Murehtikaa lakkaamatta !?

Raamatun tekstin ymmärtäminen tuottaa joskus ongelmia. Tuo ylläoleva Raamatunkohta (1.Tess. 5:17) tulkitaan usein: ”Murehtikaa lakkaamatta”. Muuallakin Raamatussa (1.Tess. 5:17, Luuk. 21:36) kehoitetaan hellittämättömään, jatkuvaan rukoukseen. Murhe jonkin asian puolesta saa meidän rukoilemaan, joten nuo kehoitukset toimiva usein käytännössäkin niin, että murehdimme ja harmittelemme Jumalalle jatkuvasti, kun asiat eivät ole, niinkuin pitäisi. Monet hengellisen työn tekijät ovat loppuunpalaneet jatkuvissa ongelmissa ja murehtimisessa omien ja muiden asioiden vuoksi.Raamattu kuitenkin antaa ymmärtää, että murehtiminen on täysin turhaa: (Luuk. 12:25) ”Kuka teistä voi murehtimalla lisätä elämänsä pituutta kyynäränkään vertaa?”. Murehtiminen jopa kielletään (Matt. 6:25,31, Matt. 6:34, Luuk. 12:22, Fil. 4:6) ”Älkää olko mistään huolissanne…”. Lisäksi Raamattu antaa ymmärtää, että murehtiva rukous ilman luottamusta jää ilman vastausta: (Jaak. 1:6-7) ”…Älköön sellainen luulko saavansa Herralta mitään”. Miten siis pitäisi suhtautua ongelmiin omassa ja muitten elämässä, kun on sairautta, ihmissuhteet rikkoutuvat ja ystävien asiat menevät vain pahempaan suuntaan ?
Suzette Hatting selvensi tätä asiaa Seinäjoen kesätapahtumassa: Murheet ja murehtiva rukous voivat olla esteenä, että emme pääse Jumalan (=Isä+Jeesus+Pyhä Henki) läsnäoloon. Ne voivat olla muurina edessämme ja rukoukset tuntuvat turhilta. Esirukousta tärkeämpi on Jumalan läsnäolo: toiset ylistäen ja palvoen, toiset hiljaa vain viettäen aikaa kiitellen. Kun luottamus syntyy Jumalan läsnäolossa, vasta sitten voidaan lähteä käsittelemään ongelmia. Rukoukset eivät silloin ole kerjäävää murehtimista vaan Jumalan mahdollisuuksien julistamista ongelmiin. Raamattu siis kehoittaa jatkuvaan uskon rukoukseen, (Jaak. 5:15) eikä murehtivaan kerjäämiseen.
Jos siis lakkaamaton esirukous lannistaa ja masentaa sinua, lopeta se ja etsi Jeesuksen läsnäoloa, kuten opetuslapset (Joh. 6:68) ”Herra, kenen tykö me menisimme? Sinulla on iankaikkisen elämän sanat”. Kun luottamus Jumalan armoon, viisauteen, johdatukseen ja mahdollisuuksiin hiljalleen herää, voit jatkaa rukousta ihan toisista lähtökohdista uskon rukouksella. Toteuta käytännössä Raamatun kehoitusta: (Fil. 4:6) ”Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s