Uskotko enkeleihin ?

Raamattu kertoo paljon enkeleistä. Myös monet kertovat nähneensä enkeleitä. Jotkut sanovat uskovansa enkeleihin ja joillakin on jopa henkilökohtainen enkeliopas. Mitä oikeat Raamatussa ilmoitetut Jumalan enkelit sitten ovat ?Ensinnäkin enkelit ovat yliluonnollisia ja kuolemattomia ihan niinkuin me kristityt olemme sitten taivaassa. (Matt 22:30). Toiseksi: meillä jokaisella on henkilökohtaisia enkeleitä (Matt 18:10). Enkelien roolina on olla palvelijoita. He palvelevat Jumalaa ja ihmisiä (Hebr 1:14). Enkeleitä ei kuitenkaan palvota, vaan he ovat nimenomaan palvelijoita. Jumalan enkelit kunnioittavat Jumalaa ja ohjaavat sinutkin kunnioittamaan Jumalaa (Ilm 22:8-9). Enkeleihin ei ole siinä mielessä syytä ’uskoa’, että se korvaisi uskon Jumalaan. Me vain palvomme yhdessä Jumalaa enkelien kanssa.
Mitä sitten enkelit eivät ole ? Tässä joitakin tyypillisiä käsityksiä, jolloin kyseessä ei ainakaan ole Jumalan enkelit: Enkeit eivät ole taivaaseen päässeitä viattomia lapsia eikä muinoin kuolleita esivanhempia eikä pyhimyksiä. Enkelit eivät ole avaruusolioita eikä minkään vieraan sivilisaation edustajia. Enkelit eivät ole välimiehiä meidän ja Jumalan välillä, joita meidän pitää ensin lähestyä ja palvoa, ennekuin Jumala huomioi meidät. Enkelit eivät ole henkiä, joita voi kutsua esiin. Jumalan enkelit eivät tottele ihmisiä. Enkeliopas ei ole Jumalan enkeli, vaan Pyhä Henki opastaa meitä Raamatun sanan ja rukouksen kautta. Jos enkeli ei ole Jumalan enkeli, se on jokin muu, joka vie pois Jumalan läheisyydestä. (2.Kor 1:14)
Mitä enkelit sitten tekevät ? He ovat sanantuojia ja ohjaajia (Luuk 1:28-31, 2.Moos 3:2-5). Enkelit toteuttavat Jumalan tahtoa rukoustemme kautta: ”Heti kun aloit rukoilla, lähti liikkeelle sana, ja minä tulin kertomaan sen sinulle” (Dan 9:21-23, Apt. 12:5-8). Enkelit suojelevat meitä Jumalan ohjauksessa (Ps 34:7, Dan 6:22). Enkelit hoitelevat myös sotimisen henkivalloissa; mutta ei ihmisiä vastaan (Dan. 10:20). Enkelit ovat siis Jumalan palvelijoita, jotka toteuttavat Jumalan käskyjä palvellakseen ihmisiä. Enkeleitä ei välttämättä näe eikä tarvitsekaan nähdä. Enkelit eivät korvaa millään tavalla suhdettamme Jumalaan. Jeesuksen tekemä sovitustyö ristillä on myös enkelien ihailun kohteena, kuten pitäisi olla meidänkin. Jeesuksen rakkaus ja armo sekä Raamatun sana ohjaavat meitä; siinä ei tarvita enkelioppaita eikä enkelien palvomista. Siis: usko Jumalaan ja turvaudu Jeesuksen armoon ja iloitse enkelien palvelutehtävästä.
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s