Pettynyt Jumalaan ?

Kristityt ovat tai pitäisivät olla Jumalan lapsia. Katsotaanpa, miten lapsi suhtautuu vanhempiinsa, niin näemme siinä omia ongelmiamme suhteessa Taivaalliseen Isään.Oli kaksi lasta. Ensimmäisellä oli selvät tavoitteet, mitä hän haluaa vanhemmiltaan ja mitä oikeuksia hänellä on. Toinen ei niin pitänyt tärkeinä omia asioitaan mutta viihtyi isänsä kanssa ja ihaili häntä. Ensimmäinen pyysi isältään rahaa ostoksiinsa ja myös sai. Hän oli iloinen tuosta rahasta ja ajatteli, että onpa isä hyvä isä. Toinen tarvitsi myös rahaa ja sai sitä. Hän oli iloinen siitä, että isä ymmärsi hänen tarpeensa, oli kiinnostunut hänestä ja sai myös vinkkejä, miten rahaa käyttää.
Toisen kerran lapset tarvitsivat myös rahaa, mutta sellaiseen tarkoitukseen, joka isän mielestä ei ollut ollenkaan tarpeellinen. Kumpikaan ei siis saanut rahaa. Ensimmäinen oli hyvin pettynyt ja loukkaantunut isäänsä, kun ei hyväksynyt hänen tarpeitaan ja selityksiään. Toinen oli myös pettynyt, mutta hän jutteli isänsä kanssa asiasta ja ymmärsi, että isä ajatteli kuitenkin hänen parastaan. Hänelle tärkeitä oli, että suhde isään pysyi kunnossa.
Jos olet pettynyt Jumalaan, syynä voi olla, että pidät Häntä kolikkoautomaattina, joka on sitoutunut auttamaan sinua tarpeissasi, kun vain pyydät ja vaadit sitä. Mittaat Jumalaa pelkän hyödyn vuoksi; suhde Taivaalliseen Isään riippuu siitä, mitä itse saat ja koet. Todellisuudessa silloin yrität olla viisaampi kuin Jumala ja tietää paremmin, mikä sinulle on hyväksi.
Parempi vaihtoehto on vain olla Jumalan lapsi. Sinä et voi hallita olosuhteita etkä aina elämääsikään. Ainoa keino selvityä voittajana siunausten tiellä on olla lähellä Jumalaa ja olla iloinen siitä, mikä Hänen kannaltaan on oikein ja viisasta. Niinkuin lapsi luottaa isäänsä, vaikka ei ymmärrä häntä, niin sinäkin voit luottaa Taivaan Isään ja jutella Hänen kanssaan epäselvistä asioista. Kerro Hänelle rukouksessa tarpeesi ja anna Hänen vaikuttaa asenteisiisi, niin että ymmärrät ja hyväksyt Jumalan ratkaisut.
Parempi olla turvallisesti Isän ohjauksessa ja viisastua siinä, kuin yrittää olla Jumalaa viisaampi !

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s