Ahdistaa !

Joskus tapaa uskovia, joilla on jatkuvasti ahdistusta ja he kokevat sen paholaisen hyökkäyksiksi. Yliherkkä omatunto saa kaiken näyttämään niin dramaattiselta. He kokevat konkreettisena Raamatun sanan: ”Teidän vastustajanne, perkele, käy ympäri niinkuin kiljuva jalopeura, etsien, kenen hän saisi niellä.” (1.Piet. 5:8). Miten uhkaavaa on tällainen ahdistus ?Verrataanpa paholaista tuohon edellämainittuun leijonaan: Jos sillä on saalis tiedossa, se hiipii äänettömästi ja piilossa kohti saalistaan. Tuossa raamatunkohdassa taas leijonan sanotaan kiljuvan. Leijona karjuu lähinnä silloin, kun sillä ei ole saalista tiedossa. Uskovat ovat tässä mielessä turvassa karjuvalta leijonalta. ”Herran nimi on vahva torni; hurskas juoksee sinne ja saa turvan.” (Sananl 8:10). Uskovat ovat täysin turvassa ahdistavalta paholaiselta Jumalan huomassa. Se ei kuitenkaan estä pedon ääniä kuulumasta.
Jos eläisit viidakossa korkean aidan suojassa ja leijona kiertäisi sitä karjuen, ehkä pelkäisit, ehkä et; riippuen kuunteletko aidan vieressä leijonan karjuntaa vai kuunteletko nuotion ääressä muitten rauhallista juttelua. Joku voi joutua täysin paniikkiin, seuratessaan leijonan kiertelyä, toinen taas nukkuu rauhallisesti majassaan tietäen, että mikään vaara ei uhkaa häntä. Kumpi sinä tahdot olla ?
Jeesus on voittanut paholaisen, eikä hänellä ole mitään valtaa meihin. Itse me voimme joutua ahdistuksiin seuratessamme ahdistavia tunteita ja toivottimia tilanteita. Toisaalta me voimme pienen lapsen lailla nukkua Jeesuksen sylissä ehkä huonovointisena, ehkä tunnemaailma sekaisin, mutta kuitenkin turvassa. Kumpaa mielialaa sinä tahdot ruokkia elämässäsi ?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s