Täynnä !

Sinut on luotu elämään täyttä elämää. Se tarkoittaa, että elämälläsi on merkitystä ja sisältöä; riittävästi jännitystä. Kuten Raamatussa sanotaan: Jeesus on tullut antamaan elämän, yltäkylläisen elämän (Joh 10:10). Yltäkylläinen elämä ei tarkoita helppoa, sujuvaa elämää, vaan joskus täynnä haasteita ja vaikeuksia, kuten 2.Kor 6:8-10 kertoo Paavalin mielenkiintoisesta elämästä:

Meitä kunnioitetaan ja halveksitaan, meitä panetellaan ja kiitellään. Meitä pidetään villitsijöinä, mutta me puhumme totta. Meitä kohdellaan tuntemattomina, mutta me olemme liiankin tunnettuja. Olemme lähellä kuolemaa mutta silti elossa, pahoinpideltyjä mutta yhä hengissä, murheellisia mutta aina iloisia. Olemme köyhiä, mutta teemme monia rikkaiksi; meillä ei ole mitään, mutta omistamme kaiken.

Toisaalta, elämäsi voi käytännössä olla sisällyksetöntä, tyhjää ja masentavaaa, jonka vuoksi kärsit ja lannistut. Se ei ole Jumalan tarkoitus. Silloin on syytä etsiä yhteyttä Jeesukseen, joka on jo ristinkuolemallaan hankkinut mahdollisuuden täyteen elämään.
Mitä elämäsi sitten on täynnä ?
Esimerkki: kun yritysjohtaja uhraa koko elämänsä yrityksen menestymiseen, voi olla, että hän yhtäkkiä huomaa, että elämä on oikeastaa täysin tyhjää; siihen ei ole mahtunut mitään muuta, kuin työ. Joskus tällaisessa tilanteessa on seurauksena itsemurha tai täysi luhistuminen. Elämäsi voi olla täynnä omia tavoitteita ja huolia ja siksi muuta sisältöä ei mahdu ja
Jeesus ei voi antaa sitä täyttä elämää (Matt 13:22). Elämäsi voi täyttää pelkästään jokin aate, työura, tehtävä tai sitten suru, katkeruus tai viha. Muuta ei elämääsi mahdu, joten se jää tyhjäksi. Kun löydät itsesä tällaisesta tilanteesta, on oikea hetki lähteä etsimään todellista elämän sisältöä.
Ihanteellinen elämä meidän mittarin mukaan
Kun itse uskovana arvioit, millaista elämä pitäisi Jumalan johdatuksessa ja Pyhän Hengen täyteydessä olla, niin mieleen voi tulla suurten Jumalan Miesten elämästä suuria tapahtumia tai raamatusta esim. Apt 5:15, jossa Pietarin kulkiessa hänen varjonsa paransi sairaita; Pietari on niin täynnä Pyhää Henkeä. Ehkä kuvittelet, kun olet täynnä Pyhää Henkeä ja täydessä Jumalan johdatuksessa, kuljet taivaallisen navigaaattorin varassa: Kuulet vain äänen, mihin suuntaan kääntyä ja mitä ihmetöitä milloinkin olet toteuttamassa. Voisit kulkea lähes silmät kiinni ja miettimättä mitään; kaikki tapahtuisi vain automaattisesti. Tällainen navigaattorilla varustetun taivaallisen teräsmiehen elämänsisältö ei kuitenkaan tunnu ollenkaan sopivan sinun elämääsi. Tunnet koko ajan alimittaisuutta, vertailet itseäsi muihin etkä oikein onnistu koskaan elämään täynnä Pyhän Hengen johdatusta. Jäät odottamaan jotain suurta ja elämäsi jää tyhjäksi.
Ihanteellinen elämä Jumalan mittarin mukaan
Raamatussa kerrotaan, miten elämän koko täyteys saadaan (Efes 3:17-19), jossa luvataan, että Jumalan koko täyteys voi asua meissä:

Näin Kristus asuu teidän sydämissänne, kun te uskotte, ja rakkaus on elämänne perustus ja kasvupohja. Silloin te kykenette yhdessä kaikkien pyhien kanssa käsittämään kaiken leveyden, pituuden, korkeuden ja syvyyden, ja voitte tajuta Kristuksen rakkauden, joka ylittää kaiken tiedon. Niin Jumalan koko täyteys valtaa teidät.

Ensiksi: Jeesuksen henkilökohtainen tunteminen tuo pohjan elämälle. Usko ei ole työsuhde, tuloksia ja suorituksia vaan suhde Jeesukseen (Joh 15:15). Toiseksi: silmäsi avautuvat näkemään joka suuntaan, kun Jeesus näkee. Näet avun tarpeessa olevia ympärilläsi, näet Jeesuksen rakkauden, näet syvyyden voimien tavoitteet. Sana ’käsittää’ tarkoittaa alunperin myös ’tarttua’. Sinä voit tarttua jokaipäiväisen elämän tilanteisiin Pyhän Hengen johtamana, kuten Jeesus teki elämänsä aikana.
Mitä Jumala arvostaa elämässäsi ? Se kerrotaan Luuk 12:42-43:

Kuka on uskollinen ja viisas taloudenhoitaja, sellainen jonka isäntä asettaa huolehtimaan palvelusväestään ja jakamaan vilja-annokset ajallaan? Autuas se palvelija, jonka hänen isäntänsä palatessaan tapaa näin tekemästä! Totisesti: hänen hoitoonsa isäntä uskoo koko omaisuutensa.

Hän arvostaa sitä, että ajallasi teet eteesi tulevat arkipäivän tehtävät ja silti voit olla ihan täydessä Pyhän Hengen johdatuksessa ja voit elää täyttä, Jumalan mielen mukaista elämää. Jos kuitenkin vertailet itseäsi muihin, voisit vaikka verrata Paavaliin (Apt 18:3-5). Hän oli elämässään todella täynnä Pyhää Henkeä ja Jumalan johdatuksessa. Hän teki kuusi päivää viikossa telttoja ystäviensä kanssa – siis ihan arkipäiväistä työtä ja täynnä Pyhää Henkeä – ja vain sapattina kävi synagoogassa julistamassa.
Myös muut apostolit olivat Pyhän Hengen johdatuksessa ja elivät täyttä elämää: heillä oli matkoilla vaimot mukana ja arkipäivän ihmissuhteet sillä tavalla kunnossa (1.Kor 9:5). Jospa nykyiset julistajat tekisivät samoin; olisi monta avioeroa ja loppuunpalamista jäänyt tapahtumatta. Jos elämässäsi on suuri tehtävä; hengellinen tai maallinen (molemmat Jumalan antamia, joita voit tehdä täydessä Pyhän Hengen johdatuksessa), tarvitset kuitenkin täyttä elämän sisältöä: tarvitset mahdollista aviopuolisoa, ystäviä, perhettä, omaa aikaa, rentoutumista yms. jotka kuuluvat täyteen elämään, siihen täyteyteen, jonka Jeesus hankki meille.
Siis: älä usko sellaista valhetta, että et olisi Pyhän Hengen johdatuksessa etkä eläisi täyttä Jumalan tarkoittamaa elämää, jos teet arkipäivän velvollisuuksia ja hoidat ihmissuhteita. Sinulle kuuluu yhtälailla kaikki Raamatun lupaukset (Mark 16:17-18), kun voimallisesti hengellisessä työssä toimiville. Voit keittiötouhujen, siivouksen tai auton korjaamisen ohessa olla täysin Pyhän Hengen valtuuttamana ja julistaa syntejä anteeksi, parantaa sairaita tai vaikkapa herättää kuolleita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s