Mistä hengellinen menestyminen on peräisin ?

Seurakunnat tavoittelevat hengellistä menestymistä, että ihmisiä tulisi joukoittain uskoon ja seurakunta kasvaisi. Odotetaan ja tavoitellaan siis herätystä. Kun sellaista useinkaan ei ole toivotussa määrin, etsitään syitä ja keinoja päästä tavoitteita kohden.
Usein vikoja etsitään seurakunnan hengellisestä tilasta: ollaanko tarpeeksi pyhittyneitä ja antautuneita ? Onko riittävästi toimintaa ja evankeliointia ? Onko jotain salattuja syntejä ? Näitä asioita miettiessä tulee helpolla stressi ’kilvoittelussa’ ja jatkuvasti löydetään lisää puutteita omasta elämästä ja asenteista, kuten muittenkin. Kuitenkin Jumala on siunannut ja antanut menestystä niin historiassa kuin nykyaikanakin. Katsotaan lyhyesti muutamia Raamatun esimerkkejä. Muutamia Raamatun ajan henkilöitä Jumala on erityisesti siunannut menestymisellä. Esimerkkeinä Daavid, apostolit ja niistä erityisesti Paavali. Miten pyhittynyt Daavid oli ansaitakseen menestystä ? Koko kuninkaana olonsa ajan hän rikkoi Mooseksen kirjoittamaa lakia kuninkaasta (5.Moos 17:17). Hänellä oli iso haaremi ja keräsi paljon rikkauksia. Nuo molemmat oli kiellettyjä kuninkaalta. Lisäksi hän tapatti Uurian, saadakseen hänen vaimonsa. Mikä sitten oli syy, että Jumala totesi: ”olen löytänyt Daavidin, sydämeni mukaisen miehen” ? Rikkoihan Saulkin Jumalan käskyjä ja hänet hyljättiin. Jos olet lukenut Daavidin historiaa ja Psalmeja, huomaat, että Daavid löysi armon nöyrtymällä ja elämällä herkällä omallatunnolla, vaikka ei ymmärtänytkään Mooseksen kirjan antamia ohjeita. Saul vuorostaan vain pyrki säilyttämään maineensa ja puolusti asemaansa agressiivisesti. Daavid joutui kärsimään paljon vääristä teoistaan, mutta Jumalan arvostusta hän ei menettänyt ja on myös edelleen Israelin arvostetuin kuningas. Armo oli se, jonka kokeminen toi Jumalan hyväksynnän.
Apostolien ajan menestystä kuvataan seuraavasti: ”Apostolit todistivat voimallisesti Herran Jeesuksen ylösnousemuksesta, ja Jumalan armo oli heidän kaikkien osana runsain määrin” (Apt4:33). Tämä panee miettimään, että eikö oman vajavuuden tunnustaminen ja armon tarve tee ihmiset aroiksi ja varovaisiksi. Kuitenkin Jumalan antaman armon ja hyväksynnän kokeminen tekee uskovista rohkeita, koska ei tarvitse teeskennellä eikä päteä vaan voi epäonnistumisista huolimatta jatkaa Taivaan Isän valtuuttamana. Näin kerrotaan myös Stefanoksesta: ”Stefanos oli täynnä armoa ja voimaa, ja hän teki suuria ihmeitä ja tunnustekoja kansan keskuudessa” (Apt 6:8).
Apostoli Paavali perusti ilmeiseti useimmat seurakunnat siihen aikaan ja hengellinen menestys oli hänen mukanaan. Kuitenkin hän aluksi tapatti ja pisti vankilaan uskovia. Paavali toteaakin olevansa apostoleista halvin ja myöhemmin hän oli mielestään syntisistä suurin. Hänellä oli paljon vihollisia joka uskovien keskuudessa. Kuitenkin hänenkään toiminnasta ei puuttunut rohkeutta ja sitä kuvaa hyvin Jumalan vastaus hänen pyyntöönsä: ”Minun armoni riittää sinulle. Voima tulee täydelliseksi heikkoudessa” (2.Kor 12:9). Jälleen on kyse armosta, joka tuo sisäistä tasapainoa, rohkeutta ja Jumalan siunausta, vaikka ihminen itse voi olla hyvin heikko ja vajavainen.
Otetaan vielä yksi ’nykyajan’ esimerkki: Kathryn Kuhlman. Hänen kokouksissaan parani runsaasti sairaita ja valtavat kansajoukot tulivat kuulemaan hänen julistamaansa evankeliumia. Kuitenkin taustalla on rikkinäisiä avioliittoja ja luonteenpiirteenä pikkumaisuus ja itsepäisyys. Hänestä sanottiinkin että Kuhlmannista huolimatta Jumala siunasi runsaasti hänen toimintaansa. Hän itse kertoi, että tunsi itsensä hyvin avuttomaksi ja heikoksi joka kerta, kun meni yleisön eteen julistamaan. Jälleen armo ja vajavuus yhdistettynä hengelliseen rohkeuteen ja menestymiseen.
Haluatko edelleen jatkaa pikkutarkasti itsesi pyhittämistä vain turvaatko Jeesuksen ristillä hankkimaan armoon ja Hänen henkilökohtaiseen tuntemiseensa ? Kun näin koemme Taivaan Isän rakkautta, se saa aikaan elämänmuutoksia ilman vahvan luonteen vaatimien pinnistelyjä.
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s