Raamatun tekstiä vai Elävää Sanaa ?

Raamattua voidaan tutkia niin monella tavalla ja eri kirkkokunnat ovat löytäneet sieltä omia tulkintojaan omille opeilleen, jotka ovat ristiriidassa jonkin toisen tulkinnan kanssa. Oma tulkinta on tietenkin ainoa oikea ja muut eivät ole ymmärtäneen raamattua oikein. Sitten on vähemmän merkittäviä tulkintoja, joita esitellään rinnakkain, kuten lopunajan tapahtumien järjestys tms. Jotkut ovat jopa varmoja tulkinnoistaan, mutta useimmat vain analysoivat ja ihmettelevät niitä. Raamattua verrataan myös tieteeseen ja etsitään yhteisiä ja eriäviä käsityksiä.Onko raamattu tulkittavissa oikein ? Onko se tarkka ja virheetön. Jos vaikka luetaan ennustuksia, jotka koskevat tulevaisuutta, niin vaikea on uskoa, että yli 2500 vuotta sitten osattiin kuvata nykyisiä panssarivaunuja, pommikoneita, neutronipommia, kerrostaloja yms. koska silloin ei ollut edes sanoja sellaisille. Raamatusta kyllä löytyy joitakin viitteitä: kotkan kaltainen lentää ja kansat ovat peloissaan, israelilaiset tuodaan maahansa kotkan siivin, vihollisen sotavaunu oli skorpionin kaltainen, jonka hännästä lähti tuli yms. Monia paljon epämääräisempiä viittauksia löytyy ja niitä voidaan tulkita monilla eri tavoilla.
Raamatusta löytyy seurakuntajärjestys: on opettajia, paimenia, profeettoja, evankelistoja. On armolahjoja yms. joita voidaan lokeroida ja analysoida. Onko tämä raamatun tekstin käyttötarkoitus ?
Jos ajattelee tavallista ihmistä, joka tarvitsee Jumalan apua elämäänsä, nuo tulkinnat tuskin auttavat siinä. Enemmänkin auttaa se, että ensin lukee raamatusta, miten Jeesus suhtautui ihmisiin ja sitten rukouksessa kokee sen saman Jeesuksen läheisyyden ja kosketuksen. Kun raamatusta lukee, miten Pyhä Henki vuodatettiin ja mitä se sai aikaan, sen jälkeen tulee halu kokea samaa ja saa saman Pyhän Hengen kasteen taivaasta. Samat vaikutukset alkavat näkyä seurakunnassa: syntiset löytävät elämän, ahdistetut vapautuvat, sairaan paranevat, uskovat kasvavat uskossaa ja jopa kuolleet heräävät. Kun löydetään raamatusta seurakuntavirat ja armolahjat, tulee halu toteuttaa niitä käytännössä, vaikka se ei niin samoilla nimillä toimisikaan.
Mielestäni raamattu on Elävää Sanaa, jonka on tarkoitus myös toimia käytännössä lähentäen meitä Jumalaan ja tehden konkreettiseksi meidän elämässämme sen, mistä se puhuu. Toki tutkiminen ja analysoiminen auttaa ymmärtämään paremmin, mutta kaikkia sellainen ei kiinnosta ja silti he voivat olla yhtä paljon Jumalan käytössä ja armolahjoilla varustettuja. Raamattua on kiinnostavaa tutkia ja tulkita, mutta se on myös Elävää.
Miten sinä suhtaudut raamattuun ?
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s