Jumalan suuri kirjakäärö

Jumalalla on suuri suunnitelma koko ihmiskunnalle ja maailmankaikkeudelle. Jumala näkee menneisyyden ja tulevaisuuden ihan tarkkaan siinä suunnitelmassaan. Se ei oikeastaan ole suunnitelma vaan dokumentti tapahtumista. Tosin se on sitä tasoa, tarkkuutta ja suuruutta, että ihmisen on ihan mahdoton sitä käsittää.Jumala näki sinun elämäsi jo ennenkuin sinusta oli mitään tietoa. (Ps. 139:16, Jer. 1:5) Samoin sinä eläessäsi toteutat Jumalan dokumentoituja tapahtumia. (Ps. 40:7) Tosin et toteuta mitään ennaltamäärättyä elämänrataa, vaan Jumala vain sattuu tietämään oikeat ja väärät valintasi ja niitten seuraukset. Siksi hyvinkin epävarmoina tehdyt, lähes satunnaiset valinnat loksahtavat hyvin paikalleen Jumalan kirjakäärössä.
Tuolla kirjakääröllä on suuri merkitys, kun ihminen saa nähdä pieniä otteita vaikkapa tulevaisuudesta. Näin vanhan testamentin profeetat ennustivat tulevia, kun kirjoittivat otteita tuosta kirjakääröstä ’maalliseen’ kirjakääröön. Tuollaista ennustusta ei voi mitätöidä millään keinoilla, koska se on pieni tiivistelmä siitä isosta kirjakääröstä. (Jer. 36:2,23,28) Toiset profeetat jopa söivät otteita tuosta kirjakääröstä ja näkivät siksi tulevaisuuteen. (Hes. 3:1, Ilm.10:9-11) Sivuhuomautuksena voisi mainita, että tuollainen kirjakäärö maistuu hunajalta ja siksi se niin sulautui ja täytti profeettojen koko olemuksen. Sitä mukaa, kun kirjakäärön ehdot tulevaisuudessa täyttyvät, sen sinetit murtuvat ja se aukeaa vähitellen kohti lopun ajan tapahtumia suunnitelman mukaan. (Ilm. 5: 1-5)
Tärkein sinua varten tehty tiivistelmä tuosta Jumalan suuresta kirjakääröstä on Raamattu. Sen kautta, Pyhän Hengen avaamana, voit löytää Jumalan koko persoonan motiivit, luonteen ja rakkauden: Isän rakkaus, Jeesuksen uhraavaisuus ja Pyhän Hengen läsnäolo tänä päivänä. (1.Kor 2:7, 2.Tim. 3:15-16, Apt. 8:35) Sen kautta saat kosketuksen siihen suureen kirjakääröön ja koet johdatusta ja siunausta elämässäsi.
Osa ihmsten saamasta kirjakäärön tekstistä on tosin täysin käsittämätöntä ja väärinymmärrettynä jopa vahingollista, joten on ollut parasta jättää se ’omaan arvoonsa’ tai peräti kirjoittamatta. (Dan. 12:4,9, Ilm. 10:7) Jumalan suuri kirjakäärö on siis täysin eri ulottuvuudessa ja eri tavalla merkitty, kun meidän kirjat tai massatallenteet. Kuitenkin sinä voit saada kosketuksen tuohon kirjakääröön: rukoile, että Pyhä Henki avaa silmäsi ja ymmärryksesi näkemään juuri niitä suuria asoita, jotka on sinulle tarkoitettu.
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s