Byrokraattien joulu

  mielivaltaisesti ihmisiin, tajuamatta ollenkaan, mitä ongelmia se käytännössä voi aiheuttaa. Ahtaalla olevat perheet joutuvat vielä ahtaammalle. Väärin hoidettua seikkaa ei voi korjata, jos sille ei ole toimintaohjetta. Ansiottomasti hyötyvät saavat lisäetuja. Rehellisestä yrittämisestä rangaistaan. Kaikkea tällaista voi olla seurauksena sokeitten byrokraattien toiminnasta. Joskus voi tuntua, että Jumalakaan ei hallitse tilannetta tai ainakin, että tässä ei tapahdu mitenkään Jumalan tahto. No, onneksi on hyvääkin byrokratiaa ja yhteiskuntamme pysyy pystyssä.Miten sitten joulu liittyy byrokraatteihin ? Ensimmäisenä jouluna toimeenpantiin ensimmäinen verotus jossa jokainen kansalainen merkittiin rekistereihin. Silloinen direktiivi määräsi jokaisen aikuisen menemään kotikaupunkiinsa merkittäväksi rekistereihin. Ei ollut mitään merkitystä, missä sillä hetkellä asui, mikä oli perheen terveydentilanne ja aiheutuiko ihmisille kohtuutonta kärsimystä; byrokraatteja oli toteltava. Vaikka perhe asui 100 kilometrin päässä miehen kotikaupungista ja vaimo odotti viimeisillään lasta, oli toteltava ja lähdettävä kävellen tai aasilla, jos sattui sellaisen omistamaan. Tuskin meidän aikammekaan byrokraatit olisivat niin kohtuuttomia vaatimuksissaa. Olikohan tuokaan oikein Jumalan tahdossa ja suunnitelmissa; oliko tilanne Jumalan hallinnassa ?
Jouluevankeliumista Raamatusta selviää byrokratian ja Jumalan välinen suhde: Jumala tietää tarkalleen byrokratian pykälät ja direktiivit ja käyttää niitä omien suunnitelmiensa toteuttamiseksi. Ihminen ei tee koskaan täyttä oikeutta toisille, mutta Jumalalla on kaikki täysin hallinnassa. Raamatun ennustukset eivät järkkyneet ihmisten keksimän byrokratian vuoksi, vaan se oli osallisena ajallisen maailmankaikkeuden tärkeimmän tapahtumasarjan käynnistäjänä.
Jos sinusta tuntuu, että sinua kohdellaan kohtuuttomasti ja kaikki on pelkkää sielunvihollisen voittokulkua; se ei ehkä olekaan sitä, miltä näyttää. Jumala tietää tarkalleen, mitä tapahtuu ja kaikki on Hänen hallinnassaan. Tee vain parhaasi ja jätä loppu huoli Jumalalle. Ensimmäinen joulu oli Joosefille ja Marialle samanlaista kohtuutonta kärsimystä ja epätoivoakin. Kuitenkin: mitkä valtavat seuraukset; mikä valtava siunaus koko ihmiskunnalle: Jeesus syntyi maailmaan ja tuli meille kaikille pelastajaksi ja teki mahdolliseksi, että voimme puhtaalla omallatunnolla kohdata Jumalan sekä täällä elämässä että iankaikkisuudessa.
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s