaa samalla, että polku on turvallinen. Hän poistaa myrkylliset kasvit ja varautuu mahdollisien petojen varalta. Erityisesti vaaralliset ja hankalat kohdat hän tutkii tarkoin. Kun lammaslauma sitten kulkee myöhemmin polkua paimenen perässä, on polku tuttu ja turvallinen. Jos lammas poikkeaa tieltä, jos on epävarma kohta polussa, paimen välittömästi ohjaa oikeaan. Jos lammas on oikein kuriton ja vaikeasti hallittavissa, paimen voi jopa murtaa lampaan jalan, että se ei pääse kävelemään, ja kantaa sitä selässään niin kauan, että jalka paranee. Näin lammas oppii luottamaan paimeneen.

Kun Jeesus ohjaa meitä, Hän tuntee elämämme reitin tarkalleen ja on kulkenut meidän edeltä erityisesti ne vaiheimmat vaiheet. Mikään kohta ei ole tuntematon Hänelle. Myös pimeän laakson polku on meille tarkoin suunniteltu ja Hän valvoo kulkuamme tarkoin ja on koko ajan lähellä. Vaikka kuinka epätoivoisia hetkiä olisi elämässämme, Jeesus tietää ne tarkalleen, ja on niissä meidän kanssamme. Jos poikkeamme vikapolulle, sieltä Jeesus ohjaa jälleen polulle, jos vain kuuntelemme häntä. Jos omapäisyydessämme kolhimme itsemme rikki, emmekä osaa enää jatkaa, Jeesus tahtoo kantaa meitä armonsa varassa ja niin opimme luottamaan Häneen joka tilanteessa.

Jeesus on jopa antanut henkensä ja tullut Jumalan hylkäämäksi, että me selviäisimme virheinemme elämässä eteenpäin perille asti täydellisyyteen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s