Jos Jeesus olisi syntynyt Suomessa …

Jos Jeesus olisi syntynyt yli 2000 vuotta sitten Suomessa, olisi Raamatun kertomukset melkoisesti erilaisia, vaikka lopputulos olisikin sama. Siis, oletetaan nyt että näin on käynyt:
Heimon päälliköltä tuli komento, että kaikkien piti mennä lähimpään tavaranvaihtopaikkaan rannikolle merkkaamassa puumerkkinsä verollisten luetteloon, niin Jeesuksen vanhemmatkin lähtivät hiihtäen matkaan kymmenen peninkulman matkalle. Seutu oli tietenkin ihan täynnä muita verovelvollisia, jopa lähes sata, mutta lähistöltä löytyi jonkinlainen korsu yöpaikaksi. Siellä oli pari koiraa ja hevonen, joten siellä oli jonkinverran lämpöä ja hajua ennen kaikkea. Kun Jeesus syntyi, hänet käärittiin karhuntaljaan ja pistettiin heinäkasaan. Lähipitäjässä metsästysporukka oli saanut hirven kaadettua ja lämmittelivät nuotiolle syöden käristettyä hirvenlihaa. Enkelijoukko ilmestyi taivaasta ja ilmoitti Messiaan syntymisestä korkeitten kuusien lomasta. Miehet jättivät hirven siihen paikkaan ja lähtivät katsomaan Messiasta. He innostuivat valtavasti näkemästään ja kokemastaan.
Myöhemmin kaukaa Venäjänmaalta tuli tähtientirkistelijöitä, jotka seurasivat tähteä, joka kertoi suuren Päällikön syntyneen. Tähti johti heitä mökkiin, jossa Jeesus vanhempinee sillon asui. Tähtimiehet toivat lahjaksi mammutin syöksyhampaan, hylkeenrasvaa ja muutaman pronssiesineen. Ne olivat todella arvokkaita lahjoja.
Heimon päällikkö suuttui, kun kuuli jonkun muun tavoittelevan päällikkyyttä ja tahtoi mestata lapsen. Jeesuksen perhe pakeni jäätä myöten Ruotsimaalle ja olivat siellä, kunnes enkeli antoi luvan tulla takaisin Suomen puolelle.
Miten tarina jatkuu ? Kirjoita lisää !

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s