Epäoikeudenmukaisuutta ja vastuuttomuutta

Vastuullisuus on hyvä ominaisuus, samoin oikeudenmukaisuus. Vastuullisuuttaan voi korostaa ottamalla vastuuta asioista, joille ei edes voi tehdä mitään; murehtimalla asioista joita ei voi muuttaa. Tuntuu suorastaan jalolta, kun omien virheiden vuoksi toteaa, että ei ansaitse hyviä ja iloa tuottavia asoita. Rankaiset itse itseäsi ja osoitat siten näyryyttä ja oikeudenmukaisuutta.Vastuullisuus ja oikeudenmukaisuus on täällä ihmisten maailmassa ihan hyvä asia; sopivaan rajaan asti. Jos kuitenkin yllämainitun tapaan tekee sen korostetusti, lienee seurauksena masennus, itsetunnon romahtaminen, eristäytyminen ja sulkeutuneisuus.
Pietari neuvoo Raamatussa (1.Piet.5:7) että voimme heittää murheemme hänen (Jeesuksen) kannettavaksi. Kun itse olemme tehneen sen, mitä osaamme, voimme rukouksessa jättää loput ”Herran huomaan”. Jumala on varannut mahdottomien asoiden hoitamisen itselleen. Ei ole syytä leikkiä Jumalaa ja murehtia asoista, joille vain Jumala voi tehdä jotakin. Eikö se ole itsensä korottamista Jumalan veroiseksi, eikä mitään nöyryyttä ? Voit siis vastuuttomasti nauttia vapaudesta, jonka Taivaallinen Isä on sinulle tarkoittanut.
Paavali totesi oikeudenmukaisesti olevansa syntisistä suurin (1.Tim.1:15), mutta hänetkin Jeesus pelasti ja asetti epäoikeudenmukaisesti tärkeään ja arvokkaaseen tehtävään. Jos meidän jokaisen elämää tutkittaisiin suurennuslasilla oikeudenmukaisesti, tuskin ansaitsisimme mitään, mitä meillä nyt on. Jumala on epäoikeudenmukaisesti ottanut meiltä syyllisyyden pois, koska Jeesus kantoi syyllisyytemme – epäoikeudenmukaisesti, mutta vapaasta tahdostaan ja rakkaudestaan meitä kohtaan. Sinäkin voit epäoikeudenmukaisesti luottaa Jumalan huolenpitoon ja rakkauteen ja iloita elämästäsi.
Vastuuttomuuden ja epäoikeudenmukaisuuden kokeminen Taivaallisen Jumalan edessä auttaa taas arkipäivinä, kun ihmisten maailmassa joudumme ottamaan vastuuta monista vaikeista asoista ja tekemään oikeudenmukaisia ratkaisuja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s