Onko taivasten valtakunta lähellä vai kaukana ?

Onko Jumala meidän kanssamme ? Menikö Jeesus pois taivaaseen, vaikka lupasi olla aina meidän kanssamme ? Onko Jumala kolme persoonaa vai yksi ? Siinä on kysymyksiä tälle kerralle !Ensin katsotaan, millainen Taivaan Isä on: Hän on kaiken luoja ja hallitsija. Hänelle on kaikki mahdollista. Hän ymmärtää ja tietää ihan kaiken. Hän on antanut maan ihmisten hoidettavaksi ja kumma kyllä luottaa siinä määrin meihin. Hän on rakastava Isä, joka välittää jokaisesta. Mutta onko Taivaan Isä taivaassa, niinkuin Isämeidänrukouksessa sanotaan ? Onko Hän siis kaukana vai lähellä ?
Katsotaan sitten, millainen Jeesus oli opetuslapsille: Hän oli ystävä, auttaja, opettaja ja parantaja. Hän siunasi ja varjeli. Hän antoi valtuudet julistaa evankeliumia ja parantaa sairaita. Hän myös murehti ihmisten sydämien kovuutta. Jeesus itse sanoi, että Isä on Hänessä ja Hän tekee Isän tekoja. (Joh 14:10). Joka on nähnyt Jeesuksen, on nähnyt Taivaan Isän. (Joh. 14:9). Siis Jeesuksen kautta tai Jeesuksessa Taivaan Isä oli läsnä opetuslapsille. Siksi Jeesus julisti: ”Taivasten valtakunta on tullut lähelle” (Matt 10:7). Jeesuksen läheisyys oli siis Taivaan Isän ja koko taivaan valtakunnan läheisyyttä. Mutta missä Jeesus on nyt. Hän sanoi menevänsä pois Isän luokse. (Joh. 16:7). Menikö nyt taivas hänen mukanaan. Jeesus lupasi että Pyhä Henki, Puolustaja tulee Hänen sijaansa. Onko se kuitenkaan ollenkaan sama asia eli korvaako Pyhä Henki Jeesuksen ?
Mitä Pyhä Henki sitten tekee ja miten toimii ? Jeesus sanoi Pyhästä Hengestä:
”Hän kirkastaa minut, sillä sen, minkä hän teille ilmoittaa, hän saa minulta. Kaikki, mikä on Isän, on myös minun. Siksi sanoin, että hän saa minulta sen, minkä hän teille ilmoittaa.” (Joh 16:14-15)
Siis kaikki mitä Pyhä Henki tekee, on oikeastaan sitä, mitä Jeesus tekee. Lisäksi se, mitä Jeesus tekee, on oikeastaan sitä, mitä Taivaan Isä tekee. Voisi sanoa siis, että joka tuntee Pyhän Hengen, tuntee Jeesuksen ja tuntee Taivaan Isän. Siis Pyhä Henki on sitä, mitä Jeesus ja Isä ovat: Luoja, hallitsija ym. mitä Isä on sekä ystävä, auttaja opettaja ym. mitä Jeesus on. Hän myös murehtii ihmisten pahuutta, kuten Jeesus ja Isä. Siksi voi sanoa, että Pyhän Hengen kautta Jeesus asuu sydämissämme ja Taivasten valtakunta on tullut meitä lähelle.
Entä sitten ihmiset ? Kun opetuslapset täyttyivät Pyhällä Hengellä, ulkopuoliset katselivat ja ihmettelivät heitä. Heidän kauttaa he näkivät Pyhän Hengen vaikutuksen ja samalla Jeesuksen persoonan ja Taivaan Isän läsnäolon. Taivas oli tullut siis lähelle. Kun opetuslapset julistivat evankeliumia, paransivat sairaita ja tekivät tunnustekoja, se kaikki oli Pyhän Hengen eli Jeesuksen eli Isän vaikutusta ja tekoja. Samoin sinä, kun olet uskossa ja täyttynyt Pyhällä Hengellä, ihmiset katselevat sinun kauttasi Pyhän Hengen eli Jeesuksen eli Isän persoonaa ja tekoja. Ihan syystä Jeesus sanoi:
”Totisesti, totisesti: joka uskoo minuun, on tekevä sellaisia tekoja kuin minä teen, ja vielä suurempiakin. Minä menen Isän luo.” (Joh. 14:12).
On siis ihan aiheellista julistaa tänäkin päivänä: ”Taivasten valtakunta on tullut lähelle”
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s