Tee parannus !

Parannus tarkoittaa kääntymistä toiseen suuntaan; elämän suunnan muuttamista. Jos olet eksyksissä voit ehkä ajatella että kyllä sitä jonnekin ihmisten ilmoille löytää, vaikka ei niin aktiivisesti etsikään oikeaa suuntaa; kulkee vain helpompaa reittiä sopivaan suuntaan. Voit ehkä eksyä lopullisesti kehää kiertäen tai erämaassa rämpien ja näännyt lopulta. Ehkä löydätkin perille, mutta vilustuneena ja haavoille revittynä. Parannuksen teko eli oikeaan suuntaan kääntyminen on huomattavasti parempi vaihtoehto, vaikka se voi näyttääkin vaikealta.Mitä parannuksen tekeminen sitten on käytännössä ? Jos lapsi on tehnyt jotain pahaa toiselle, on kaksi tapaa selvittää se: Ensiksikin toinen voi vaatia pyytämään anteeksi, jolloin lapsi pakosta ja ehkä pelosta pyytää muodollisesti anteeksi. Toiseksi jos lapsi tajuaa rikkoneensa hyvää ystäväänsä vastaan eikä halua menettää ystävyyttä, hän pyytää sydämestään anteeksi ja ystävyys antaa motiivia tehdä jatkossa toisin. Samoin on hengellisen parannuksen kanssa: Voit tehdä parannusta ihmisten vaatimusten perusteella, heidän mittapuunsa mukaan tai Jumalan läsnäolossa, hänen rakkauttaan ja armoaan tuntien.
Miten Raamattu ohjaa parannukseen? Johannes kastaja julisti aikoinaan ”Kääntykää, sillä taivasten valtakunta on tullut lähelle!” (Matt 3:2). Paavali selitti roomalaisille: ”Etkö ymmärrä, että Jumalan hyvyys johtaa sinut kääntymiseen?” (Room 2:4). Jeesus kehoitti opetuslapsiaan julistamaan myös, että taivasten valtakunta on tullut lähelle (Matt 10:7). Raamatun ohjaama parannuksen teko on siis sitä, että kaipaa ja etsii Jumalan läheisyyttä (Hänen valtakuntaansa) ja antaa Hänen sanansa (Raamatun) toimia sydämissämme. Hänen läsnäolonsa, hyvyytensä ja armonsa yhdessä Raamatun opetuksen kanssa saa meidät tahtomaan sitä, mikä säilyttää yhteyden Jumalaan. Kaiken lisäksi Pyhä Henki antaa voiman ja rohkeuden tehdä tarvittaessa vaikeitakin ratkaisuja ja saamme kokea vapautusta ja iloa aikaisemman pelon ja epävarmuuden sijaan.
Jos teet parannusta ihmisten vaatimusten mukaan, saat kääntyillä jatkuvasti eri suuntiin ja aina löytyy joku, jonka mielestä olet menossa väärään suuntaan.
Paavali kehoitti monissa kirjeissään seurakuntalaisia parannukseen. Jos selaat Paavalin kirjeet läpi, voit havaita, että joka ikinen kirje alkaa armon toivotuksella ja se päättyy myös armon toivotukseen. Paavali tahtoi kokemuksensa perusteella sanoa, että ennenkuin voi puhua parannuksen teosta, on ymmärrettävä Jumalan armo, jonka Jeesus ristillä hankki meille. Samoin, kun on käsitelty vaikeita seurakuntaan liittyviä ja henkilökohtaisiakin asioita, niin on tärkeä viimeisenä muistaa, että Jumalan armo ja hyvyys on kuitenkin se kantava voima. Tämä on se Jumalan valtakunnan läheisyys, joka on armoa tullen ja mennen. Läheinen suhde Jumalaan Isään, Poikaan Jeesukseen ja Pyhään henkeen tuo sellaisen ilmapiirin, jossa on helpompi tehdä parannusta ja kokea kuitenkin olevansa hyväksytty ja arvokas.
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s