Jumala puhui minulle !

Jumala puhuu ja vaikuttaa tietenkin monella tavalla. Jos voisi esittää toiveita, miten Jumala puhuu, niin luulisin, että monet haluaisivat kuulla suoran ja selkeän kehoituksen ja komennon omilla korvillaan ja sitten vain sokeasti voisi totella sitä tuntematta mitään ja ymmärtämättä miksi. Tuo olisi niin helppo tapa kuunnella ja totella Jumalaa. Siihen ei tarvita, kuin korvat, aivot tulkitsemaan puheen ja kädet ja jalat toteuttamaan sen. Siihen voisi pystyä hyvin opetettu koirakin. Siihen ei tarvita muuta, kuin meidän ruumis; muu olisi tarpeetonta. Sellaisiahan ne uusimmat robotitkin ovat.Jumala ei luonut meitä kuitenkaan roboteiksi, vaan Joh 15:15 kertoo, millaisen suhteen Jeesus haluaa meihin: ”En sano teitä enää palvelijoiksi, sillä palvelija ei tunne isäntänsä aikeita. Minä sanon teitä ystävikseni, olenhan saattanut teidän tietoonne kaiken, minkä olen Isältäni kuullut”. Siis Jumalan haluna on, että me tiedämme Hänen aikeensa ja ajatuksensa, kuin ystävä, ja innostumme samoista jutuista kuin Hän. Jos ajattelemme, miten jokin puhutteleva saarna meissä vaikuttaa, niin ensin kuullaan (ja nähdään) sanoja, joiden merkityksen aivomme tulkitsee, sitten tulee tunteita tai oivallamme jotain sielullamme ja lopuksi se koskettaa henkeämme niin, että sen merkitys ja tärkeys muuttuu meille elämäksi ja sisimmäksi toiveeksi ja tavoitteeksi. Sitten lähdemme elämään ja toteuttamaan sitä, mitä Jumala meille puhui. Tuossa kuvassa pitkä punainen viiva kertoo sanan etenemisen ja vihreä, miten henkemme ohjaa sen toteutumista ihan jalkoihin ja käsiin saakka.

Lyhimmät viivat vasemmalla kuvaavat sitä konemaista tottelemista ja siten ei Jumala juuri koskaan puhu. Joku puhe voi saada meidän innostumaan tai meidän ylipuhutaan, jolloin sielumme: tunteet ja järki tulee mukaan ja ohjaa tekemistämme. Näin ihmisten puhe vaikuttaa ja onhan se hyödyllistä, kun meidät ylipuhutaan uskomaan, että 1+1=2 ja muuta hyödyllistä. Sekään ei tosin ole sitä varsinaista Jumalan puhetta.
Kun Jumala puhuu, se vaikuttaa meidän sisimpään tahtoomme ja muuttaa elämän arvoja; Jumala puhuu henkeemme saakka. Se on se varsinainen tarkoitus, kuten Fil 2:13 ”Jumala saa teissä aikaan sen, että tahdotte tehdä ja myös teette niin kuin on hänen hyvä tarkoituksensa”. Jumala haluaa tulla meille niin läheiseksi, että tahdomme, mitä Hänkin tahtoo. Mutta eikö oma tahto pitäisi nujertaa ja kuunnella vain Jumalan tahtoa ja alistua siihen ? Katsotaan lisää Apt 15:28: ”Pyhä Henki ja me olemme nähneet hyväksi, ettei . . .”. Tuo sana ’me’ kuvaa sitä, että apostolit tahtoivat samaa, kuin Pyhä Henki ja Jumala. Jumala ei alista ja nujerra tahtoamme, vaan ohjaa puheellaan meitä tajuamaan ja tuntemaan, niinkuin Hän ja siksi toteutamme Jumalan tahtoa mielellämme. Toki onhan meillä oma inhimillinen tahto, joka sotii henkeämme vastaan ja joudumme taistelemaan Jumalan vaikuttaman tahdon ja itsekkään tahtomme kanssa.
Joskus Jumalan puhe tulee korvien tai silmien kautta, jota on vaikea estää (riippuu desibeleistä). Jumala voi puhua suoraan sielullemme: tunteille ja järjellä ja se puhe voi peittyä helpommin muihin tunteisiin ja ideologisiin ristiriitoihin. Se vaikuttaa kuitenkin voimakkaammin elämäämme, jos kuulemme sen. Kun Jumala puhuu suoraan henkeemme, se on helppo vaientaa, jos suhde Jumalaan on kriisissä tai ongelmia muissa elämän tärkeissä asoissa. Kuitenkin, kun Jumalan puhe kuuluu henkeemme saakka, se on sitä voimakkainta puhetta ja valtaa koko elämämme. Voimakkainta puhetta on, kun vaikka syntinen tulee syyllisyyden ja pelon kanssa Jeesuksen eteen ja saa kokea anteeksiannon. Ei siinä sanat aiheuta anteeksiantoa, eikä tunnekuohu eikä ylipuhuminen. Kun henki saa kokea anteeksiannon, syntinen saa kokea yliluonnollista rauhaa, varmuutta ja turvallisuutta anteeksiannossa. Samoin Psalmi 42:2-4 kuvaa sitä, kun Jumala vaikuttaa henkeen saakka ikävää ja kaipausta Jumalan puoleen. Se täyttää koko elämän ja on tärkein asia ihmiselle.
Itse me haluaisimme saada tahdotonta ohjausta ja erilaisie merkkejä elämän ohjeeksi; se olisi niin yksinkertaista. Kuitenkin me tarvitsemme Jumalan puhetta, joka menee henkeemme saakka ja muuttaa elämämme. Seurakuntien elämässä ja henkilökohtaisessa uskossa tärkeintä on, että meillä on hengen korvat, jotka kuulevat, mitä Jumala puhuu, kuten Ilm 2:7: ”Jolla on korvat, se kuulkoon, mitä Henki sanoo seurakunnille”. Jumalan Henki vaikuttaa meidän henkemme kanssa sitä todellista Jumalan puhetta ja tuo kehoitus toistuu Ilmestyskirjan alkupuolella jokaiselle seitsemälle seurakunnalle ja siksi Jumalan äänen kuuleminen henkeemme asti on niin tärkeä asia.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s