Nöyrää ja heikkoa elämää

Jos olet metsässä epävarmana, minne mennä, niin nöyränä ihmisenä tunnet ja tunnustat olevasi eksyksissä. Koet että et koskaan voi pärjätä ilman opastusta. Tällaista voi olla uskonelämäsikin. Otetaan esimerkiksi nöyrä laulu:

Kirkkoon, Sun temppeliis mestari jään. Sä näät, mitä tein viikon tään.
Ei summa oo suuri, mut kaiken sen tuon, ehkä voitoja lainkaan et
teoissain nää.
Kirkkoon jos joskus viel tulla niin vois, et yksikin voitto mull ois, sen
riemuiten toisin mun Jeesuksellein, silloin pettynyt sävel ei sielussain
sois.

Tuossa laulun tekijä on pettynyt koko ajan, kun ei ole esittää mitään ansioita Jumalalle. Ainoa ilon aihe olisi, jos onnistuisi jossakin. Ehkä sinullakin on tuollainen tunnelma ja koet, että se on oikeaa nöyryyttä. Kun vielä monet asiat ahdistavat ja hyökkäävät kimppuusi, olet todella surkeassa mielentilassa. Olet ahdingossa, josta raamattu kertoo:

Teidän vastustajanne Saatana kulkee ympäriinsä kuin ärjyvä leijona ja etsii, kenet voisi niellä. (1.Piet 5:8)

Jos olet nähnyt videon leijonan saalistamisesta, niin se ei koskaan ärjy eikä kierrä, kun on saalis tiedossa. Se vain syöksyy täysillä ja äänettömästi saaliin kimppuun. Jos leijona ärjyy ja kiertää, se tietää olevansa ilman saalista. Samoin sinäkin ihan turhaan pelkäät ahdistuksia ja omia epäonnistumisia. Voit täysillä turvata Jumalan armoon. Vaikka epäonnistutkin, voit silti iloita Herrassa, vaikka muut haluaisivat sinun heikon pysyvän nöyränä. Kun Daavid lankesi, hän rukoili: [g]Älä karkota minua kasvojesi edestä, älä ota minulta pois pyhää henkeäsi. Anna minulle jälleen pelastuksen riemu ja suo minun iloiten sinua seurata. (Ps 51:11-12) Daavid ymmärsi sen, jonka toivon sinunkin ymmärtävän: Vaikka kuinka epäonnistut ja petyt itseesi ja muihin, voit kuitenkin ilman mitään epäröintiä omistaa armon omalle kohdallesi sekä iloita ja riemuita pelastuksesta. Nöyristely ei ole hengellisyyttä, vaan vihollisen juoni, jolla se yrittää lannistaa meitä. Kun tiedämme tämän, voimme ihan syystä olla turvassa ja kokea riemullista Jumalan armon läheisyyttä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s