Naisten joulu

Maailmanhistorian tärkein kausi oli, kun Jeesus syntyi ja sai aikaan elämänsä ja kuolemansa kautta meille mahdollisuuden päästä ikuiseen Jumalan valtakuntaan. Tapahtumat alkoivat Johanneksen syntymällä. Isä Sakarias ei meinannut uskoa juttua ja oli mykkä poikansa syntymään saakka. Äiti Elisabeth otti asian iloiten vastaan. Se tärkein: Jeesuksen syntymä ilmoitettiin ensin Marialle. Vasta asioitten sujumisen vuoksi sitä selvennettiin myös Joosefille ja annettiin lisäohjeita.Kun Jeesus ristiinnaulittiin, oli Maria myös paikalla Johanneksen lisäksi. Muista opetuslapsista ei mainittu mitään. Kun sitten Jeesus nousi ylös haudasta, se ilmoitettiin ensin naisille, jotka veivät viestiä miehille. Ymmärrettävistä syistä nämä miehet eivät oikein meinanneet uskoa naisten puheita. Jeesus itse ilmestyi ensin Maria Magdaleenalle; ei kenellekkään opetuslapsista.
Jos kertomus Jeesuksen syntymästä olisi keksittyä, siinä ei voisi olla päähenkilöinä naisia. Juutalainen perinne ei antanut eikä nytkään anna arvoa naisille. Eräs juutalaislahko odottaa vieläkin, että joku mies synnyttää Messiaan. Tarinalla, jossa naiset ovat ratkaisevassa asemassa, ei olisi ollut mitään menestymisen mahdollisuuksia, ellei se olisi ollut totta. Tämä on jäänyt monelta Raamatun kritisoijalta huomaamatta.
Entä tänään ? Naiset tekevät jouluruuat, miettivät lahjat ja vierailut, luovat joulutunnelman. Monelle miehellä kelpaisi, että pidetään parin päivän loma työn ohessa ilman juhlallisuuksia. Jotta asiat sujuisivat, on miesten kuitenkin käytävä kaupassa, haettava kuusi, luotava lumet yms. Sellaista se elämä on edelleen !

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s