Elämäsi on kirjoitettuna suureen kirjakääröön

 meitä eikä valaisevan tietämme oikein riittävästi. Jeesuksen elämä oli tarkkaan kirjattu kirjakääröön (Hebr 10:7). Samoin meidän jokaisen elämä:
Sinun silmäsi näkivät minut jo idullani,
sinun kirjaasi on kaikki kirjoitettu.
Ennen kuin olin elänyt päivääkään,
olivat kaikki päiväni jo luodut.
Kuinka ylivertaisia ovatkaan sinun suunnitelmasi,Jumala,
kuinka valtava onkaan niiden määrä!
(Ps 139:16-17)
Sinun elämäsi on Jumalan suuressa suunnitelmassa mukana ! Meidän elämämme eivät ole kuitenkaan erillään siellä, toisistaan riippumattomia, vaan me vaikutamme jatkuvasti toistemme elämään. On monenlaisia ’lankoja’ jotka ovat johtaneet sinut tähän hetkeen ja monia lankoja myös, millä vaikutat ympäristöön tulevaisuudessa. Uskovilla on tietty etuoikeus näissä elämän riippuvuuksissa:
Me tiedämme, että kaikki koituu niiden parhaaksi,
jotka rakastavat Jumalaa ja jotka hän on
suunnitelmansa mukaisesti kutsunut omikseen.
(Room 8:28)
Jumala on hyvin kiinnostunut sinusta ja ohjaa niin hyvät kuin pahatkin tapahtumat jollain tavalla sinun hyödyksesi. Itse et aina huomaa ja tajua niin hienoja ja monimutkaisia riippuvuuksia.Jumalan suuressa kirjakäärössä on yksi suuri ’solmukohta’, johon aikaisemmat ennustukset ja tapahtumat johtivat ja josta on valtaisat seuraukset erityisesti meidän elämäämme. Se on Jeesuksen ristinkuolema. Sen seurauksena monet kirjakäärön sinetit aukeavat ja Jumalan suunnitelma pääsee toteutumaan monella tavalla. Erityisesti lopun aikona se huomataan, kun Jeesus uhrattuna karitsana vie tulevaisuutta eteenpäin:
Minä näin, että valtaistuimella istuvan oikeassa
kädessä oli kirjakäärö. Se oli kirjoitettu täyteen
molemmin puolin ja sinetöity seitsemällä sinetillä.
(Ilm 5:1)
Minä näin, kuinka Karitsa avasi ensimmäisen seitsemästä sinetistä,
ja kuulin yhden neljästä olennosta sanovan
ukkosen tavoin jylisevällä äänellä: ”Tule!”
(Ilm 6:1)
Jumalan tapahtumien sinetit aukeavat Jeesuksen lunastustyön voimasta sinunkin elämässäsi. Rukousvastaukset voivat viipyä, kun ne odottavat eri ehtojen täyttymistä. Odotat kärsimättömästi vastauksia, mutta ne tulevat, kun siiehn liittyvät sinetit aukeavat ja vastaus voi tulla hyvinkin yllättäen.
Kuitenkin nuo kirjakäärön tekstit ovat niin usein sinulta piilossa. Ehkä sinusta tuntuu, että et ole saanut mitään aikaan elämässäsi. Olet sattumalta siinä ja ketään ei paljoakaan kiinnosta, miten elämäsi menee. Tulevaisuus tuntuu yhtä turhanpäiväiseltä. Tämä tunnelma on ilmaistu Raamatussa:
Jokainen profeetan näky on teille kuin sinetöity kirjakäärö.
Jos se ojennetaan lukutaitoiselle ja sanotaan:
”Lue tämä”, hän vastaa: ”En voi, kun se on suljettu ja sinetöity.”
Jos taas käärö annetaan lukutaidottomalle ja sanotaan hänelle:
”Lue tämä”, hän vastaa: ”Enhän minä osaa lukea.”
(Jes 29:11)
Tuo raamatunkohta on tarkoitettu lähinnä Jumalasta luopuneille, mutta usein uskovillakin on sama tunnelma. Et koe olevasi juuri millään tavalla Jumalan johdatuksessa. Otetaan Raamatusta eräs toisenlainen esimerkki:
Luukas ei julistanut evankeliumia, ei parantanut kenties yhtäkään sairasta, häntä ei vainottu uskon tähden, ei vangittu eikä ruoskittu. Oliko hän niin merkityksetön Jumalalle ja paholaiselle ? Luukas halusi tutkia asioita, kirjata ne ja pitää järjestyksessä. Hän oli huolissaa Paavalin oikeudenkäynnistä Roomassa ja kirjoitti asianajajalle tarkan selonteon, mistä uskossa on kyse ja miksi Paavali niin fanaattisesti julistaa evankeliumia. Näin syntyi Luukkaan evankeliumi ja Apostolien teot. Lisäksi Luukas auttoi Paavalia kirjoittamaan kirjeitä. Kun muut olivat jättäneet Paavalin monesta eri syystä, oli Luukas yksin hänen tukenaan ja piti hänen elämäntehtäväänsä pystyssä (2.Tim 4:11). Luukkaan elämällä ja tekemisillä oli mielestäni paljon suurempi merkitys, kuin Paavalilla; erityisesti meidän päivinämme.
Monet asiat Jumalan suuressa kirjakäärössä pysyvätkin suljettuina, koska meidän on täysin mahdotonta ymmärtää elämän suuria ja monimutkaisia asoita eikä varsinkaan tulevaa aikojen loppua ja ikuisuuden alkua (Ilm. 10:2-7). Toisinaan on vain parasta luottaa ja ottaa uskossa ’sokkona’ askeleita eteenpän, tietäen, että kuitenkin jokainen elämän vaihe on tarkkaan Jumalan kirjaan kirjattu ja Hänen tiedossaan. Elämme tosi turvallisesti tiukkaan Jumalan suureen kirjakääröön turvaten.
Mielenkiintoinen yksityiskohta on vielä se, että pieni osa koko tuosta suuresta kirjakääröstä; sen alusta loppuvaiheisiin saakka on kirjoitettuna paperille meitä varten. Se on Raamattu ja sen kautta pääsemme hiukkasen maistelemaan tuon suuren kirjakäärön sisältöä.
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s