Mitä aiot tehdä taivaassa ?

Olisi mielenkiintoista tietää, millaista uskovilla on taivaassa, mutta raamattu puhuu siitä melko vähän. Paavali kävi sanojensa mukaan ’kolmannessa taivaassa’ ja kenties tiesi edes jotakin sieltä. Hän kirjoittaa: ”mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mitä ihminen ei ole voinut sydämessään aavistaa, minkä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat.” (1.Kor 2:9). Tuossa on selvä syy, miksi emme tiedä kovin paljoa taivaasta. Koska ihminen ei voi sydämessään edes aavistaa, millaista siellä on, olisi enkelien melko vaikeaa selittää sitä meille sellaisilla käsitteillä, joita meidän pieneen aivoon ei voi mahtua. Jotkut ovat käyneet kuoleman rajan tuolla puolen ja nähneet jotain taivaasta. He ovat tulkinneet siellä kokemastaan jotain sanallista heikolla ihmisten käsitteillä. Kuitenkaan kukaan ei ole vielä nähnyt sitä taivaan iankaikkisuutta, missä aikaa ei enää ole, koska siellä lähellä rajaa käyneet ovat näköjään palanneet takaisin.
Joitakin vinkkejä löytyy Jeesuksen sanoista esimerkiksi: ”koska vähimmässä olet ollut uskollinen, niin saat vallita kymmentä kaupunkia” (Luuk 19:17). Tuossa kerrotaan palvelijoista, joille annettiin kykyjensä mukaan pieni tehtävä ja sen mukaan annettiin toteuttaa kykyjään isommissa asioissa. Siinä Jeesus antaa mielestäni ymmärtää, että jotain omia kykyjämme ja haaveitamme vastaavaa saamme tehdä kerran ikuisuudessa.
Meidän sisäisessä elämässämme on paljon hienoja asoita, mitä Jumala on luonut ihmiselle: mielikuvitusta, luomisen iloa, auttamisen halua ja onnistumisen iloa. Kun taivaassa ajan myötä tullut väsymys ja kyllästyminen rankkaan elämään on poissa, pääsee todelliset hyvät sielumme ja henkemme voimat vapaasti vaikuttamaan. Jumala teki Psalmien mukaan ihmisestä lähes Jumalaolennon ja eniten Jumalassa on rakkautta ja luovuutta (onhan Hän Luoja). Arvelisin, että joitakin samanlaisia ominaisuuksia pääsee meissä myös valloilleen sitten ikuisuudessa.
Iteäni kiehtoo kaikenlainen keksiminen ja kokeileminen. Joillekin hoivaaminen on tärkeintä, joillekin musiikin tai muun taiteen luominen ja esittäminen yms. Miten sitten nämä ’Jumalan luonteenpiirteet’ toimivat sitten ikuisuudessa, sitä on mahdotonta tietää, koska se ei ole Paavalin mukaan tullun kenenkään mieleen. Liian köyhää se olisikin jos pieni ihminen sen voisi ymmärtää.
Meitä odottaa jotain paljon mahtavampaa, kuin koskaan osaamme kuvitella !
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s